13 Ocak 2014 Pazartesi

Cengiz Baysal - Baby Steps (2013) Albüm Tanıtımı

Davulcu ve besteci Cengiz Baysal 2002 yılında yayımladığı "Yıldızların Üstünde" ve 2005 yılında yayımladığı "Candy and Milkshake" albümlerinden sonra şimdi de "Baby Steps" adlı üçüncü stüdyo albümüyle müzikseverleri sevindiriyor. İsmiyle her ne kadar John Coltranein 1960 yılındaki klasik albümü "Giant Steps"e alçakgönüllü bir gönderme yapıyor olsa da müzikal açıdan küçük bir adımın aksine, Türkiyedeki caz kataloğuna büyük katkı sağlayacağı kesin.
Cengiz Baysalın besteci ve aranjör kişiliğinin akılda kalan melodiler ve hoş bir şekilde dengelenmiş formlarla ortaya çıktığı albümde Oğuz Büyükberber, İmer Demirer, Engin Recepoğulları, Sarp Maden, Serkan Özyılmaz ve Matt Hall gibi doğaçlama ustaları da yer alıyor. 10 enstrümantal parçadan oluşan "Baby Steps" müzikal açıdan sahip olduğu sofistike yapısıyla özellikle akustik caz severlerin ilgisini çekeceğe benziyor.


Albüm İçeriği
1.Baby Steps
2.Motianın Makası (Motians Scissor)
3.Song For Cheryl
4.Cant Say "P"
5.Ninni Ve Kutlama (Lullaby And Celebration)
6.Cough Blues
7.Cough Blues
8.Bossator
9.Jersey Morning
10.Yaban Kedileri (Wild Cats)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!