11 Eylül 2009 Cuma

Fahir Atakoğlu - Istanbul In Blue (2007)

Dünyaca ünlü Türk piyanist- besteci Fahir Atakoğlu “İstanbul in Blue” adını taşıyan albümünü kendi plak şirketi Far&Here imzası ile piyasaya sürdü. Fahir Atakoğlu’na dünyanın en iyi davulcusu kabul edilen Horacio El Negro Hernandez, efsanevi basçı Anthony Jackson, kuşağının önde gelen gitaristlerinden Mike Stern ve Wayne Krantz, saksafonda ise Bob Franceschini’nin eşlik ettiği albümün kayıtları New York’taki Carriagehouse Stüdyoları’nda gerçekleştirildi.

Fahir Atakoğlu’nun daha önceki albümlerinde de olduğu gibi tamamı kendi bestelerinden oluşan İstanbul in Blue adını taşıyan albümünü Eylül ayında piyasa sürdü. İstanbul in Blue henüz piyasaya çıkmadan, albümü dinleyen Jazz ve World Music eleştirmenleri tarafından besteler oldukça güçlü bulundu, müzisyenlerle yaratılan sound’un Grammy değerinde olduğu yorumları yapıldı.

Fahir Atakoğlu’nun İstanbul in Blue albümünün kapak fotoğrafları dünyaca ünlü fotoğraf üstadı Ara Güler imzasını taşıyor. Ara Güler’in İstanbul’un efsanevi güzelliklerini tüm dünyaya anlatan siyah beyaz fotoğrafları Atakoğlu’nun albümünde bir kez daha dile geliyor.
-
Albümdeki Eserler
-
01.Fuse On
02Sync-op
03.Black Sea
04.Abeste
05.Connect
06.Ess
07.Gypsy In Me
08.Four Corners
09.Trapped
10.Istanbul In Blue
-

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!