7 Ağustos 2009 Cuma

Nguyên Lê - 3 trios (1997)

Nguyên Lê'nin ismi, Jimi Hendrix'ten sonra yetişen caz gitaristleri Mike Stern, John Scofield ve Bill Frisell gibi ustalarla birlikte anılıyor. Lê'nin doğudan batıya, cazdan rock'a, geleneksel müzikten özgür denemelere uzanan ruhani ve etkileyici müziği, dinleyiciyi Hendrix'in unutulmaz hatıralarına götürüyor.
Güçlü ve yenilikçi bir sanatçı olmasının yanı sıra, Nguyên Lê, günümüzün en iyi gitaristlerinden biri olarak kabul ediliyor. Sanatçı, kendini ve yaptığı işleri şu sözlerle ifade ediyor: "Jimi'nin müziğini, bugün yaşasaydı belki de keşfetmek isteyeceği türlere taşıyarak, bir cazcının özgürlüğüyle icra etmek istedik. Jimi'nin çocukları olarak, onu bu şekilde onurlandırmak, anmak ve müziğindeki mitleri araştırmak için çaba sarf ettik."
Nguyên Lê Fransız gitarist, Vietnamlı bir ailenin çocuğu olarak Paris'te doğdu. Farklı kültürlerin ve estetik anlayışların kaynaştığı şehir hayatında yetişen sanatçı, eklektik bir tarzın savunucusu oldu. 1994 yılında, Steve Arguelles, Corin Curschellas ve Richard Bona'yla "The Hendrix" projesini tamamlayan Nguyên, 1995 yılında "Million Waves" albümündeki "Little Wing" yorumuyla, rock enerjisi taşıyan caz ustalığını açığa vurdu. 1995'te, Trilok Gurtu, Terry Bozzio, Cassandra Wilson, Jack Bruce, Vernon Reid, Victor Bailey, Pharoah Sanders gibi tanınmış gitaristlerle birlikte, "Universe of Jimi Hendrix"le Stuttgart Festivali'ne konuk oldu. Bu tarihten itibaren, World Jazz'da önemli seslerden biri haline geldi. 1996'da yayınladığı "Tales from Viet-Nam", Jazztimes dergisi tarafından, son 10 yılın en ilham verici kayıtlarından biri olarak nitelendirildi. SoWhat, kendisi için, "Yeni ve evrensel bir dil yarattı." yorumunu yaptı.


Albümdeki Eserler
-
01 - Three Trios - Silk
02 - Three Trios - Silver
03 - Three Trios - Sand
04 - Dance of the Comet
05 - Foow
06 - Kinderhund
07 - Woof
08 - Idoma
09 - La Parfum
10 - Blue Monkey
11 - Straight no Chaser
-

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!