12 Aralık 2013 Perşembe

Timuçin Şahin ''Inherence'' (2013) Albüm Tanıtımı

Timuçin Şahin ''Inherence''

Gerek benzersiz gitar stili, gerekse eserlerinin özgünlüğüyle dinleyicinin müzikal algısına farklı bir boyut getiren Timuçin Şahin, 1992 yılından beri Hollanda ve New York’ta devam eden serüvenini, Amsterdam Konservatuarı ve Manhattan School of Music’teki müzik eğitiminden sonra, 2001 "Dutch Jazz Competition" birinciligi, "Jur Naessens Muziek Prijs" ödülü ve 2006 Deloitte Jazz Award'daki 2.lik ödülleriyle taçlandırdı. 2000’li yıllarda Çağdaş müzik toplulukları için bestelediği eserler ve Greg Osby, Randy Brecker, Mike Manierie, Robin Eubanks gibi günümüz cazının önde gelen isimleri ile birlikte gerçekleştirdiği canlı performanslar ile çağdaş müziğin önemli bir figürü haline geldi. Şahin’in “The Unexpected”, Slick Road ,“Window for my breath” ile dunya cazinda edindigi özel yeri, 2009’da yayinlanan albumu “Bafa” bambaşka bir boyuta taşıdı. Bugün çağdaş cazın en özgün albümleri arasında gösterilen Bafa icin All About Jazz Dergisi’nde Raul d'Gama Rose:
"Gitar-saksofon literatüründe, Ornette Coleman ve Pat Metheny'nin "harmelodic" düellolari ile en yüksekte tuttuğu çıtayı Bafa ile belki de ilk kez Timuçin Şahin geçti’ demekteydi.
Sanatçının Bafa’dan sonra merakla beklenen Inherence adlı albümü nihayet dinleyiciyle buluşmaya hazır ve şimdiden Bafa ile yakalanan zirveyi zorlamaya aday görünüyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!