20 Ağustos 2012 Pazartesi

Yavuz Akyazıcı - Bridge [2012]

Yavuz Akyazıcı şimdi çoğunluğu kendi bestelerinden oluşan bir albümle karşınızda. Yapımcılığını Esen Entertainment’ın, prodüktörlüğünü ise Yavuz Akyazıcı’nın üstlendiği albümde “Sway” ve “House of the Rising Sun” gibi iki popüler şarkının caz yorumunun yanı sıra, Sam Rivers’ın “Beatrice” isimli caz standardı ve yedi tane Yavuz Akyazıcı bestesi yer alıyor.
Ülkemizin yetiştirdiği en önemli caz müzisyenlerinden, 17 yıl boyunca New York’ta dünyaca ünlü caz müzisyenleriyle ortak çalışmalarda bulunan Yavuz Akyazıcı albümde gitar çalarken, dünyanın en saygın caz magazini olan Downbeat tarafından beş yıl üst üste “#1 Star Jazz Drummer” ödülüne layık görülen ve Charlie Haden, Dewey Redman gibi isimlerin grubuna üye olan Matt Wilson davul çalıyor. Saksafonda ise Chico Hamilton Band üyesi, Mc Coy Tyner, Ben Harper gibi dev isimlerin albüm kayıtlarında yer almış ve Dave Holland’ın “Dream of the Elders” albümünden de tanıdığımız Eric Person var. Kontrabasta ise Anthony Braxton grubu üyesi, Archie Shepp, Charlie Persip, Lou Donaldson, Ken Mcintyre gibi isimlerle çalışmış Joe Fonda ismi dikkat çekiyor.
Bu grubun 2006′da Amerika’da, 2007′de Türkiye’de yayınlanan “Gamzelim” isimli albümü, dünyaca ünlü “Sound on Sound” magazini tarafından “Virtüözce çalınmış ve kaydedilmiş” olarak değerlendirildi.

01. Mr. EP
02. Neruda
03. I Know You Can Hear Me
04. Too Late
05. Goin' Home
06. Sway
07. House Of The Rising Sun
08. Beatrice
09. Birth
10. Bridge
-

1 yorum:

Alev dedi ki...

Merhabalar, bunu ve Lara 123 albümlerini indirmeyi çok istiyorum. Linklerini yenilemeniz mümkün mü acaba? Burası muhteşem bir caz kaynağı ama zannediyorum ki hakettiği değere ulaşabilmiş değil. Çok daha güzel paylaşımlar dileği ile teşekkür ederim emeğinize.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!