15 Ocak 2010 Cuma

Laço Tayfa - Bergama Gaydası (2000)

Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici liderliğindeki 10 Türk müzisyeninin biraraya gelmesiyle kurulan Laço Tayfa, ilk olarak ‘Brooklyn Funk Essantials’ ile birlikte kaydettikleri ‘In the Buzzbag’ adlı albümü ile adını duyurdu.

Türk müziğinin geleneksel formlarını caz, funk, reggae gibi batı formları ile kaynaştıran ‘In The Buzzbag’ albümünün Türkiye ve Amerika’da satışa çıkmasının ardından, Laço Tayfa İstanbul Caz Festivali ve Yapı Kredi Sanat festivalinde Brooklyn Funk Essantials ile birlikte sahne aldı.

In The Buzzbag ile uluslararası müzik piyasasının büyük beğenisini kazanan Laço Tayfa grubu 2000′nin Ocak ayında çıkardığı Bergama Gaydası adlı albümle Türk ve dünya müzik endüstrisine tek başına merhaba dedi. Klarnette Hüsnü Şenlendirici, klavyede Burç Şensesli, bas gitarda Nurhat Şensesli, davulda Volkan Öktem, ritm perküsyonda Mehmet Akatay, kanunda Nuri Lekesizgöz, kemanda Ergun Hepbildik ve bağlamada Özkan Alıcı’dan oluşan Laço Tayfa grubu , geleneksel türküleri topladıkları bu ilk albümle ‘Karadeniz, Ege, Trakya, İç Anadolu ve Azeri parçalarının alt yapılarını zenginleştirip, kendi sihrini de ekleyerek dinleyicilerin beğenisine sundu.

Laço Tayfa, ‘Bergama Gaydası’ albümünde Fidayda, Malatya, İzmir’in Kavakları, Çiftetelli, Harmandalı, Onbeşli gibi Türkiye’nin çeşitli yörelerinin en bilinen şarkı ve türkülerini ünlü caz müzisyeni ve araştırmacısı Butch Morris’in fikirleri ışığında yorumladı.
Grubun 2002 sonbaharında çıkardıkları ‘Hicaz Dolap’ albümü ise başarılarını perçinleyip daha da çok insan tarafından tanınmalarını sağladı.


01-Laco Tayfa - Ay Giz
02-Laco Tayfa - Bazalika
03-Laco Tayfa - Bergama Gaydasi
04-Laco Tayfa - Cifte Telli
05-Laco Tayfa - Fidayda
06-Laco Tayfa - Gökte Yildiz Ay Musun-Tababcamin Sapı
07-Laco Tayfa - Harmandali
08-Laco Tayfa - Izmir’in Kavaklari
09-Laco Tayfa - Malatya
10-Laco Tayfa - Onbesli
11-Laco Tayfa - Ramize-Deryalar
-

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!