19 Ağustos 2012 Pazar

123 - Lara (2012)

Kışın en soğuk geçtiği Ocak ayında piyasaya sürülmesine rağmen ancak dinleme fırsatı bulduğum 123 albümü Lara, bana baharın çiçeklenişini ve ılık yağmurları hatırlattı.
Az önce de söylediğim gibi, albüm 2012′nin Ocak ayında dinleyiciyle buluştu.
Diğer 123 albümlerinden bir farkı var mı Lara’nın? Evet, kesinlikle var!
Bu albümü dinlerken jazz müziğin ışıltılı tınısını biraz daha derinden hissediyorsunuz. Güzeller güzeli Dilara yine muhteşem sesiyle sizi çok farklı hikayelerin içine sürüklüyor.

Tabii albümün en önemli özelliklerinden biri de muhteşem üç sanatçıyı konuk ediyor olması…
Sun in the Arms of Love şarkısında İlhan Erşahin saksafonuyla gruba eşlik ederken, Hakan Kurşun sesi ve gitarıyla Yokuz isimli şarkıda dinleyene adeta bir masaldaymış hissi veriyor. Yine albümün can alıcı parçalarından biri olan Trip’te Arto Tunçboyacıyan’ı perküsyon ve vokallerde dinleyebiliyoruz.

Her ne kadar kışın çıkmış olsa da tam anlamıyla bir ilkbahar-yaz albümü olan Lara’dan ilk klip, geçtiğimiz haftalarda grup tarafından Youtube’a yüklendi. Sun in the Arms of Love şarkısı için çekilen klipte Brezilya’yı tüm doğallığıyla izleyebilmek gerçekten çok güzel.
-

  1. let it all begin
  2. green bag
  3. so much to say
  4. sun in the arms of love
  5. trip
  6. hot
  7. experiment
  8. no no
  9. yokuz
  10. binalar
  11. turuncu
  12. silence
  13. i don’t know you girl

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!