1 Aralık 2013 Pazar

Asena Akan - İstanbul'un İzleri (2013) Albüm Tanıtımı


Ülkemizde Brezilya cazını yumuşak sesi ve çağdaş yorumu ile temsil eden Asena Akanın "İstanbulun İzleri" adlı ilk albümü Kalan Müzikten yayınlandı.Söz ve müzikleri kendisine ait olan dokuz parçanın bulunduğu albüme ismini veren "İstanbulun İzleri" gibi, tüm şarkılar Türkçe sözlü ve alt yapılarında cazın farklı renklerini barındırıyor. Her şarkıda ayrı bir enstrümanın ön planda olmasına özen gösteren Akan, "Dokuz" isimli enstrümantal şarkıda da kendi sesini bir enstrüman gibi kullanıyor. Farklı ritmik ve melodik anlatımları içinde barındıran şarkıların bir başka ortak özelliği de pozitif ve umut dolu olmaları. 

Tüm vokallerin Asena Akana ait olduğu albümde, Türkiyede cazın önde gelen isimlerinden Ferit Odman, Kağan Yıldız, Bulut Gülen ve Burç Bora Uyanın yanı sıra; New Jerseyli (ABD) usta besteci/gitarist Donovan Mixon ve soul ve cazı, Arap müziğiyle harmanlayan Tunus kökenli Parisli müzisyen Jean-Pierre Smadja da yer aldı.

Album Tracklist / Albüm Listesi:
01 Mavi mi, Kahverengi m? 05:06
02 Dokuz 03:40
03 İstanbul`un İzleri 04:33
04 Medcezir 05:19
05 Oyun 04:52
06 Büyüdüm 05:32
07 Yarım 03:56
08 Masal Şehri 05:19
09 Sessiz Gemi 04:55
Musicians / Müzisyenler:
Asena Akan: Vocals
Donovan Mixon: Guitar
Jean-Pierre Smadja: Oud
Bulut Gülen: Trombone
Burç Bora Uyan: Keyboard
Kağan Yıldız: Doublebass
Ferit Odman: Drums


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!