25 Temmuz 2009 Cumartesi

Şevket Akıncı - Ucurumda Açan (1996)

Diplomat bir babanın oğlu olduğundan 21 yaşına kadar yurtdışında yaşadı. Belçika'da yaşarken 12 yaşında kendi başına gitar çalmaya başladı. Lise yılları boyunca çeşitli rock gruplarıyla çaldı ve kendi şarkılarından oluşan birkaç demo kaydetti. Bu kayıtlardan bazıları radyoda yayınlandı. Boston'daki müzik okulu Berklee College of Music lisans programında 1990-1994 yılları arasında okudu ve Professional Music bölümünden mezun oldu.
1994 yılında Ankara'ya yerleşti ve iki sene orada yaşadı. Tuna Ötenel, Yahya Dai, Sibel Köse gibi caz müzisyenleriyle çalıştı. 1996 yılında ilk albümü "Uçurumda Açan" Ada Müzik etiketiyle yayınlandı. Akustik gitarı eşliğinde söylediği 12 parçalık bu albümünde yer alan "Sonbahar Kaçağı" adlı şarkısı Roll dergisi tarafından son 30 yılın en iyi Türkçe parçaları arasında yer aldı. 1997'de askerliğini bitirdikten sonra İstanbul'a yerleşti ve Bilgi Üniversitesi'nin müzik bölümünde hocalık yaptı. Burada 3 sene boyunca armoni, solfej ve caz gitar dersleri verdi. Bilgi Üniversitesi'nde çalıştığı yıllarda Neşet Ruacan ve Kamil Özler'le kurulan gitar triosuyla çeşitli üniversitelerde ve gece kulüplerinde konserler verdi.


Albümdeki Eserler
-
01 Sonbahar Kaçağı
02 Köprü Üstü Aşıkları
03 Dokuzdan Altıya
04 Kış Uykusu
05 Ege Şarkısı
06 Fotoğraf
07 Yar, Yar, Yar...
08 Uyanırken
09 Serenad
10 Özgürlük
11 Kırık kanatlı Şarkı
12 Yenilenler İçin
-
DownLoad

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!