29 Kasım 2009 Pazar

Murat Esmer - Freezing Utterances (2009)


  Murat Esmer, 1984 doğumlu ve devam eden eğitiminden dolayı Ankara'da ikamet eden, Aydınlı müzisyendir. Müzik hayatına ilk olarak çeşitli amatör oluşumlarda davul çalarak başlamıştır. İlk ciddi tecrübesini ise bas gitarist olarak kendi bestelerini üreten “Sopiatonic” grubunda yaşamıştır. Bu grupta, bas gitaristliğinin yanı sıra düzenleme/kompozisyon olarak edindiği tecrübelerle kendi müziğinin temellerini oluşturmuştur. Edindiği program bilgisi ve bilgisayar teknolojisinin de ilerlemesiyle ambiansı güçlü ve deneysel bir müzik tarzın hakim olduğu ilk resmi albümü “the story of an innocent criminal” 'ı 2007 yılının aralık ayında itunes, amazon gibi online müzik storelarında satışa sunulmuş, yurtiçi ve yurtdışı elektronik müzik dinleyicisinden olumlu tepkiler almıştır. Aynı dönemlerde, kurmuş olduğu progresif elektronik rock grubu Nileppez ile gitar müziğini elektronik öğelerle başarıyla harmanlamış ve ilk radyo deneyimini radyo odtü programına katılarak, müziğini anlatma fırsatı bulmuştur.


Elde ettiği başarılardan sonra kendi müziğine yönelen ve 2008 yılında
Weird Daydreams albümüyle dinleyici kitlesini genişleten müzisyen, kendi prodüksiyon işlerine yenilerini katmış ve kısa film, belgesel ve reklam müzikleri üreten “Jangle Trip” adında yeni bir proje başlatmıştır. “Tracking Sound” albümüyle de bu zamana kadar yaptığı kompozisyonları toplamıştır ve dinleyicinin beğenisine sunmuştur. Müziğe okuduğu bölümün zorluğuna aldırış etmeden devam eden Murat Esmer, 2009 yılının Ağustos ayında ise son albümü “Freezing Utterances” ile yoluna devam etmektedir. Müzik ve görselliği yakalamayı hedefleyen bu albüm ile ilgili çalışmaları değerli müzisyenler Halim Karataş ve Kıvanç Tos ile birlikte yürütmekte, ayrıca Nejat Coşkun ve Damla Gülmez eşliğinde ise sinematik görselleri hazırlamaktadır. Diğer yandan Nugo Sebil ile beraber oluşturduğu “The Rorschach Audio” grubunda ise Grubun canlıya dökülmesinden, canlı performansın tasarımından, beste yapım aşaması ve kayıt soundundan sorumludur.

Albümdeki Eserler
-
1.Pap
2.Pap Zimixabcim
3.Unborn Addiction
4.Doğdukları Yerde Ölenler
5.Şark’ı
6.Mutluluk
7. Freezing Utterances
8. Highbrow Yokel(instrumental)
9. Highbrow Yokel
10.Out of Control
-

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!