20 Haziran 2009 Cumartesi

Ayşegül Yeşilnil - Rüzgara Şarkılar Söyle (1995)


Ayşegül Yeşilnil (d. 28 Ağustos 1959 - Turgutlu), Ressam, Caz sanatçısı.

Güzel Sanatlar Fakültesi - Müzikoloji bölümünün çok sesli korosunda ‘Erdoğan Okyay’dan ve sonrasında İstanbul’da Caz sanatçısı Nükhet Ruacan’ dan şan eğitimi aldı.1985 yılından beri yapmış olduğu resimler, caz resimleri ve mitolojik resimlerden oluşan eserleriyle 16 kişisel sergi gerçekleştirdi.Resim çalışmalarının yanı sıra, 1987 yılından itibaren, birçok tanınmış caz müzisyenleriyle birlikte, profesyonel olarak caz söylemeye başladı. Erol Pekcan, Nezih Yeşilnil, Neşet Ruacan, Önder Focan, Selim Benba, Deniz Dündar, Cengiz Baysal, İzzet Hiçkalmaz, Baki Duyarlar, Yahya Dai, Tahsin Ünüvar, Nilüfer Verdi, Rene Macaroğlu, Ali Perret, Aşkın Arsunan, Şenova Ülker, Ergin Özler, Necdet Karar, Emin Aydın, Ergun Eremkar, Okan Şamil, Kadri Ünalan, Cankut Özgül, Ferruh Arıç, İlkin Deniz, Erdal Akyol, Oğuz Durukan, Kamil Özler, Reha Öğünlü, Melih Güzel, Melih Çetinel, Mehmet Kısmet, Oğuzhan Balcı, Lloyd Chisholm, Ted Taylor gibi bir çok müzisyen ile sahne çalışmaları yaptı.Caz şarkıları söyleyen ve caz resimleri yapan “tek sanatçı” olan Ayşegül Yeşilnil, birçok konser, caz kulübü ve festival etkinlikleri gerçekleştirdi.

Tüm sözlerini kendisinin yazdığı Rüzgara Şarkılar Söyle adlı ilk albümünü 1995'te çıkardı. Neşet Ruacan, Bülent Ortaçgil, Nezih Yeşilnil, Önder Focan, Erkan Oğur gibi müzisyenler bu albüme eşlik etti. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Kısmet ile reklam fotoğrafçılığı alanında sanat yönetmenliği çalışmaları yapan Yeşilnil, İsveçli rock grubu “İubar”ın isteği üzerine atölyesinde gerçekleştirilen performans sonrası, grubun müziğini resimledi.Bu proje kapsamında yaratılan resimler, Stockholm Rookie 2005 Müzik festivalinde grubun performansı boyunca barkovizyonda gösterildi.
-
Albümdei Eserler
-
01-Günlerim
02-Bilinmezki
03-Rüzgara Şarkılar Söyle
04-Kağıttan Kayık
05-Sürmeli
06-Nasıl, Kimle, Nerede
07-Sevgiler Dondu
08-Kurallar
09-Bir Çocukluk Şarkısı
10-Kuyruklu Tayyare
-

1 yorum:

hakimalgı dedi ki...

Uzun yıllar arayıp da bulamadığım bu güzela lbüm için şahsınıza teşekkür ederim.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!