10 Temmuz 2009 Cuma

East 2 West- Istanbul Strait Up (2005)

Doublemoon Records, derleme albümlerden oluşan East 2 West serisinin 3.sü “Istanbul Strait Up” ile doğu ile batı arasında kurulabilecek yeni dünyanın sınırlarını haritadan kaldırmayı sürdürüyor. 1 Şubat’ta piyasaya çıkan albüm İstanbul’un zengin müzikal renklerinden yola çıkarak bir sentez arayışından çok varolanı su yüzüne çıkarıyor.
İstanbul soundu konseptiyle yola çıkarak hazırlanan East 2 West serisi “Global Departures from Istanbul” ve “Ethno Electronic Tales from Istanbul” dan sonra “Istanbul Strait Up” ile de şehrin müziğine ışık tutmaya devam ediyor.
East 2 West “Istanbul Strait Up”ta Burhan Öçal & The Trakya All Stars feat. Smadj’ın “Limoncu” isimli yeni parçası ve Baba Zula’nın “Zaniye Oyun Havası” ilk kez dinleyiciyle buluşurken Viyana’da DJ’lik yapan ve geçen yıl albümü çıkan Cay Taylan’ın “Çiftetelli”si, Paris’te yaşayan usta kemancı Nedim Nalbantoğlu’nun özel konuk olduğu, Fransız müzisyenler Smadj ve Mehdi’nin projesi DuOud’un “For Nedim” isimli parçaları ilk kez Türkiye’de yayınlanıyor. Mercan Dede, Orient Expressions, Ceza, Hüsnü Şenlendirici’nin de sevilen parçalarının yer aldığı albümde özel remiksler de dikkat çekiyor. Hiphop- jazz füzyonunun yaratıcıları, İngiliz underground dans müziğinin önemli ismi Pressure Drop’un remiksini yaptığı Orient Expressions’ın “Ehmedo”’su, özellikle acid-house türünde isim yapmış İsviçreli DJ ve Prodüktör DK3 imzalı Burhan Öçal’ın “Melike” remiksi ve electro-oriental dans müziğinin öncüsü DJ Awal’ın “O Divanın Üstündeki Baygın Bakışı” keşfedilmeyi bekliyor.
Dünya çapında yayınlanacak East 2 West “İstanbul Strait Up” İstanbul’un sesleri ile evrensel olanı dile getiriyor.


1. Mercan Dede / Ab- ı Hayat (Radio Edit)
2. Ceza / Rapstar
3. Baba Zula / Zaniye Oyun Havası (Previously Unreleased)
4. Orient Expressions / Dünya
5. Cay Taylan / Çiftetelli
6. Burhan Öçal & The Trakya All Stars feat. Smadj
7. Douod / For Nedim
8. Arkın Allen / Kıtmir (Short Version)
9. Burhan Öçal & Pete Namlook / Nereden Geliyorsun Part VI
10. Bonus Remixes
11. Burhan Öçal & The Trakya All Stars feat. Smadj / Melike
12. Orient Expressions / Ehmedo (Pressure Drop Remix)
13. Dj Awal / O Divanın Üstündeki Baygın Bakışın (Baba Zula Restructure)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!