12 Ocak 2014 Pazar

Tuluğ Tırpan Trio - My Blue Color (2012) Albüm Tanıtımı

Tırpan kendisini ne Amerikan cazının mavi notalarla yüklü klasik kalıplarına ne de Avrupa cazının özgür ama soğuk griliğine hapsediyor. Onun çalışı doğup büyüdüğü topraklardan başlayıp tüm dünyayı gezen ve köklerine dönen bir yolculuğun dile gelişi. Tırpan, My Blue Color albümünde de Balkanlara ait üç parçaya (Jovano Jovanke, Ajde Jano, Vec Odavno) yer vererek ve onları yeniden yorumluyor. Tuluğ Tırpan Trionun diğer iki müzisyeni; Volkan Hürsever ve Ediz Hafızoğlu da Tırpan gibi Balkan kökenli müzisyenler ve bu albümde bir anlamda köklerine uzanıyorlar. 
Hem klasik müzik hem de caz sahnesinde oldukça aktif olan Tırpan, pek çok ülkede önemli müzisyenlerle gerçekleştirdiği çalışmaların yanısıra, Trilog Gurtunun 2013 grubuna dahil olarak, grubun yeni albümünde John McLaughlin gibi isimlerle birlikte yer alıyor.


Albüm İçeriği
1.Eski Ev
2.Jovano Jovanke
3.Ajde Jano
4.Vec Odavno
5.Tuluz Buluz

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!