6 Ağustos 2009 Perşembe

Acid Trippin - Midnite Rebels (1998)

1995'de Ali Peret tarafından kurulan Acid Trippin, tek tek müzisyenlerin kişilik ve isimleriyle tanımlanmış sabit bir caz topluluğu olmaktan öte kendine uzun ve yenilikçi bir müzik anlayışını hedeflemiş bir projedir. Ali Peret kompozisyonlarında hayattan çıkardığı tema ve motifleri bağlamlarından koparmadan müzikal bir liriğe taşır. Acid Trippin üyeleri sadece yazılı müziği teknik ve profesyonel anlamda icra etme yerine, parçaların yazdıldığı konuların kavramları üzerine çalışarak kurdukları müzikal ruhun için dinleyici de ritmik olduğu kadar zihinsel açıdan da katarak performansı, dansı paylaşırlar.


1980 yılında ABD'ye giderek Boston'da Berklee College of Music 'de öğrenim gördükten sonra Türkiye'ye dönen Peret, 1985 yılı sonlarında İstanbul Caz Dörtlüsünü kurdu. 1986 Sibiu Jazz Festival, 2. Bilsak Caz Festivali'nde çalan Perret, 1993 Kiama Jazz Festivali'nde solo piyano konseri verdi.1994'de big-band için yazdığı kompozisyonlar 21.İstanbul Caz Festivali'ni de içeren bir dizi konserde seslendirdi. Ali Perret, İstanbul Caz Festivali'ne 1995'de İstanbul Caz Dörtlüsü ve 1997'de Acid Trippin ile katıldı.

Ali Perret - Klavyeli çalgılar
Yahya Dai - Alto ve soprano saksofon
Sarp Maden - Gitar
Raci Pişmişoğlu - Bas gitar
Erdinç Şenol - Davul
Murat Özbek - Vurmalı çalgılar
Albümdeki Eserler
-
01 - Monachus Monachus
02 - Midnite Rebels
03 - Sepren
04 - Swingthing
05 - Che
06 - Transmarginal Inhibition
07 - Spring Depression
08 - Trash Jungle
09 - Zanzibar
10 - Cangil, Cungul Trip (Remix)
11 - Gökova Seabird (Remix)
-
DownLoad

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!