16 Temmuz 2009 Perşembe

Timuçin Şahin - Slick Road (2003)

Timuçin Şahin Slick Road adlı Kalan Müzik'ten çıkan albümünü dünyaca ünlü uluslararası bir beşli ile gerçekleştirdi. Trombonda caz muziğinin kilometre taşlarından olan Amerikalı Robin Eubanks, başta Hollandanın dünya cazına hediye ettiği usta kontrabascı Hein van de Geyn, Vurmalı çalgılar setinde İranli Afra Mussawisade, Hint vurmalıları ve oral fonemiklerde Güney Hindistandan B.C. Manjunath, elektrik ve perdesiz gitarlar ve bestelerde Timuçin Şahin'den oluşan Rare Falcons grubu ile Şahinin yakaladığı unik atmosfer albüme tümüyle yansımış. Sanatçı modern cazdan, çağdaş müzige kadar uzanan geniş bir yelpazeyi bu projede birleştiriyor.2 etnik perküsyon ve akustik bastan oluşan rhytm section ile elektrik-perdesiz gitar ve trombondan oluşan 2 lead enstrumanın iletişimlerinin yanı sıra grubun kendine özgü soundu albümün ilk göze çarpanlarından.Bestelerindeki poliritmik yapıyı modern caz ve çağdaş müziğin parametrelerinden geçiren Şahin, günümüz cazına yeni bir soluk getirecek bir çalışma gerçekleştirmiş.Müzikseverler, usta müzisyenlerden oluşan ve herbirinin farklı milletlerden gelen Rare Falcons grubunun kendine özgü soundlarına ,virtiozitelerine ve enstrumanlarının sınırlarını zorlayan yaklaşımlarına şahit olacaklar.

Albümdeki Eserler
-
1. Slick Road
2. Unconditional
3. Rare Falcon
4. One Obligation
5. Club Infernal
6. Sanki Funky
7. Elif
-

1 yorum:

LuzumsuzAdam dedi ki...

Şahin'in elimizdeki albümünde ilgi ve merakla dinlediğimiz gitar çalış stili kadar, kompozisyonlarındaki yetkinliğin de bir rastlantı olmadığı çıkıyor ortaya. Şahin, önemli bir müzikal birikimi genç yaşta oluşturuyor ki, onun artık eğitmen kimliği de var. Sanatçı, Amsterdam Konservatuvarı'nda bestecilere doğaçlama üzerine workshop'lar veriyor.

Yeni albüm 'Slick Road', müzisyenin çok yönlü müzikal birikiminin açık bir sonucu. Çalışmada Şahin'in oldukça uzun yedi kompozisyonu var. Grup üyelerinin arasındaki müzikal ahenk oldukça etkili. Robin Eubanks'ın usta işi caz üslubu, sound'un biçimlenmesinde önemli paya sahip. Özellikle de 'One Obligation' ve 'Slick Road' gibi bestelerde. Şahin'in gitar stili abartısız, bir tür 'içedönük'lüğü yansıtıyor. Varyeteye yönelmemesi en önemli yanı.

Kendine has üslubunu albümdeki tüm bestelere aynı oranda taşımış. Onun büyük ölçüde öne çıktığı, ustalığının altını çizdiği bestesi olarak 'Rare Falcom' anılabilir. 'Sanki Funky' adlı parçada, funky ritimlerle, Hint müziğinin etnik ritimlerinin ilginç bir buluşması dikkat çekiyor. Örneğine az rastlanır bir funk-caz bu. Albümün en uzun parçası 'Club Interval' Şahin'in modern caza bakış tarzını çok iyi yansıtıyor. Grup üyelerinin duygusal ve fikirsel bağını albümde en iyi vurguladıkları kompozisyon 'Elif' adını taşıyor. 'One Obligation' ise ünlü tromboncu Robin Eubanks'ın incelikli stilini parça boyu ön plana çıkarmış.

Şahin'in 'Slick Road'da çok zor kategorize edilecek bir caz ve müzik algısını yansıttığı açık. Çekici ayrıcalığı, yaptığı cazın bir tür 'fusion' olmadığı halde, sayısız modern ve etnik müzik fikirlerini sofistike bir biçimde bestelerine taşıması. Şahin'in yakında, dünya cazında önemli bir yer tutacağını, bu albüm yoluyla şimdiden söyleyebiliyor insan.


Orhan Kahyaoğlu / Radikal / 2 Kasım 2003

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!