14 Nisan 2010 Çarşamba

Nilüfer Verdi - Izhar [2007]


Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi’nin ikinci albümü İzhar, A.K. Müzik tarafından müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Verdi, ilk albümü Mânâ gibi ikinci albümü İzhar’ı da kadınlara adıyor. Akustik olarak kaydedilmiş dokuz tanesi enstrümantal, on parçadan oluşan bu albümdeki yedi eser Nilüfer Verdi imzalı. İzhar’da Verdi’nin yanı sıra, gitarda Kamil Özler, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Nedim Ruacan yer alıyor. İzhar; açığa vurma, meydana çıkarma gibi anlamlarının yanı sıra toplayıp biriktirmek olarak sözlükteki karşılığını bulan bir sözcük. Nilüfer Verdi’nin sessizliğinin bittiğinin ve bu süreçte toplayıp biriktirdiklerinin açığa çıkması için doğru zamanın geldiğinin habercisi bir yönüyle. İzhar’ın çekim kuvvetinin merkezinde Nilüfer Verdi’nin hayallerini ve yarına dair beklentilerini bulmak mümkün. Müzikal açıdan bakıldığında ise Verdi’nin enstrüman ve kompozisyon hakimiyetinin yanı sıra özgün bir düzenlemeci olduğunu kanıtlayan bir bütün İzhar.

Verdi, kendi bestelerinin yanı sıra bu albümde eserleri üstüne daha önce de çalışmalar yapmış olduğu Aşık Veysel’den ‘Kara Toprak’ı, vazgeçilmezlerinden olan Duke Ellington’ın ‘Prelude to a Kiss’ini, Franco Cerri’nin ‘Oggigiorno’sunu ve Kamil Özler’in ‘Mrs. Waterlilly’ sini seslendiriyor. Besteciliğinin yanında Türkiye’nin en iyi caz düzenlemecilerinden Kamil Özler’in ‘Özle’, ‘Kara Toprak’ ve ‘Mrs. Waterlilly’ için yaptığı yaylı aranjmanlar İzhar’ı cazın alışılageldik gitar-bas-davul üçgeninin ötesine taşıyor.

Gerek müzikal zenginliği gerekse işaret ettiği gerçeklikle İzhar kaçırılmaması gereken bir albüm.


01.Özle
02.İzhar
03.Kara Toprak
04.Predule to a Kiss
05.Su Gülü
06.Mrs. Waterlilly
07.Kakânine Blues
08.Oggigiorno
09.Zeyt
10.Unutmayın
-

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!