17 Ocak 2010 Pazar

Ilhan Ersahin - Istanbul Sessions (2009)

'İstanbul Sessions' adlı albümünde, dinleyenlere hemen İstanbul'u çağrıştıracak, bu kenti anlatacak bir müziğin peşinde koşmuş İlhan Erşahin. Albümde, Eric Truffaz da Erşahin'e eşlik ediyor

‘İstanbul Sessions’ adlı yeni bir albümle geldi İlhan Erşahin Babylon sahnesine; bayram arifesi olan Perşembe akşamı. İsim ve proje eski, albüm ise yepyeniydi. 4-5 yıl öncesine uzanıyor ‘İstanbul Sessions’ projesinin ilk sahnesi. Albüm Erşahin için projenin kartviziti niteliğinde; “Avrupalılara anlatırken şuna buna benziyor demek istemedim, önlerine bir albüm koyayım istedim” diye aktarıyor meramını. Bu toprakların tozunu yeşilliğini canlandırdığı proje ‘Harikalar Diyarı’dır malum, Hüsnü Şenlendirici ve arkadaşları eşliğinde. Ancak daha bir senin, benim ya da ecnebi diyardaki kardeş için İstanbul’u anlattığına ‘Sessions’ diyor kendisi, Nublu’daki lisanının tesirinde. Albümün tüm kaydı 1,5 günde bitmiş. Diğerleri gibi çok uğraşılsın istememiş Erşahin, doğal kalsın istemiş ve dinleyen der ki iyi de etmiş.

Albümdeki Eserler.
-
Freedom
Bosphorus
Doors To Heaven
Thomas O'Malley
Sam I Am
Downtown Istanbul
Kefal
Les Ottomans
The Dark Tunnel Of Europe
Alley Cats
Our Theory
-

Albümü Bizimle Paylaşan Brodi Adlı Arkadaşımıza Teşekkür Ederim


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!