27 Eylül 2009 Pazar

Willie Nelson & Wynton Marsalis - Two Men With The Blues (2008)

İki zıt adamdan hoşgörü dersi

Biri beyaz bir eşkıya, uyuşturucu müptelası bir serseri, vergi kaçırmaktan defalarca kodese tıkılmış kılıksız bir moruk. Kısacası her muntazam vatandaşa itici gelecek uygunsuz bir herif. Tam bir loser.

Diğeri, parmakla gösterilen örnek bir siyah, kadehteki beyaz şaraptan başkasını ağzına sürmeyen temiz giyimli bir beyefendi, mesleğinin zirvesinde usta bir mainstream trompetçisi, yasalara saygılı ve herkesin gönlünde ideal bir dost.

Diyeceksiniz ki, bunların birbirleriyle ne işi olur? Öyle demeyin, bu iki benzemez adam, geçtiğimiz yılın 12 Ocak tarihinde New York’un ünlü Lincoln Center’ında bir araya gelip öyle sıradışı bir konser verdiler ki; herkesin ağzı bir karış açık kaldı. Herkes bu ilginç yan yana gelişi ve özellikle de konserin, aradan geçen 1,5 yılın ardından “Two Men With The Blues” adıyla albüm olarak yayımlanmasını, seçim öncesi siyahla beyazın sulh anlaşmasına çağrısı gibi yorumladı. Kim mi bu adamlar? İlki country şarkıcısı Willie Nelson, ikincisi caz trompetçisi Wynton Marsalis.
-
Albümdeki Eserler
-
01. Bright Lights, Big City
02. Night Life
03. Caldonia
04. Stardust
05. Basin Street Blues
06. Georgia On My Mind
07. Rainy Day Blues
08. My Bucket’s Got a Hole In it
09. Ain’t Nobody’s Business
10. That’s All
-

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!