20 Temmuz 2009 Pazartesi

Betty Ween - In Betty Ween (2004)

Betty Ween, Gülüş Gülcügil Türkmen'in müzik projesi için kullandığı isim. Yıllarca iki ayrı dünya arasında bölünerek yaşamanın sonucu olarak kendini hiçbir yere ait hissetmediğini söyleyen Gülüş, şarkılarını İngilizce "arada" anlamına gelen "between" kelimesinden türettiği Betty Ween'in ağzından söylüyor. 1996 yılında Belçikalı bir alternatif rock grubunda şarkıcılığa başlayan Gülüş, Betty Ween adıyla ilk olarak 1999'da 4. Roxy Müzik Günleri'nde derece alarak dikkat çekti. Elec-Trip etiketli "In Betty Ween" albümü (2004) medya tarafından "pop, rock, caz ve etnik karışımı deneysel bir müzik" olarak tanımladı ve alternatif bir proje olmasına karşın yoğun ilgi gördü. "In Betty Ween"in ardından grup, yaratıcılığını daha yoğun bir biçimde kullanabileği ikinci albüm için kolları sıvadı. İkinci albüm Bitter'de minimalist ezgiler, koyu şarkı sözleri ve doğaçlama ön planda.
"ARADA"KİLER
Tek başına şarkı söyleyen bir kız ismi gibi tınlasa da "Betty Ween", aslında bir sanatçılar ailesi. Aralarında Demirhan Baylan, Selen Gülün, Robert Reigle, Ergin Özler, Barış Güvenenler, Gajanan Thorat, Selim Ergen, Burak Güngörmüş, Caner Kaptan ve Emre Özbay'ın da bulunduğu pek çok sanatçı bu güne dek projeye katkıda bulundu. Ancak proje, esas olarak iki çekirdek elemanın elinde şekilleniyor:

Gülüş Gülcügil Türkmen (vokal):
Onur Türkmen (gitar):

Albümdeki Eserler
-
1. Intro : Stnbl - 3,49
2. Several Times a Year - 3,10
3. Bora - 5,50
4. Music is a Man - 4,54
5. Trivial Disappointment - 1,46
6. Lost Satellite - 3,26
7. Faded Danse Element - 3,48
8. Deus Ex Machina - 3,31
9. Open
10. Lost Satellite (remix)
-

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!