29 Temmuz 2009 Çarşamba

Mehmet Güreli, Tahsin Ünüvar, Ayşe Tütüncü, İlkin Deniz - Vapurlar Blues (1995)

Mehmet Güreli ile ilgili yazılmış hemen hemen bütün yazıların başlangıç noktası, bir zorunluluk kabilinden şöyle başlar: "Yazar, yayıncı, müzisyen, yönetmen Mehmet Güreli..." Uzun yıllar müzik yapan, gazetecilikle uğraşan, kitap yazan ve yayımlayan Güreli, geçtiğimiz günlerde bir de resim sergisi açarak unvanlarına 'ressam' sözcüğünü de eklemişti.

İlk albümü 'Vapurlar/Blues', 'Vapurlar' adını taşıyan kısa filmi için yaptığı müziklerden oluşuyordu. Hiçbir zaman 'çok satanlar listesi'ne girmedi ama dipten ve derinden sessizce, kendi halinde, 'her daim satanlar ve dinlenenler listesi'nde çıktığı günden beri hep var oldu. Kimileri 'Vapurlar/ Blues'u arayıp da bulamayınca üzüldü, kimileri şarkıların İngilizce olmasına hayıflandı."'Vapurlar/Blues'u film için yapmıştım. Kafamda hep vapurlar vardı ve onları anlatmak istiyordum. Vapur bacaları ile saksofon arasında karşılıklı bir ilişki kuruldu kafamda ve o ruh halinin albümüydü.

Güreli'nin dinleyicilerinin kim olduğu konusunda ise hiçbir fikri yok: "Açıkçası ben de bunu sana sormak isterim. Bütün dünyada bence böyle. Neyin kim tarafından tüketildiğini bilmeye imkân yok. Ama 'Vapurlar' 14 yıldır satıyor, 'Cihangir...' belli bir rakama ulaştı. Sanırım yüzünde gülücükler olan, başka bir yeri bekleyen insanlar, ama kim onlar bilmiyorum." Tarife uyan insanlardan biri olduğunuza inanıyorsanız siz de ilgilenin deriz.

Albümdeki Eserler
-
1. Blues
2. Sabah
3. Selamlama
4. İskele 1
5. Siste
6. Mutluluk
7. Çağrı
8. Burada Seninle Kalmak İstiyorum
9. İskele II
10. Yol
11. I Love You
12. Tek Başına
-

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!