18 Ağustos 2009 Salı

Ilhan Ersahin - Love Trio (2002)

Şimdi de sıra yine Erşahin'in "Nublu" projesi dahilinde ortaya çıkan bir başka albüm "Love Trio"da. Albümden önce biraz Nublu projesinden bahsetmek gerekirse, bu proje Erşahin'in Türkiye'deki plak şirketi Doublemoon'un yaptığı açıklamaya göre; "Sanatçının New York'un önde gelen caz müzisyenlerini kendi müziği ve vizyonu etrafında toplayan bir plak şirketi ve bu projelerin tohumlarının atıldığı, denemelerin yapıldığı East Village'daki kendine ait bir performans mekanından (cafe) oluşuyor." Yani Nublu, Erşahin'in müzik endüstrisinin dev şirketlerinin ticari baskılarından uzak kalmak amacıyla gerçekleştirdiği bir proje ve üretilen albümler Türkiye'de Doublemoon ve kardeş şirketi Numoon etiketiyle piyasaya çıkıyor.

Love Trio; saksofon, turntables ve klavye'de İlhan Erşahin, davulda Kenny Wollesen ve bas gitarda Jesse Murphy'den oluşuyor. Gruba kayıtlar esnasında ünlü trompetçi Eddie Henderson, DJ Logic ve vokalist Marla Turner eşlik etmiş. Bütün besteler İlhan Erşahin'e ait ve albümün prodüktörlüğünü de yine kendisi yapmış.

Yaptıkları müziği kabaca club/dance esintileri taşıyan bir çeşit modern caz olarak nitelemek çok da yanlış olmaz sanırım. Erşahin de televizyondaki bir röportajda bunun daha çok eğlenmek için çaldıkları bir tür club müziği olduğunu söylüyor. Davul, bas ve klavye ağırlıklı, tempolu bir altyapının üzerine saksofon ve trompet oldukça hafif dokunuşlarda bulunarak Love Trio'nun sound'unu yavaş yavaş belirginleştirmeye ve tansiyonu da yavaş yavaş yükseltmeye başlıyor.
-
Albümdeki Eserler
-
1. Just - 5:21
2. Trying - 4:12
3. To - 7:48
4. Spread - 9:44
5. Some - 10:47
6. More - 7:24
7. Love - 6:54
-



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!