19 Aralık 2009 Cumartesi

Mustafa Kandıralı & Ensemble - Caz Roman

Albümdeki Eserler
-
1 - Nihavent Longa
2 - Üskudara Gideriken
3 - Nihavent Oryental
4 - Taksim (Ud Solo)
5 - Kandıra Karşılaması
6 - Hicaz Taksimi (Kanun Solo)
7 - Mastika
8 - Caz Roman
9 - Collection Of Dancetunes
-

13 Aralık 2009 Pazar

Barbaros Erkose - Cazname (1997)

Albümdeki Eserler
-
1. Kanatları Gümüş
2. Cazname
3. Camlıca'nın Üç Gulu
4. Uşşak Taksim
5. Arnavut Oyun Havası
6. Zeybek (Harmandalı)
7. Balkan Kasap Havası
8. Yıldızların Altında
9. İzmir Kordon Zeybek
10. Abdulvahap Bolero
11. Kasap Havası
12. Dilbeste
13. Atlantik Taksim (Nihavent)
-

7 Aralık 2009 Pazartesi

Kırıka - Kaba Saz (2008)


Albümdeki Eserler
-
1-Dokumacı Örümcek
2-Kaba Saz
3-Dert Gemisi
4-Nargilem
5-İspirtocu Saim
6-Bir Sır Var Gülüşünde
7-Rast Zeybek
8-Dört Mevsimli Gözler
9-Acılı Hayat
10-Yıllar Geçti
11-Sonbaharda İzmir'e Özlem
12-Rüyamdaki Şehirde
-
DownLoad

1 Aralık 2009 Salı

ilhan Erşahin - Virgo (2000)

"İlhan, eksiksiz ve hiç eskimeyecek şiirsel bir anlatıma yer veren ses ve mantığın sentezine ulasabilmiş, günümüzün tenor saksofonda az rastlanan büyük düşünürlerinden biridir.

" -Butch Morris-

İlhan Erşahin kendi adı altında yayımladığı iki caz albümü (Home, She Said) ve özel projesi Wax Poetic'ten ve bu albümün tüm dünyada buldugu yankıdan sonra, şimdi bundan önceki tüm çalışmalarından farklı tınlayan bir albümle karşımızda. Virgo'da Erşahin'in bir saksofon düşün adamı olarak karşımıza çıktığını görüyoruz; bu kadar kısa bir profesyonel geçmişe rağmen, tonunu, kendi sesini bulmuş, iyice olgunlaşmış, söylemi yere basan, müzikal yelpazesi ne kadar geniş olursa olsun, ben İlhan Erşahin'im diyen bir ses bu. Virgo'da Erşahin'e yine çaplı müzisyenler eşlik ediyor: basta Larry Grenadier, piyanoda Jon Davis, davulda Brian Blade, sampler ve vokalde Val, yine vokalde son zamanların en gözde rap'çi şairi Saul Williams.

Albümdeki Eserler
-
1. Voodoo
2. Jungle
3. My Room
4. Aşk
5. Sahara
6. Emotion
7. New Life
8. Tasmin s Song
9. Virgo Vibe
10. Waltz For Elvin
-

29 Kasım 2009 Pazar

Murat Esmer - Freezing Utterances (2009)


  Murat Esmer, 1984 doğumlu ve devam eden eğitiminden dolayı Ankara'da ikamet eden, Aydınlı müzisyendir. Müzik hayatına ilk olarak çeşitli amatör oluşumlarda davul çalarak başlamıştır. İlk ciddi tecrübesini ise bas gitarist olarak kendi bestelerini üreten “Sopiatonic” grubunda yaşamıştır. Bu grupta, bas gitaristliğinin yanı sıra düzenleme/kompozisyon olarak edindiği tecrübelerle kendi müziğinin temellerini oluşturmuştur. Edindiği program bilgisi ve bilgisayar teknolojisinin de ilerlemesiyle ambiansı güçlü ve deneysel bir müzik tarzın hakim olduğu ilk resmi albümü “the story of an innocent criminal” 'ı 2007 yılının aralık ayında itunes, amazon gibi online müzik storelarında satışa sunulmuş, yurtiçi ve yurtdışı elektronik müzik dinleyicisinden olumlu tepkiler almıştır. Aynı dönemlerde, kurmuş olduğu progresif elektronik rock grubu Nileppez ile gitar müziğini elektronik öğelerle başarıyla harmanlamış ve ilk radyo deneyimini radyo odtü programına katılarak, müziğini anlatma fırsatı bulmuştur.


Elde ettiği başarılardan sonra kendi müziğine yönelen ve 2008 yılında
Weird Daydreams albümüyle dinleyici kitlesini genişleten müzisyen, kendi prodüksiyon işlerine yenilerini katmış ve kısa film, belgesel ve reklam müzikleri üreten “Jangle Trip” adında yeni bir proje başlatmıştır. “Tracking Sound” albümüyle de bu zamana kadar yaptığı kompozisyonları toplamıştır ve dinleyicinin beğenisine sunmuştur. Müziğe okuduğu bölümün zorluğuna aldırış etmeden devam eden Murat Esmer, 2009 yılının Ağustos ayında ise son albümü “Freezing Utterances” ile yoluna devam etmektedir. Müzik ve görselliği yakalamayı hedefleyen bu albüm ile ilgili çalışmaları değerli müzisyenler Halim Karataş ve Kıvanç Tos ile birlikte yürütmekte, ayrıca Nejat Coşkun ve Damla Gülmez eşliğinde ise sinematik görselleri hazırlamaktadır. Diğer yandan Nugo Sebil ile beraber oluşturduğu “The Rorschach Audio” grubunda ise Grubun canlıya dökülmesinden, canlı performansın tasarımından, beste yapım aşaması ve kayıt soundundan sorumludur.

Albümdeki Eserler
-
1.Pap
2.Pap Zimixabcim
3.Unborn Addiction
4.Doğdukları Yerde Ölenler
5.Şark’ı
6.Mutluluk
7. Freezing Utterances
8. Highbrow Yokel(instrumental)
9. Highbrow Yokel
10.Out of Control
-

Norah Jones - New York City (2003)

Albümdeki Eserler
-
1. New York City
2. Strange Transmissions
3. Deceptively Yours
4. All Your Love
5. Heart Of Mine
6. Things You Don't Have To Do
7. New York City (radio edit)
-

27 Kasım 2009 Cuma

Miles Davis - In a Silent Way (1969)


Albümdeki Eserler
-
01- Shhh - Peaceful
02- In a Silent Way - It's About that Time
-

22 Kasım 2009 Pazar

Asiaminor - Kedi Rüyasi (1997)


Albümdeki Eserler
-
Eşref Saati
Kedi Rüyası
Tuna
Zaviye
Balkan Reggae
Bestenigar forte
İstanbul
Hayal Meyal Kahire
Karar
-

Hollanda'da yaşayan gitarist Timuçin Şahin yeni albümü "Bafa"'yı yayınladı.


Dünyanın en ünlü caz sitelerinden Allaboutjazz önceki tarihlerde Timuçin Şahin üzerine yazdığı yazısında “günümüzün gerçekten kendi özgün sesine sahip modern caz gitaristlerinden biri olan Timuçin Şahin’in farkına pek çok müziksever ve müzik çevreleri San Francisco Guardian, AllAboutJazz, JazzWise, Jazz Times gibi yerlere verilen ilanlarla vardılar. Perdesiz elektrik gitarındaki benzersiz sesi ve sesin oluşmasına katkıda bulunan duygusal içeriği Timuçin Şahin’i kıyaslanması zor bir benzersizliğe sürükledi.” diyordu.

AllaboutJazz’ın bu sözlerle anlattığı Timuçin Şahin yeni albümü “Bafa”yı çok yeni, geçtiğimiz günlerde yayınladı. Özel tasarım gitarıyla bir önceki albümün adı gibi “kendi nefesi için açtığı pencereden” soluk alıp vermeyi sürdüren Şahin “Bafa” isimli çalışmasında da içinde bulunduğu kimyanın DNA yapıtaşlarını çözmeye devam ediyor. Günümüzde enstrümanıyla kurduğu ilişkiyi soyut bir yolculuğa çeviren çok sayıda müzisyen var, hepsinin bunu çok iyi yaptığını söylemek elbette zor ama iyi yapanları da ayrı tutmak lazım. Bu sürecin içinde belli ki bir kaç temel ana etken var, Timuçin Şahin’in kendi sürecinde de anladığımız böylesi bir izleği takip etmek mümkün. Şahin’in kendi etimolojik müzikal izleğinde elindeki ‘araç’ (yani gitarın) sahip olduğu işlev bu yolculuğun anahtarı durumunda. Bunu mesela Charlie Hunter gibi bir müzisyen için de söylemek mümkün (bu örneği Hunter daha çok yeni Babylon’da konser verdiği ve kendisiyle söyleşi yaptığımız için veriyoruz.) Bunun yanısıra Şahin’in gitarıyla birlikte yine kendi kullandığı canlı elektroniklerin uyumu organik tek bir sese dönüşmeyi sağlıyor. Diğer akustik enstrümanlar ise belli ki gerçekliği hissetmemize yardımcı oluyorlar. Burada bir diğer anahtar enstrüman ise alto ve soprano saksofondaki John O’Gallagher. İçten gelen soyut boyamaları biri bırakırken diğeri devralıyor ya da birlikte ses renklerine girişiyorlar. Bir diğer temel etken ise elbette doğaçlama. Ne kadar yakın bir tespit olur bilmek zor ama özellikle fretless gitarda Şahin'in ara ara doğduğu topraklara şöyle bir dokunup geri çekildiği hissine kapılıyorsunuz

21 Kasım 2009 Cumartesi

Selen Gülün Trio - Sürprizler (2008)

Albümdeki Eserler
-
01 Pia
02 Birdenbire
03 Cennet
04 Umuda Gülümse!
05 Bırak Gitsin
06 Sürprizler
07 Canım
08 En İyisi
09 Sen ve Ben
10 Sen
-

15 Kasım 2009 Pazar

Göksel Baktagir • Nedim Nalbantoğlu - Furtuna (2007)

Uzun yıllar birbirinden uzak ve habersiz kendi yollarında yürüyen Göksel Baktagir ve Nedim Nalbantoğlu ikilisi, yıllar sonra 1999'da Paris'te tesadüfen karşılaşırlar ve bu karşılaşma, yeni ufuklara açılmalarının ilk adımını oluşturur. Artık kesintisiz biçimde sürecek olan birlikte müzik yolculukları başlar. Birikimlerini, ilk olarak Yıllar Sonra/Gurbet Türküsü adlı bir albüm çalışmasıyla birleştirirler. Nedim'in Türkiye'ye seyahatleri giderek sıklaşır. "Dünyanın renklerini müziğin evrensel tınılarında buluşturmak" istediklerini fark ettiklerinde, başka müzik kültürlerine dayanan altyapıları üzerine sentez çalışmalarına girişirler. Birçok buluşma noktası yakalayabildiklerini görürler. Aralarına, Atina'da yaşayan ve alanında önde gelen bir çello sanatçısı olan Yiorgos Kaloudis ve İstanbul'da yaşayan ve Gurbet Türküsü albümünde de yer alan ritm sazları ustası İzzet Kızıl da katılınca, dörtlü bir grup haline gelirler. Perküsyoncu Ruth Hill ile şarkıcı Sumru Ağýryürüyen'in de katılmalarıyla altı kişi olan grup, Türk ve Yunan kültürlerinde aynı anlama gelen bir kelimeyi isim olarak seçer: FURTUNA. Grup, aynı adı taşıyan bir albüm yapar ve müzik yelpazelerini daha da genişletecek çalışmalar içine girer.

Albümdeki Eserler
-
1. Keyif / B: Göksel Baktagir
2. Istranca Dağları / B: Nedim Nalbantoğlu
3. Gündoðdu Zeybeği / Anonim
4. Bildik Hikaye / B: Göksel Baktagir
5. Müstear Sirto (Pürtelaş) / B: Göksel Baktagir
6. Nihavend Sirto / B: Nedim Nalbantoğlu

7. Fırtına / B: Göksel Baktagir
8. Yayla / B: Göksel Baktagir
9. Kırklareli Kına Gecesi/ B: Göksel Baktagir
10. Çocuklar / B: Göksel Baktagir
11. İçimdeki Çocuk/ B: Göksel Baktagir
12. Hicaz Sirto / B: Hüsnü Özkartal
13. Sultaniyegah Longa (Yarış)/ B: Göksel Baktagir
14. Mavi Dünya / B: Göksel Baktagir

-
DownLoad

11 Kasım 2009 Çarşamba

East 2 West Ethno-Electronic Tales From Istanbul

East2West”, “İstanbul’dan Etnik / Elektronik Hikayeler” konseptli yepyeni bir albüm ile şehrin çeşitli ve zengin müzikal renklerine ışık tutuyor.

12 parçadan derlenen ve uluslararası müzik pazarı için yayınlanan albüm, Boğaz’ın incisi İstanbul ile Anadolu, Londra, Paris, Berlin, Montreal ve New York arasındaki müzikal bağları gözler önüne sererek birbirinden farklı hikayeleri ve sesleri biraraya getiriyor.

Zürih’ten Burhan Öçal, New York’tan İlhan Erşahin, Montreal’dan Mercan Dede, Berlin-Frankfurt’tan Sultan Tunç, İstanbul’dan Baba Zula, Laço Tayfa, Athena, Akatay Project ve Harem gibi dünyanın dört bir yanında ses getirmiş yetenekli Türk müzisyenlerinin ustalıklarıyla, oryantal – elektronika türünde sınır tanımayan Tunus asıllı Fransız prodüktör Smadj ve Jamaika’ya özgü “dub” sound’u ile özdeşleşmiş Mad Professor’ün yapımcılıklarının bir araya geldiği albüm yöresel ile evrenselin analog ve dijital ile buluştuğu ve tüm dünyada yayınlanacak bir bir albüm olma özelliğini taşıyor.

Albümdeki Eserler
-
İlhan Erşahin's Wonderland - Oriental Wind (7:02)
Nublu - Why This? (5:41)
Oriental Expressions - Dera Sor (6:52)
Baba Zula / Mad Professor - Biz Size Aşık Olduk (dub Mix) (3:56)
Akatay Project - Latino (Remixed by Mercana Dede) (5:58)
Sultan Tunç - Deliloy (3:29)
Laço Tayfa ft. Athena - Erkilet Güzeli (Remixed by Mercan Dede) (4:23)
Nublu - Shoot Me (3:38)
Mercan Dede - Nar-ı Seher (4:16)
Harem - Virtual Voice (5:12)
Burhan Öçal & The Trakya Allstars ft. Smadj - Tekirdağ Karşılaması (Zurna Dub) (6:22)
Baba Zula / Mad Professor - Kısaltmalar (Dub Mix) (7:16)

-
DownLoad

7 Kasım 2009 Cumartesi

Joan Osborne - Early Recordings (1996)


Albümdeki Eserler
-
Flyaway
Dreamin' About The Day
His Eyes Are A Blue Million Miles
Fingerprints
4 Camels
What You Gonna Do
Match Burn Twice
Billie Listens
Wild World
Son Of A Preacher Man
Get Up Jack
-

30 Ekim 2009 Cuma

Okay Temiz - Fishmarket (1995)

Albümdeki Eserler
-
Düm Düm Tek
Düm Düme
Fishmarket
Hopscotch
Horsetail
İkili
Koca Arap
Last Breath
Nightmare
Ozone Hole
The Last
Tic Tac
Under Rainbow
Zig Zag
-

27 Ekim 2009 Salı

Tayfun Karatekin - İnce Memet İki Çift Lâf (1972)

Tayfun (Karatekin), 1946 yılında Ankara'da doğdu. 1964 yılında Alpay'ın grubuna destek olarak kurulan Dört Dörtler Vokal grubu ile ilk sahne tecrübesini yaşadı. Üniversite yıllarında aşamalı olarak profesyonel müzik yaşamına ısınan Tayfun'un ilk plağı Durul Gence 5 eşliginde 1967 yılında yaptığı "Shadow of Your Smile-Affet Onu Tanrım"dır. 1969 yılında düzenlenen Appollinia Müzik Festivali'ne "Kim Silecek Bu Gözyaşlarını" (All of The Sudden'in Türkçesi) şarkısı ile katıldı. Bu şarkı Disko Şirketi tarafindan plaklaştırıldı ve Tayfun ülke çapında tanınan bir şarkıcı konumuna ulaştı. 1971 yılında İsveç'e giden Tayfun, orada Mother Major Family (Anaerkil Aile) adında bir grup kurdu. İlk yurtdışı plağı "There's Been A Change In Me-Sweet Love" ile dünya çapında bir rock-jazz şarkıcısı olduğunu ispatladı. 1972 yılında Türkiye'de SAT Prodüksiyonu ile "İnce Memet" adlı plağını yaptı. Ülkenin ilk ethno-jazz plaklarından biri olan bu çalışmada epik bir Tayfun portresi çizdi. İnce Memet'te Dün, Bugün, Yarın eşliğine yer verirken, plağın arka yüzünde yer alan "İki Çift Lâf" (Zuhal Olcay'in ikinci albümüne adını veren şarki) ise Mother Major Family eşliğinde
dolduruldu.
-
Albümdeki Eserler
-
1- İki Çift Laf
2- İnce Memet
-

25 Ekim 2009 Pazar

Kaçkar Illusion - Huitwalahit (2004)

Huitwalahit gibi sıra dışı bir isim taşıyan albüm, bir maxi single.Aslında, grup ilk albümünü çıkartmasına karşın, caz tutkunlarına pek de yabancı değiller. 2003 yılındaki Ankara 2. Caz Festivali’nde, Charlie Haden, Jay Leonhart, Kerem Görsev gibi ünlü caz müzisyenlerini yanında, amatör tek grup olarak sahne aldılar. Beğenilen festival performanslarından aldıkları moralle, 2004 yılının ilk aylarında, bir single albüm çıkarma kararı aldılar. 2003 yılındaki festivalin ana teması olan “caz canlı” anlayışıyla, Mart 2004’te ilk albümlerini 5 saat gibi rekor bir sürede kaydetmiş olarak çıktılar. Cazın yaşayan ve soluk alan bir müzik olduğuna inanan grup, bu nedenle albüm kaydını, Ankara’daki Stüdyo Detay’da canlı olarak gerçekleştirdi.
-
Doğu-Batı Müzik etiketiyle çıkan Huitwalahit, yalnızca caz severlere değil, tüm müzik tutkunlarına farklı tatlar sunan, 26 dakikalık renkli ve canlı bir şölen vaadediyor.
-
Albümdeki Eserler
-
01. Kaşka
02. Huitwalahit
03. Kaşka lukka
-
-
Murat Yıldız: Akordeon
Kayhan Kurtuldu: Piyano, ud, elektrik gitar
Ozan Uyan: Elektrik, klasik gitar
Özgür Yazıcı: Davul
Cenk Şanlıoğlu: Klasik gitar
Vedat Şanlı: Bas gitar

22 Ekim 2009 Perşembe

İstanbul Blues Kumpanyası - Kökler [1997]


Albümdeki Eserler
-
1. Alleuia
2. God Put The Rainbow In The Sky
3. Chanson De Mardi Gras
4. Black Coffee Blues
5. Sea Line Woman
6. Early Morning Stomp
7. Blues On Fidayda
8. Sleep Deep Blues
9. Grassfunk No:8
10. Jesus Met The Woman At The Well
11. Workin' Power
12. Loner
13. Whiskey Jar Blues
14. Pick A Bale Of Cotton
15. Black Mule Rag
16. Ma Right Mind
17. Freedom Birds Of Africa (Ken Saro Wiva Et Fela)
-

21 Ekim 2009 Çarşamba

Melody Gardot - Some Lessons (2005)


Albümdeki Eserler
-
01. Wicked Ride
02. Cry Wolf
03. Down My Avenue
04. Don't You Worry Baby
05. Momma
06. Some Lessons
07. Goodnite (Unlisted Bonus Track)
-

20 Ekim 2009 Salı

Istanbul Blues Kumpanyasi - Sair Zamanlar (1999)


Albümdeki Eserler
-
Biskotin (3:50)
Derbeder (3:36)
Kırık Hayatlar (6:20)
Kurbağalı Bodrum (6:41)
Çiğdem Pilavı (4:42)
Hüseyni Twist (9:01)
Sair Zamanlar (9:10)
İzmir'e Dönüş (7:02)
On The Road Again (6:04)
Dürüst Duman (5:25)
Fourty-Four (3:46)
Whiskey Headed Woman No.3 (3:34)
-

18 Ekim 2009 Pazar

Ahmet Kadri Rizeli - Jazz Allaturca (2008)

...ve kemençe, “jazz”i dogaçladi

Türk müzigi ve ona ait bir enstrüman olan klasik kemençe ile neler yapilabilecegi üzerinde uzun yillar çesitli denemeler yapan klasik kemençe virtüözü Ahmet Kadri Rizeli, çok farkli soundlar elde ederek degerli müzisyenler Nail Yavuzoglu, Nezih Yesilnil ve Cem Aksel’den olusan “Modal Jazz Trio” grubu ile kemençe ve jazz müziginin sentezini bir albümde topladi.“Jazz Alla Turca” albümünde Rizeli; “jazz müziginin melodik, ritmik yapilari ve emprovizeleri ile Türk müziginin melodik, ritmik yapilarini ve taksimlerini karistirarak; jazz ve Türk müziginin bir bakima çok farkli olmayan, kendine özgü yapilarini kaynastirmaya çalistik.” diyerek yapilan çalismayi özetliyor.Albümdeki beste ve düzenlemeleri hazirlayan piyanist Dr. Nail Yavuzoglu, uzun yillar birlikte pek çok deneme yaptiklari Ahmet Kadri ile yaklasik iki yil boyunca “Jazz Alla Turca” üzerinde çalistilar. Bu denemelere degerli müzisyenler Nezih Yesilnil kontrbasiyla ve Cem Aksel de davuluyla eslik etti.Albümde 3 anonim, 1 Hanry Mancini, 1 George Gershwin, Ira Gershwin ve Heyward Du Bose’un ortak bestesi ve 5 eser de Nail Yavuzoglu’na ait olmak üzere toplam 10 eser yer aliyor.Jazz Alla Turca’nin mixinde Tanju Arikan, Ahmet Karaduman, Nail Yavuzoglu, Ahmet Kadri Rizeli ve tonmaister olarak da Ahmet Karaduman imzasi bulunuyor. Albümdeki tek vokal “Ninni” ile Gül Yazici’ya ait.Pek çok albüme yönetmenlik yapmis ve kemençesi ile katilmis olan Ahmet Kadri Rizeli ayrica 2001’de SONY BMG Müzik tarafindan desteklenen “Osmanli Mozaigi” adli 7 cd’lik bir arsiv çalismasini, 5 cd den olusan “Bestekarlar Serisi”ni ve ilk kez günisigina çikan “ATA’ya ithaf sarkilar” cd’sini de dinleyicilerle bulusturmustu.
01. Ninni
02. Moon River
03. Düngürcüler Geldi
04. Phenomenal
05. Sensation
06. Oriental
07. Resrict
08. Uca Daglar Basinda
09. Summer Time
10. For Cansu
-

17 Ekim 2009 Cumartesi

Akatay Project - Dest be Dest


Albümdeki Eserler
-
Atlantis
Cift tekno
Dest-be dest
Hayde
Köy yolu
Latino remix with mercan dede
Latino
Ogul remix with mercan dede
Ogul
Sohbet
Spanish dance
Zarus
-

8 Ekim 2009 Perşembe

Nail Yavuzoğlu - Uzun İnce Bir Yoldayım

ses kayıtları, kompozisyon, batı ve türk müziği solfej-armoni, orkestra şefliği konusunda uzman; itü konservatuvarı kompozisyon anasanat dalı başkanlığı müzik teknolojileri bölümü ses kayıtları anabilim dalı başkanlığı itü ispirtohane, hafif müzik ve caz orkestrası genel sanat yönetmenliği itü çok sesli korosu şef yardımcılığı istanbul büyükşehir belediyesi kent orkestrası kompozitör ve aranjörlük yapan; aynı zamanda istanbul crr bigbandin kurucusu. müziğe gönül vermiş, türk müziği ve jazz müziği armonisi adına 2 adet kitabı bulunan, okulda hocam ve bölüm başkanım olan muhteşem bir müzisyen, öğretmen ve idealist bir insandır. aynı zamanda yan flüt Bu evirtüözüdür (the black pearl)
-
DownLoad
-
Nail Yavuzoğlu'nun bu eserini bizimle paylaşan Sy. Akif Dinç'e çok teşekkür ederim.
Not : Elimizde ki arşivin kısıtlı olmasından dolayı Nail Yavuzoğlunun Tek parçasını Akif Bey sayesinde ulaştık.

6 Ekim 2009 Salı

Maria Rita Epik - Aradan Uzun Zaman Gecti 2004 (2008)


Albümdeki Eserler
-
01. Aradan Uzun Zaman Gecti (5:13)
02. Keske (2:53)
03. Ayrilinca (4:11)
04. Peki Sonra (4:39)
05. Aramizdaki Ask (4:22)
06. Fizik Kimya Matematik (4:47)
07. Dun Gece (4:17)
08. Bir Garip Hikaye (6:33)
09. Artık Ogrenmeli (5:04)
10. Seviyorum (3:26)
-

4 Ekim 2009 Pazar

Asiaminor - Longa Nova (1996)

Albümdeki Eserler
-
1. Longa Nova - 7,47
2. Mahur Blues - 6,05
3. Hicazkar Swing - 3,44
4. Bas Semai - 6,20
5. Trakya Blues - 5,31
6. Sirto Nova - 7,47
7. Heliopolis - 5,16
8. Pera - 5,27
9. Körfez - 7,53
-

3 Ekim 2009 Cumartesi

Burcin Büke - It's time (2006)

İlk müzik eğitimini babasından alan ve 10 yaşındayken ilk konserini veren Büke, 1977 yılında açılan "Harika Çocuk" sınavını kazanarak Mithat Fenmen ve Gülay Uğurata ile piyano, İlhan Baran ile de teori ve kompozisyon çalışmalarında bulundu.
Türkiye'nin yetiştirdiği dünyaca ünlü piyanistlerden biri olarak anılan Burçin Büke, piyanist kimliğinin yanı sıra başarılı bir besteci, klasik müzik virtüözü ve çok iyi bir caz doğaçlamacısı olarak da tanınıyor. 1982'de Devlet bursuyla Almanya'nın Hannover şehrinde Müzik Akademisi'nde okumaya hak kazandı ve 1992 senesinde solistlik sınavını birincilikle bitirdi. Uluslararası Lanciano Piyano yarışmasında birincilik aldı. Ayrıca Craydon ve Bilbao yarışmalarında ödüller kazandı. Sanatçı; Kuzey Almanya Radyo Orkestrası, Amerika'da West Palm Beach, İtalya'da Lanciano dışında birçok önemli orkestralarla çok sayıda ülkede konserler verdi.
-
Albümdeki Eserler
-
1. Franz Listz (181..1886) Hungarian Rhapsody No2 in sharp minor
2. Richard AddinseL (1904..1977) Warsaw Concerto
3. Fritz KreisLer (1875..1962) arr.Sergei Rachmaninoff Liebesfreud
4. Fritz KreisLer (1875..1962) arr.Sergei Rachmaninoff Liebesfreud
5. Burcin Buke (1966 ..) Kuzey
6. Burcin Buke (1966 ..) My dream
7. George Gershwin (1898..1937) Rhapsody In BLue
8. Louis Moreau GottschaLk (1829..1869) Tournament GaLop
-

27 Eylül 2009 Pazar

Willie Nelson & Wynton Marsalis - Two Men With The Blues (2008)

İki zıt adamdan hoşgörü dersi

Biri beyaz bir eşkıya, uyuşturucu müptelası bir serseri, vergi kaçırmaktan defalarca kodese tıkılmış kılıksız bir moruk. Kısacası her muntazam vatandaşa itici gelecek uygunsuz bir herif. Tam bir loser.

Diğeri, parmakla gösterilen örnek bir siyah, kadehteki beyaz şaraptan başkasını ağzına sürmeyen temiz giyimli bir beyefendi, mesleğinin zirvesinde usta bir mainstream trompetçisi, yasalara saygılı ve herkesin gönlünde ideal bir dost.

Diyeceksiniz ki, bunların birbirleriyle ne işi olur? Öyle demeyin, bu iki benzemez adam, geçtiğimiz yılın 12 Ocak tarihinde New York’un ünlü Lincoln Center’ında bir araya gelip öyle sıradışı bir konser verdiler ki; herkesin ağzı bir karış açık kaldı. Herkes bu ilginç yan yana gelişi ve özellikle de konserin, aradan geçen 1,5 yılın ardından “Two Men With The Blues” adıyla albüm olarak yayımlanmasını, seçim öncesi siyahla beyazın sulh anlaşmasına çağrısı gibi yorumladı. Kim mi bu adamlar? İlki country şarkıcısı Willie Nelson, ikincisi caz trompetçisi Wynton Marsalis.
-
Albümdeki Eserler
-
01. Bright Lights, Big City
02. Night Life
03. Caldonia
04. Stardust
05. Basin Street Blues
06. Georgia On My Mind
07. Rainy Day Blues
08. My Bucket’s Got a Hole In it
09. Ain’t Nobody’s Business
10. That’s All
-

26 Eylül 2009 Cumartesi

Tok Tok Tok - 50 Ways To Leave Your Lover (2005)


Albümdeki Eserler
-
Monkey-See and Monkey-Do - 5:04
Alone Again - 5:02
Day Tripper - 3:48
I'll Never Fall in Love Again - 5:35
50 Ways to Leave Your Lover - 3:40
Crime of Crimes - 5:29
The Jack - 4:18
Straighten Up and Fly Right - 3:03
I Wish - 4:33
Her Majesty - 0:22
Sometimes I Feel Like a Motherless Child - 7:22
Hallelujah - 5:14
Boogie Woogie Bossa Nova - 5:41
-

24 Eylül 2009 Perşembe

Mehmet Güreli - Cihangir'de Bir Gece (1995)

Albümdeki Eserler
-
1. Streets - 4:36
2. Harmony - 8:18
3. Tonight - 4:41
4. Uykunun Son Saatleri - 2:58
5. What's On Your Mind - 3:55
6. No Reason Why - 5:03
7. I'm Not A Loser - 2:31
8. Cihangir'de Bir Gece - 5:11
9. Children - 3:41
-




21 Eylül 2009 Pazartesi

D.100 - Blues Sehri (1999)

-
Albümdeki Eserler
-
1. Blues Şehri - 4:11
2. Fırtına - 4:51
3. Kum Saati - 4:27
4. Tutku - 0:59
5. Leyleğin Geciken Adımı - 3:14
6. Hayır - 4:36
7. Sen Anlatmadan - 3:58
8. Çalışmak Yorar - 0:53
9. Enfeksiyon Blues - 4:30
10. Hikayet ( Kırmızı Evin Hüznü 'nden ) - 4:05
-

17 Eylül 2009 Perşembe

Gülderen Erdoğmuş - Her Şey Altüst (2004)


Nazire Dedeman'ın şiirleri, soprano Gülderen Erdoğmuş'un (üstte) sesiyle hayat buldu. DMC etiketiyle piyasaya çıkan 'Her Şey Altüst' adlı albümün aranjörlüğünü ise Cem Tuncer yaptı. Dedeman, şiirlerle ilgili olarak "Hiç keşfe çıktınız mı yüreğinizin derinliklerine. İşte ben bu dizeleri bu keşif sırasında yazdım" diyor.

-
Albümdeki Eserler
-
01 Yorgun Gözler
02 Anılar
03 Sımsıcak
04 Dişi Güvercin
05 Tutamıyorum Kalemi
06 Kendimi Kandırdım
07 Saniyede Konuşmak
08 Gerçekler ve Hayaller
09 Herşey Altüst
10 Gölüm Olsan
-

14 Eylül 2009 Pazartesi

Yıldız İbrahimova - Balkananatolia (1997)

Yıldız İbrahimova'nın sıra dışı hikâyesi Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da başlıyor. 1952'de Silistreli bir anne ve Plevneli bir babanın kızı olarak dünyaya gelir. Anne Nevriye Alieva, Bulgaristan Sofya Radyosu Türkçe yayınlarında çalışır, baba ise Türkçe kitaplar basan bir yayınevinde redaktör olarak görev yapar. Baba tarafı müziğe pek meraklı değildir; ancak anne cenahında neredeyse herkesin sesi çok güzeldir. O da sesinin güzelliğini annesine borçludur. Küçükken annesiyle şarkı söylemek dünyanın en güzel şeyidir onun için. İlk müzik eğitimini 'anaokulunda' alan minik Yıldız, altı yaşında sahneye çıkar.

Sofya Çocuk Müzik Okulu'nda piyano eğitimi alarak başlar müzik hayatına. Sonra Sofya Müzik Lisesi'ni ve Devlet Müzik Akademisi'ni bitirir. Bu okulları birincilikle bitirmek onu sevindirse de asıl mutluluğu, bu başarıyı "okulun tek Türk öğrencisi" olarak kazanmasıdır. Lakin Bulgaristan'da Türk olmanın bazı bedelleri de vardır o yıllarda. Geleneksel olarak akademiyi birincilikle bitiren her öğrenci, mezuniyet töreninde konuşma yapagelmiştir; ancak müdür yardımcısı, bir Türk'ün nutuk atmasını istemediğini söyler. Öğretmenler karşı çıkınca İbrahimova sahneye çıkar ve konuşmasını yapar. Fakat canını acıtan bu hikâyeyi; sahneye Türk olduğu için çıkarılmak istenmeyişini yıllar sonra öğrenir.

İbrahimova, akademideki diğer öğrenciler arasında da sivrilen bir tip olur. Çünkü sesi çok farklıdır. Hangi tür müziği seçeceğine karar verme aşamasındayken hocalardan birine sesini dinletir. Hocanın cevabı ilginçtir: "Böyle bir sese daha aryalar yazılmadı, senin sesine uygun şarkı yok!" Sesi operaya elverişli olsa da onun gönlünde yatan, kendisinin de bilmediği 'gizli aslan' ise cazdır. Nitekim bir caz sanatçısını dinlerken "İşte bu benim müziğim." diyerek karar verir caz şarkıcısı olmaya. Fakat ünlü olmak gibi bir niyeti yoktur; tek derdi şarkı söylemektir. "Ben bu sesimle ne yapabilirim?" sorusunun cevabını arar. Sonunda dört oktavlık sesini değişik teknikler kullanarak doğaçlama bir müzik tarzı ortaya çıkarır. İlk profesyonel konserini de 23 yaşında verir.
-
Albümdeki Eserler
-
01. Zeybek
02. Burası Muştur
03. Bir Su İçtim
04. Lale li si
05. Ay Akşamdan Işığdır ve Pravo Horo
06. Dilerim Bari Hudadan
07. Sen Bir Beyoğlusun
08. Krivo Horo
09. Beklenen
-

13 Eylül 2009 Pazar

Okay Temiz & Sylvain Kassap - İstanbul'da Eylul (1989)

Albümdeki Eserler
-
01. Çiçek Pasaji
02. Tekez Otlatmasi
03. Yeniköy
04. Mirage
05. Ortaköy
06. On Yedi
07. Kocökce
08. Karaköy
09. Oasis
10. Quixote
-

11 Eylül 2009 Cuma

Fahir Atakoğlu - Istanbul In Blue (2007)

Dünyaca ünlü Türk piyanist- besteci Fahir Atakoğlu “İstanbul in Blue” adını taşıyan albümünü kendi plak şirketi Far&Here imzası ile piyasaya sürdü. Fahir Atakoğlu’na dünyanın en iyi davulcusu kabul edilen Horacio El Negro Hernandez, efsanevi basçı Anthony Jackson, kuşağının önde gelen gitaristlerinden Mike Stern ve Wayne Krantz, saksafonda ise Bob Franceschini’nin eşlik ettiği albümün kayıtları New York’taki Carriagehouse Stüdyoları’nda gerçekleştirildi.

Fahir Atakoğlu’nun daha önceki albümlerinde de olduğu gibi tamamı kendi bestelerinden oluşan İstanbul in Blue adını taşıyan albümünü Eylül ayında piyasa sürdü. İstanbul in Blue henüz piyasaya çıkmadan, albümü dinleyen Jazz ve World Music eleştirmenleri tarafından besteler oldukça güçlü bulundu, müzisyenlerle yaratılan sound’un Grammy değerinde olduğu yorumları yapıldı.

Fahir Atakoğlu’nun İstanbul in Blue albümünün kapak fotoğrafları dünyaca ünlü fotoğraf üstadı Ara Güler imzasını taşıyor. Ara Güler’in İstanbul’un efsanevi güzelliklerini tüm dünyaya anlatan siyah beyaz fotoğrafları Atakoğlu’nun albümünde bir kez daha dile geliyor.
-
Albümdeki Eserler
-
01.Fuse On
02Sync-op
03.Black Sea
04.Abeste
05.Connect
06.Ess
07.Gypsy In Me
08.Four Corners
09.Trapped
10.Istanbul In Blue
-

9 Eylül 2009 Çarşamba

Kerem Görsev - November In St.Petersburg (2000)

Bu Albümde Kerem'in Üretken Besteciliğinin son beş yıla doğru bir "UÇAN HALI" yolculuğuna çıkacaksınız topu topu iki günde bu kadar tematik bütünlük, müziksel tutarlılık gösteren bir yapıtın çıkması elbette çok şaşırtıcı ama; Müzisyenlik çizgisi, projeye katılan herkesin profesyonelliği açısından bakarsınız hiç değil. Beni en çok sevindiren noktaya değinmeden geçemeyeyim, bu arada :Sanıyorum bu yoğun formatın "YOĞUN FORMATIN" etkisiyle, Kerem, önceki albümlerinden çok daha tasarruflu bir anlatıma yönelmiş. Ayıklanmış sesle, sessizliklerin daha iyi kullanılması ve dupduru bir karanlık... 41 Kişilik ST PETERSBURG FILHARMONIC ORCHESTRA Eşliğinde sükunetle, aceleye yer vermeden, notalarla iştahla yaklaşarak yorumlanan 13 besteyi dinlerseniz bir soundtrack olarak da binleyebilirsiniz. Kerem'in her bestesinde bir öykü var. Açılış parcası AÇILIŞ PARÇASI "A MORNING IN NEW YORK", Başlığıyla kendisini anlatıyor;"I LOVE MAY", Kerem'in Sevgili eşi Pınar'la tanışmasına itaf ... Tekrar Tekrar dinlediğim "PAINTER", "SAILOR LONGED FOR" ve "SUNSET"in de gizli öyküleri var. Bu albümü kendi gizli öykülerinize layık bir soundtrack olarak dinlemek, ruhunuzda gezindirmek en doğrusu gibi geliyor bana.
-
Albümdeki Eserler
-
1. A Morning In New York
2. I Love May
3. Relaxing
4. Hands And Lips (Solist : Alexander Shustin)
5. November In St.Petersburg
6. Painter
7. I Remember Your Face
8. Linden
9. Sailor Longed For(Solist : Sergey Petchatin)
10. Sunset
11. Jumping To The Void
12. Seems So Far
13. Expectations
-

8 Eylül 2009 Salı

James Hunter - The Hard Way (2008)


Sanatçı : James Hunter
Albüm Adı : The Hard Way
Etiketler : Jazz
Sanatçı Web Site : http://www.jameshuntermusic.com/

Albümdeki Eserler
-
1. The Hard Way 2:29
2. Tell Her 3:25
3. Don't Do Me No Favours 4:18
4. Carina 4:10
5. She's Got A Way 2:41
6. Til The End 4:19
7. Hand It Over 3:27
8. Jacqueline 2:28
9. Class Act 3:00
10. Ain't Goin' Nowhere 2:19
11. Believe Me Baby 2:44
12. Strange But True
-
-
Bu güzel albümü paylaşan arkadaşım Düs'e S teşekkür ederim.

5 Eylül 2009 Cumartesi

Mozaik - Olumden Once Bir Hayat Vardi (1983)

-
A Yüzü
1. Felicidad
2. Je Voudrais Pas Crever
3. Donnaj - Dos Kelbl
4. Die Fahrt Ins Heu, Oder Die Wahrheit
5. Nobody Knows De Troubles I Seen
6. Me Fitapsane Pono Se Kameni Yi
7. There But For Fortune
8. What Did You Learn In School Today ?
9. Arriba Quemando El Sol
10. Ty Pastoy
-
B Yüzü
1. Fiesta De San Benito
2. Szerelem Szerelem At Kozott Gyötrelem
3. Faj A Szivem4. Moorsoldaten
5. Ermutigung6. Cuando Voy Al Trabajo
7. Little Boxes
8. Everything Must Change
9. Merhaba
-

Sabrina Malheiros - Equilibria (2005)


Sanatçı Adı : Sabrina Malheiros
Albüm Adı : Equilibria
Etiketler : Jazz,Latin
Sanatçı Sitesi : http://www.sabrinamalheiros.com/
-
Albümdeki Eserler
-
01. Terra De Ninguem
02. Love Sorte
03. Saudade Rio
04. Maracuteira
05. Vibrasom
06. Passa
07. Equilibria
08. Estrada de Chao
09. Estacao Verao
10. Eu Sous Mais Eu
11. Cade Voce
12. Capoeira Vai
13. Nao Quero Nem Saber
-
-
Bu güzel albümü paylaşan arkadaşım Düs'e S teşekkür ederim.

4 Eylül 2009 Cuma

Mozaik - Ardindan (1985)

Seksenlerin başında tohumu atılan, “Ölümden Önce Bir Hayat Vardı”, “An Meselesi” ve “Bir Bulutun Ardından” konserleriyle adını duyuran Mozaik, dört albüm çıkardı. İlk çıkan albümleri “Ölümden Önce Bir Hayat Vardı”, aynı adlı konserin kayıtlarından oluşan iki kaset şeklinde piyasaya çıktı. Dünyaca ünlü müzisyenlerin (Cohen, Dylan vs.) parçalarının yorumlarını içermekteydi albüm. Gerçek anlamda ilk özgün çalışmaları ise “Ardından” adıyla 1985’te çıktı. Enstrümantal ağırlıklı, rock ve caz tarzları arasında gezinen parçalardan oluşmaktaydı Ardından. 1988’de “Çook Alametler Belirdi” piyasaya sunuldu. Bu kez sözlü parçalara ağırlık verilmiş, grup politik tavrını açıkça ortaya koymuştu. Son albümleri “Plastik Aşk” oldu. Bu albümle birlikte de Mozaik müzik tarihimizdeki yerini boş bırakarak dağıldı.

Ayşe Tütüncü, Bülent Somay, Saruhan Erim, Timuçin Gürer ve Mehmet Taygun’un çekirdek kadrosunu oluşturduğu Mozaik’e çeşitli albümlerde Serdar Ateşer, Cem Aksel, Sumru Ağıryürüyen, Tahsin Ünüvar ve Erkan Oğur gibi önemli müzisyenler katkıda bulundu. Grubun elemanları gerçek birer entelektüeldi. Bülent Somay, Sosyalist Zemin ve Akıntıya Karşı gibi dergileri yönetti, şu anda da yayıncılığa ve çevirmenliğe devam etmekte. Ayşe Tütüncü grubun en yetenekli müzisyeniydi. Son derece yetenekli bir piyanist olan Tütüncü, grubun klasik müziğe göz kırpan, senfonik rock eğiliminin temsilcisiydi. Serdar Ateşer ve Bülent Somay gruba rock soundunu hakim kılmaya meyilliydiler. Özetle, rock, klasik müzik ve cazın karışımı bir anlayışla müzik yaptı Mozaik. Meltem Ahıska şarkı sözleri ve şiirleriyle grubun görünmeyen elemanı oldu.

Mozaik, her albümünde mükemmelliği yakalama peşinde olan grup üyelerince kendi kendini dağıttı. Sanırım, müzik tarihinde kendi yaptıkları müziği bu denli acımasızca eleştiren bir grup daha olmamıştır. Oysa kentli ve eğitimli bir kesimce, döneminin en sevilen grubu oldu. Protest tavrını hep korumasına rağmen hiçbir zaman “marş” grubu olma kolaycılığına kaçmadılar (Grup Yorum örneğinde olduğu gibi). Günümüzde yaşanan müzikal ve sözel anlamdaki sığlık, Mozaik’in yaşam süresince yeltenmediği bir olguydu. Grup dağıldıktan sonra, herkes kendi müzikal serüvenine devam etti. Özellikle Ayşe Tütüncü başarılı solo çalışmalara imza attığı gibi, çeşitli gruplarla da çaldı.

Serdar Ateser: muhtelif pedal takviyeli “cereyanli gitar”
Saruhan Erim: akustik ve ispanyol gitar, ayrica bazi vurmalilar
Timucin Gürer: vurmalilar, glockenspiel ve jew’s harp
Bülent Somay: akustik ve ispanyol gitar. Butun itirazlara ragmen, Mevlevia’nin orta yerinde elektro gitar
Mehmet “Kuzu” Taygun: akustik ve ispanyol gitar
Ayse Tütüncü: piano, yamaha dx-7 synthesizer, roland vocoder, rhodes. Kör Uçuş’ta, drum machine ayrica bazi vurmalilar
Mehmet Tütüncü, Keman Murat Ünlü: fender precision bas
Yağız Üresin: Bitmeyen ve Mevlevia’da flut, Yaprak Dökümü ve Bir Bulurun Ardindan’da alto saksafon

Albümdeki Eserler
-
01. Hareket Etmeliyim
02. Bitmeyen
03. Kör Uçuş
04. Onüç
05. Yaprak Dökümü
06. Mevlevia
07. Trapezci Kız
08. Üç Gitar
09. Bir Bulutun Ardından
-

3 Eylül 2009 Perşembe

Anouar Brahem - Conte de l'incroyable amour (1992)

Anouar Brahem (Enver İbrahim) (20 Ekim 1957- ) Tunuslu besteci, udi müzisyen.Tunus'un Medina bölgesindeki Halfaouine şehrinde 20 Ekim 1957’de doğmuştur. Gravürcü, hattat ve aynı zamanda da bir müzik aşığı olan babasının teşvikiyle, Arap dünyasının lavtası olan ud çalışmalarına 10 yaşındayken, Tunus Ulusal Müzik Konservatuarı’nda ud ustası Ali Sriti ile başlamıştır. Yavaş yavaş Akdeniz çevresi, İran ve Hindistan müziğini içeren şekilde dinleme alanını genişletmiş, daha sonra da caz ilgisini çekmeye başlamıştır. "Çevrenin değişimini seviyordum..." diyor Brahem "... ve sonra tüm bu müzikler arasında mevcut olan yakın bağları keşfettim." Anouar Brahem giderek çağdışı olarak gördüğü, udun şarkıcılara eşlik eden bir enstrüman konumundan uzaklaştığı eğlence müziğinin hâkim olduğu çevreden kopmaya, kendi bestelerini yazmaya ve birçok farklı kültür merkezinde solo konserler vermeye başladı.


Anouar Brahem (Oud),
Barbaros Erköse (Klarinette),
Kudsi Erguner (Nai),
Lassad Hosni (Bendir, Darbouka)
-
Albümdeki Eserler
-
01 - Etincelles
02 - Le Chien Sur Les Genoux De La Devineresse
03 - L'oiseau De Bois
04 - Lumiere Du Silence
05 - Conte De L'incroyable Amour
06 - Peshrev Hidjaz Homayoun
07 - Diversion08 - Nayzak
09 - Battements
10 - En Souvenir d'Iram
11 - Iram Retrouvee
12 - Epilogue
-

2 Eylül 2009 Çarşamba

Serdar Ateşer - Mutareke Yillari (1988)

 Türkiye'nin en kıymetli müzik adamlarından biridir bence.

İlk olarak Bülent Ortaçgil'in Bu Şarkılar Adam Olmaz albümüyle tanımıştım onu. Albümde düzenlemelerin önemli bir bölümüne imza atıp bas, gitar ve klavye çalmıştı.
Kendi adına ilk albümünü 1989'da çıkardı. İsmi Mütareke Yılları... Bu albümde özellikle Erkan Oğur'un perdeli ve perdesiz elektro gitarla çaldıklarına mutlaka kulak kabartılmalı....

Daha sonra Avdet Seyri adında bir albüm çıkardı 1998 yılında. Albümde Erkan Oğur'dan, Hakan Kurşun'a, Cem Aksel'den Akın Eldes'e kadar bir dolu isim çalmış idi. Çoğu enstrümantal parçalardan oluşan bir albümdü ve kanımca ülkedeki en dolu albümlerden biridir.
Eren Kazım Akay'ın albümünde de bütün şarkıların düzenlemesine imza attı, albümde gitar ve klavye çaldı.
Filler ve Çimen, Selamsız Bandosu gibi filmlerin, bilumum belgeselin ve reklamın müziklerine imza attı ve atmaya devam ediyor.  (papalina_tava)


Albümdeki Eserler
-
1- Tarihi Tekerrür 2'53''
2- Açık Denizde Bir Şirket-i Hayriye 8'22''
3- Amerika 5'09''
4- Potansiyel Var Tesis Yok 6'21''
5- Ne Tarz? - Türk Hava Yolları - Yoğurtsuz 5'02''
6- Liveturbasyon 4'16''
7- Mütareke Yılları 11'58''
8- Tarihi Tekamül 2'28''
-

1 Eylül 2009 Salı

Fatima Spar And The Freedom Fries - Zirzop (2006)


-
Albümdeki Eserler
-
01. Zirzop
02. Kızılcıklar Oldu Mu
03. Bosa Noga
04. Egyptian Ella
05. At Home
06. Istanbul
07. Kibirli Ceviz
08. Candy Shop
09. Standstill
10. Andrej's Night
11. Joseph Joseph
12. W
-

"Herkesin Uçurtması Olsa Barış Olur"

ÇOCUKLAR BARIŞI YORUMLUYOR
-
Tophane'de konuştuğumuz çocuklara göre barış küsmemek, kavga etmemek demek. Ayrıca, çerezini paylaşmak, okula gitmek ve özgür olmak da. Haberi okuyanlara mesajları var: "Herkesin dünya barış günü kutlu olsun."
1 Eylül Dünya Barış Günü'nün arifesinde Tophane'de karşılaştığımız çocuklara sorduk: Barış ne demek? Barış nasıl olur? Ve barış olmazsa ne olur? Bazıları uzun düşündü, bazıları aklına ilk geleni söyledi.

Elif Nur Doğa (8), ikinci sınıfa geçti: Barış benin aklıma özgürlüğü getiriyor. Özgürlük de serbest olmak demek. Barış olsun ki özgür olalım.

Tarık Avcı (10), beşinci sınıf öğrencisi: Barış, savaşın olmaması, insanların mutlu yaşaması demek. Bence insanlar hep barışsın, barışmayanları uyarsın.

Özlem (10), bu yıl dördüncü sınıfa gidecek: Mesela barış şöyle bir şey: Bizim bir arkadaşımız var. çerezlerini bizimle paylaşmıyor. İsteyince kavga edip, küsüyor bizle. Barış olsa çerezlerini bizimle paylaşır. Dünyada da böyle, herkes savaşıyor, insanlar üzülüyor. Böyle olmasın.

Seymen Çelik (7), ilkokula bu yıl başlayacak: Barış deyince okulumu düşünüyorum. Okulumdan başka bir şey gelmiyor aklıma. Barış olursa sevinç olur, okulum başlar. Savaş olursa okulum başlamaz.

Fatma Seda (10), dördüncü sınıfa geçti: Kavga ettiğimizde barışırız. Barış özür dilenerek yapılır. Büyükler de küçükler de kavga etmeseler çok iyi olur.

Abdurrahman Şanlı (10), dördüncü sınıfa geçti: Barış benim için sevgi demek, arkadaşlık demek. Savaş olunca herkes birbirine düşman oluyor, kavga ediyor. Böyle olmasın, hepimiz barışçı olalım, birbirimize sevgi ve şefkatle yaklaşalım.

Derya (9), bu yıl ikinci sınıfa gidecek: Barış deyince aklıma hiçbir şey gelmiyor. Ama barış olmayınca savaş oluyor, üzücü şeyler oluyor. İnsanlar artık kavga etmesinler, birbirlerini dövmesinler.

İbrahim Büdük (10), dördüncü sınıfa geçti: İnsanların barışmasını anlıyorum barış deyince. Mutlu olunca barış olur, güzelce yaşarız. Tüm arkadaşlarımız birbirlerine iyi davransın, barışsınlar. Kimse küsmesin ki üzüntü olmasın.

Ayşe Naz (10), bu yıl dördüncü sınıfa gidecek: Mutluluk, sevgi, yani barış çok güzel şeyler demek. Barış olmayınca da savaş oluyor, insanlar üzülüyor. Savaş olmasın. Herkese mesajım da; "herkesin barış günü kutlu olsun."

Ahmet Avcı (7), bu yıl ilkokula başlayacak: (Uzunca bir süre düşündükten sonra) Valla aklıma hiçbir şey gelmiyor. Unuttum yani.

Abdurrahman Şanlı (8), üçüncü sınıfa geçti: Barış olunca insanlar birbirleriyle konuşurlar, hiç küsmezler. Küsmek iyi bir şey değil zaten. Hiç küsmesinler.

Elif Gümüş (5), okula gitmiyor: Ben rüya görüyorum hep. Amcamın motoruna biniyorum.

Muhammet Mustafa Saat (9), dördüncü sınıfa geçti: Kavga etmemek ve küs olmamak geliyor aklıma. Barış olmazsa dünya hep kavgalarla dolu olur, birbirimizi döveriz. Herkesin uçurtması olamaz ama olsa mesela barış olur.

Sinem Gümüş (8), ikinci sınıfa gidecek: Bazen arkadaşlarımızla oyuncakları paylaşırken kavga ediyoruz ama barışıyoruz sonra. İnsanlar küserler, barışırlar. Biz hep barış kalacağız.

Emirhan Şanlı (10) beşinci sınıfa geçti: İnsanlar bazen küser, bazen barışır, bazenleri de hiç konuşmazlar. Barışmak için parmaklarını uzatırlar. Aslında birbirlerini severler.

Yahya Gümüş (9), üçüncü sınıfa geçti: Barış deyince aklıma bir tek şey geliyor, kavga etmemek o kadar.
Bawer ÇAKIR - Deniz Pınar KONUK
Kaynak : bianet.org

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!