25 Haziran 2009 Perşembe

Alex Skolnick Trio - Last Day in Paradise (2007)

Üniversiteden mezun olunca Testament ile tanıştı. Megadeth, Slayer, Judas Priest, ve White Zombie nin bulunduğu turnelerde bulur kendisini. Dönemin dergilerinde en iyi thrash gitaristi diye anılmaya başlar.
Alex'in şuanki jazz imajı,Testament ile ikinci albümlerinin kayıtları sırasında [henüz 19 yaşında] oluşmaya başladı [1988] . 2001'de Yeni Okul Üniversite'nde jazz programını kazandı.
Alex'in şuanki "Trio" su bu okulda başladı. Alex Skolnick'in Savatage'tan ayrılmasının daha popüler olması ile paralellik gösterdiğini savunan insanlarla konuştum. Bilmedikleri veya düşünmedikleri tek şey Alex'in zaten bir jazz tutkunu olduğudur. Ve popüler olmak isteseydi jazz ı tercih etmezdi. Ve Testament ve Savatage gibi gruplarda kariyerinin doruklarında gezinmiş bir heavy metal adamı için bu yakıştırmalar doğru değildir. Hatta bir yerde jazz ı seçmesinin yeni neslin jazz a olan ilgisinin artmasını sağlamasını amaçladığını söylemişti diye hatırlıyorum. Trio daki bu genç elemanlar da zaten bunun göstergesidir.Bence çok zekice !
Bir teknik adamı olduğunu birçok otoriter kabul eder. Bizim Alex'in ne denli teknik adamı olduğunu anlamamız için Testament'ın The New Order albümüne ve Savatage'ın Alex'li albümlerine bakmamız yeterli olacaktır.


Albümdeki Eserler
-
Mercury Retrograde
Last Day In Paradise
Tom Sawyer
Shades of Grey
Practica Lo Que Predicas
The Lizard
Channel Four
Revelation Mother Earth
Out There Somewhere
Western Sabbath Stomp

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!