25 Ekim 2009 Pazar

Kaçkar Illusion - Huitwalahit (2004)

Huitwalahit gibi sıra dışı bir isim taşıyan albüm, bir maxi single.Aslında, grup ilk albümünü çıkartmasına karşın, caz tutkunlarına pek de yabancı değiller. 2003 yılındaki Ankara 2. Caz Festivali’nde, Charlie Haden, Jay Leonhart, Kerem Görsev gibi ünlü caz müzisyenlerini yanında, amatör tek grup olarak sahne aldılar. Beğenilen festival performanslarından aldıkları moralle, 2004 yılının ilk aylarında, bir single albüm çıkarma kararı aldılar. 2003 yılındaki festivalin ana teması olan “caz canlı” anlayışıyla, Mart 2004’te ilk albümlerini 5 saat gibi rekor bir sürede kaydetmiş olarak çıktılar. Cazın yaşayan ve soluk alan bir müzik olduğuna inanan grup, bu nedenle albüm kaydını, Ankara’daki Stüdyo Detay’da canlı olarak gerçekleştirdi.
-
Doğu-Batı Müzik etiketiyle çıkan Huitwalahit, yalnızca caz severlere değil, tüm müzik tutkunlarına farklı tatlar sunan, 26 dakikalık renkli ve canlı bir şölen vaadediyor.
-
Albümdeki Eserler
-
01. Kaşka
02. Huitwalahit
03. Kaşka lukka
-
-
Murat Yıldız: Akordeon
Kayhan Kurtuldu: Piyano, ud, elektrik gitar
Ozan Uyan: Elektrik, klasik gitar
Özgür Yazıcı: Davul
Cenk Şanlıoğlu: Klasik gitar
Vedat Şanlı: Bas gitar

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!