9 Ağustos 2009 Pazar

Atheist - Piece of time (1990)

Florida'da 1986 yılı başında ortaya çıkan Atheist grubu müzik otoritelerince Brain-Metal olarak adlandırılmaktadır. Gerçekten gerek kullandıkları enstümanlarındaki yüksek teknikleri gerekse şarkı sözlerindeki yüksek kalite onların bu isimi haketmesini sağlıyor. Kelly Schaefer (Gitar-Vokal), Steve Flynn (Bateri), Rand Burket (Gitar) ve Roger Patterson (Bas gitar)'dan oluşan bu gerçekten teknik grup 1989 yılında "Piece Of Time" adındaki ilk albümü çıkardılar. Bu adamlar her zaman kendi stillerini yaratmışlardır . Gerçekten abartılmayacak kadar kaliteli metal müzik yapıyorlardı [Sanırım Metal Star dergisiydi bir kritik görmüştüm yazar Atheist'i tanımlayacak en iyi stil Death-Jazz demekteydi . Bana görede Death-Metal'in Dream Theater'i seviyesinde bütün elemanları üst kalitedeydi,yaptıkları müzik biraz fusion metal, biraz deneysel metal olarak ifade edilirse size grup hakkında daha iyi bir ipucu verebilir sanırım.
Yarattıkları stilin ardından onu takip eden aynı kaliteye sahip CYNIC, PESTILENCE ve GORGUTS ile devamlı turneler düzenlediler. Fakat Atheist asla hakettiği dikkatleri üstüne çekemedi. [Bana göre death-metal müzikte hep brutal vokal ve kaosu tercih eden Detroit,Chicago ve Florida gibi Amerikan Death Metalinin kalbinin attığı şehirlerdeki dinleyiciler Atheist'in şarkılarını, stilini algılayamadı hazmedemedi.


Kadro :
Rand Burkey (Gitar)
Marcel Dissantos (Davul)
Frank Emmi (Gitar)
Kelly Shaefer (Gitar, Vokal)
Kyle Sokol (Bass)

2 yorum:

qtk dedi ki...

Vay.. atheist'i burda görmek oldukça şaşırttı beni. çeşitlilik adına güzel olmuş. Ama bu albümden çok , elements albümünü tavsiye ediyorum ben jazz dinleyicileri için.

Ayrıca pek bir tebrik edilesi bir blog bu. ellerin(iz)e sağlık... burdan başka bu kadar çok türk caz grubu bulmam imkansız sanırsam. internette , bu konu adına en güzel derleme burda. download linklerinin bulunması da ayrı bir güzellik tabi. ama isimler / öneriler olsa bile yetermiş... ben bu kadar türk caz cı oldugunu düşünmüyordum mesela =D

LuzumsuzAdam dedi ki...

ilginiz için teşekkkür ederim. Blog için yazdığın olum lu düşüncelerin için ayrıca teşekkür ederim . Elimden geldiğince daha fazla paylaşım yapmaya çalışıyorum.

çeşitlilik için bence, atheist olmazsa olmazlardandır. atheist hakkında ki tavsiyenize uyuyacağım elements albümünü kısa zaman içinde yüklerim.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!