27 Haziran 2009 Cumartesi

Nükhet Ruacan - LP (1979)

Kimi eleştirmenlere göre kendi kuşağının en iyisi, divasıydı. Aileden gelen müzik tutkusu ona küçük yaşlarda büyük işler yaptırdı.Tatbikî Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde eğitim gördüğü 60’lı yıllarda Türkiye’nin en popüler kadın caz vokalistiydi.Kendisine göre profesyonel caz şarkıcılığına 1974 yılında İsviçre’de başladı. O dönemde İsviçre ve Norveç’te Emin Fındıkoğlu ve Tommy Dodd orkestralarında çalıştı.1977’de Türkiye’ye döndükten sonra verdiği konserlerle cazın Türkiye’de daha çok tanınması ve sevilmesine önemli katkıları oldu; ama kendisini daha fazla müziğe vermek, cazla daha çok beraber olmak istiyordu.Bu yüzden 1979’da ABD’nin ünlü caz konservatuarı New York Conservatory of Music’te şan eğitimi aldı. 1982 yılından sonra da Türkiye’de çeşitli gruplarla çalışmaya devam etti. Doksanlı yıllarda Ruacan adlı bir plak da hazırlayan sanatçı, Kültür Bakanlığı adına Çin ve ABD’de konserler verdi.

Nükhet Ruacan: Solist
Neşet Ruacan: Elektro Gitar, Akustik Gitar
Onno Tunç: Bas Gitar
Cezmi Başeğmez: Davul
Orhan Topçuoğlu: Davul, Perküsyon
Aret Sevan: Perküsyon
Turhan Yükseler: Akustik Piyano, Synthesizer
Levent Altındağ: Flüt
Behiç Altındağ: Elektro Piyano

Albümdeki Eserler
1. Mahagony (M. Masser/ G. Goffin)
2. One Way Ticket (Hunter/ Keller)
3. Inseparable (Natalie Cole)
4. Gölge (Onno Tunç)
5. Look Through My Eyes (Rufus)
6. Nehir (Neşet Ruacan)
7. Evergreen ("a star is born" filminin aşk temi)
8. Oba Oba (Bonfa/ Tony Jaffe)
9. Peaceful Living (Natalie Cole)
10. Umut (Sevgi Sanlı/ Neşet Ruacan/ Carlo)
-

4 yorum:

Adsız dedi ki...

link silinmis

Adsız dedi ki...

bende bu albumün mp3 ü vardı eskiden kayboldu şimdi, tekrar yükleyebilirseniz sevinirim, plağı cd si bulunmuyor yurt dışında, satın alırdım kesin veya bu mesajı okuyan bir ziyaretci buraya link verirse çok iyi olur, teşekkürler

TurkJazz dedi ki...

Link Yenilenmiştir.

İyi günlerde dinleyin

Adsız dedi ki...

teşekkürler!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!