1 Temmuz 2009 Çarşamba

Lisa Ekdahl - Lisa Ekdahl (1994)

Ekdahl’ın sesinde ve fotoğraflarında sıcak bir soğukluk var. Bir çocuğun sesi kadar masum bir sesi var. Yumuşacık, tam uyurken hayal meyal hatırlanan seslerin doyumsuz lezizliği gibiGaliba bazı insanlar, bulundukları toprakların karakteristik özelliklerini bire bir taşıyorlar. Size ‘İsveç’ desem, siz de bana hemencecik ‘kışların çok soğuk geçtiği, sarı saçlı, sakin; pek derdi gamı olmayan insanların yaşadığı kendi hâlinde mutlu bir İskandinav ülkesi’ diye cevap vereceksiniz, tahmin ediyorum. Her daim yanılma payımı da göz önüne alarak ‘evet, haklısınız’ diyebilirim.
İsveç’in ikliminden bahsettikten sonra “Lisa Ekdahl”a geçelim. Düşündüğünüz gibi Lisa Ekdahl, İsveçli. Sıcak bir soğukluk var fotoğraflarında/sesinde. 1971 Stockholm doğumlu. Acayip güzel ‘caz’ söylüyor. Bir çocuğun sesi kadar masum bir sesi var. Yumuşacık, battaniye gibi. Ya da tam uyurken hayal meyal hatırlanan seslerin doyumsuz lezizliği gibi. O leziz sesiyle şuana kadar on albüm çıkardı. Evet, on albüm. Şarkılarını kimi zaman İsveççe kimi zaman da İngilizce söylüyor. 1994 yılında kendi adını taşıyan ilk albümüyle, özellikle de ‘Vem Vet’ şarkısıyla epey bir popüler oldu İskandinav coğrafyasında. Daha geniş kesimler tarafından tanınması, buralarda da dikkati çeken ‘Heaven, Earth and Beyond’ albümüyle oldu.

Albümdeki Eserler.
-
01 - Öppna upp ditt fönster
02 - Benen i kors
03 - I Tveksamhetens Tid
04 - Jag skrek
05 - Åh Gud
06 - Sanningen I Vitögat
07 - Det är en nåd
08 - Vem Vet
09 - Jag Bara Vet
10 - Flyg vilda fågel
11 - På jakt efter solen
12 - Kunde jag vrida tiden tillbaka
13 - Du sålde våra hjärtan
14 - Ro och Lisa (Secret track)
-

1 yorum:

L dedi ki...

I am in love with Lisa. I have just discovered this wonderful singer - her arrangements are flawless, and so is the way she purrs and floats over each lyric. Thanks for posting this record.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!