25 Kasım 2013 Pazartesi

Audiofact - Asitane (2003)


Audiofact, piyanoda Mehmet Ali Sanlıkol, gitarda Onur Türkmen, saksofonda Ryan Woodward, bas gitarda Fernanda Huergo ve davulda Cengiz Baysal'dan oluşuyor. Kurucu üyelerden Mehmet Ali Sanlıkol halen Boston'daki New England Conservatory'de eğitmenlik yapıyor. Onur Türkmen, İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM)'da öğretim görevlisi.
Grup üyeleri Berklee'de müzik eğitimi alırken temeli caz olan ama birçok farklı sound'un birleşiminden doğan, kendilerine has bir tarzda müzik yapmak istiyorlardı. Bunu Audiofact'i kurarak gerçekleştirdiler. İlk albümleri Black Spot, 1998 yılında piyasaya çıktı. Caz temelli parçaların yer aldığı albümle, İzmir, Ankara ve İstanbul Caz Festivalleri'nde birçok kere sahneye çıktılar.
Grubun Aura Müzik'ten çıkan ikinci albümü Asitane, tarz bakımından Black Spot'tan daha farklı bir çalışma. Albümün hemen her parçasında İstanbul'un çeşitli semtlerinden alınan gerçek sesler kullanıldı. Kapalıçarşı, Sultanahmet, Beyoğlu'nda, martı, korna, tramvay gibi İstanbul'un simgeleşen sesleriyle, Sultanahmet Meydanı'ndaki bir turist rehberinin, dönercinin, esnafın sesleri de elektronik müzikle harmanlanarak parçalara katıldı. Asitane, tamamıyla İstanbul'u konu alıyor. Grup üyelerinden Onur Türkmen, albümün konseptinin ortaya çıkışını şöyle anlatıyor:
‘‘Asitane, İstanbul'daki kültürel kaosa olan tepkimizi anlatıyor. İstanbul bir çok kültürü birarada barındıran dinamik bir şehir. Belki Stockholm'de yaşıyor olsaydık müziğimizde bu kadar farklı renk olmazdı. Zaten yabancı grup elemanları için de İstanbul'un özel bir yeri var.’’

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba. Audiofact'in her iki albümünün de linkleri çalışmıyor, yenilemeniz mümkün mü acaba?

TurkJazz dedi ki...

Linkler Yenilenmiştir

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!