29 Haziran 2009 Pazartesi

Esra Dalfidan - Colors (2008)

Eylül 2001 de Hollanda, Amsterdam konservaturanında caz bölümünde, ana dalı şan olarak, akademik müzik eğitimine başladı Esra Dalfidan ve 2005 de “Bachelor of Music” derecesini tamamladıktan sonra 2007‘de “Master of Music” derecesini “cum laude” ile noktaladı.

Eğitimin dışında FİDAN adlı grubunu kurdu ve kendisi tarafından hazirlandığı kompozisyon ve aranjmanları festival ve konser salonlarında duyuruyor. Kendisi ve bütün çalışmaları hakkında ünlü “Deutsche Welle” adlı radyo kanalı 2003 senesinin Nisan ayında ayrıntılı bir portre düzenledi; bu portre tüm dünyanın ingilizce konuşulan ülkelerinde yayınlandı.

2007 yılında Hollanda‘da iki yılda bir düzenlenen caz vokal yarışmasının birincilik ödülünü alarak Çalışmalarına devam ediyor. İlk albümü Hollanda‘da ünlü “Challenge Record” adlı plak şirketi yayınlıyor.


Albümdeki Eserler.
01 Everlasting Asking
02 Sen Gelmez Oldun
03 Gossip
04 Straight Ahead
05 Worthwhile
06 Bridges
07 Hide And Seek
08 Blue
09 Colors
10 Endless
11 Yalgızam
12 Dizzy

27 Haziran 2009 Cumartesi

Nükhet Ruacan - LP (1979)

Kimi eleştirmenlere göre kendi kuşağının en iyisi, divasıydı. Aileden gelen müzik tutkusu ona küçük yaşlarda büyük işler yaptırdı.Tatbikî Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde eğitim gördüğü 60’lı yıllarda Türkiye’nin en popüler kadın caz vokalistiydi.Kendisine göre profesyonel caz şarkıcılığına 1974 yılında İsviçre’de başladı. O dönemde İsviçre ve Norveç’te Emin Fındıkoğlu ve Tommy Dodd orkestralarında çalıştı.1977’de Türkiye’ye döndükten sonra verdiği konserlerle cazın Türkiye’de daha çok tanınması ve sevilmesine önemli katkıları oldu; ama kendisini daha fazla müziğe vermek, cazla daha çok beraber olmak istiyordu.Bu yüzden 1979’da ABD’nin ünlü caz konservatuarı New York Conservatory of Music’te şan eğitimi aldı. 1982 yılından sonra da Türkiye’de çeşitli gruplarla çalışmaya devam etti. Doksanlı yıllarda Ruacan adlı bir plak da hazırlayan sanatçı, Kültür Bakanlığı adına Çin ve ABD’de konserler verdi.

Nükhet Ruacan: Solist
Neşet Ruacan: Elektro Gitar, Akustik Gitar
Onno Tunç: Bas Gitar
Cezmi Başeğmez: Davul
Orhan Topçuoğlu: Davul, Perküsyon
Aret Sevan: Perküsyon
Turhan Yükseler: Akustik Piyano, Synthesizer
Levent Altındağ: Flüt
Behiç Altındağ: Elektro Piyano

Albümdeki Eserler
1. Mahagony (M. Masser/ G. Goffin)
2. One Way Ticket (Hunter/ Keller)
3. Inseparable (Natalie Cole)
4. Gölge (Onno Tunç)
5. Look Through My Eyes (Rufus)
6. Nehir (Neşet Ruacan)
7. Evergreen ("a star is born" filminin aşk temi)
8. Oba Oba (Bonfa/ Tony Jaffe)
9. Peaceful Living (Natalie Cole)
10. Umut (Sevgi Sanlı/ Neşet Ruacan/ Carlo)
-

26 Haziran 2009 Cuma

A Capella Boğaziçi - A Capella Boğaziçi (2005)

A capella Boğaziçi", 2002 yazında "Boğaziçi Singers" adıyla Seren Akyoldaş, Oya Aktaş, Şebnem Uçar, Recep Gül ve Ali Göktürk tarafından kuruldu. 2003 yılında 10. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında Genç Caz projesinde ve 2003 Alem Jazz Park projesinde yer aldı. 2003 Eylül'de geçirdiği yapısal değişiklikten sonra Seren Akyoldaş, Fundagül İnce, Ece Özbaylı, Recep Gül, H. İbrahim Halaçoğlu, Ali Göktürk ile altı kişi olarak "A capella Boğaziçi" adıyla çalışmalarına devam etti.
Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü korolarında başlayan birlikteliklerini A capella müziğinin idolü olarak gördükleri Swingle Singers ve Real Group gibi dünya çapında ün yapmış grupları örnek alarak cazın yanı sıra; film müzikleri, caz alt yapılı folk parçalar ve klasik eserleri icra ederek a capella müziğini bugüne taşıyan A capella Boğaziçi'nin Kerem Görsev prodüktörlüğündeki albümü DMC Jazz label'ı ile jazz severlerle buluşuyor.

Albümdeki Eserler.

1. Chili con carne
2. Puttin' on the Ritz
3. Danny Boy
4. Sir Duke
5. Star of the country down
6. Waltz for Debby
7. It don't mean a thing
8. God only knows
9. Joshua fought the battle of jericho
10. There will never be another you
11. Over the rainbow
12. Pink panther theme
13. All the things you are
14. A capella in acapulco
-

25 Haziran 2009 Perşembe

Alex Skolnick Trio - Last Day in Paradise (2007)

Üniversiteden mezun olunca Testament ile tanıştı. Megadeth, Slayer, Judas Priest, ve White Zombie nin bulunduğu turnelerde bulur kendisini. Dönemin dergilerinde en iyi thrash gitaristi diye anılmaya başlar.
Alex'in şuanki jazz imajı,Testament ile ikinci albümlerinin kayıtları sırasında [henüz 19 yaşında] oluşmaya başladı [1988] . 2001'de Yeni Okul Üniversite'nde jazz programını kazandı.
Alex'in şuanki "Trio" su bu okulda başladı. Alex Skolnick'in Savatage'tan ayrılmasının daha popüler olması ile paralellik gösterdiğini savunan insanlarla konuştum. Bilmedikleri veya düşünmedikleri tek şey Alex'in zaten bir jazz tutkunu olduğudur. Ve popüler olmak isteseydi jazz ı tercih etmezdi. Ve Testament ve Savatage gibi gruplarda kariyerinin doruklarında gezinmiş bir heavy metal adamı için bu yakıştırmalar doğru değildir. Hatta bir yerde jazz ı seçmesinin yeni neslin jazz a olan ilgisinin artmasını sağlamasını amaçladığını söylemişti diye hatırlıyorum. Trio daki bu genç elemanlar da zaten bunun göstergesidir.Bence çok zekice !
Bir teknik adamı olduğunu birçok otoriter kabul eder. Bizim Alex'in ne denli teknik adamı olduğunu anlamamız için Testament'ın The New Order albümüne ve Savatage'ın Alex'li albümlerine bakmamız yeterli olacaktır.


Albümdeki Eserler
-
Mercury Retrograde
Last Day In Paradise
Tom Sawyer
Shades of Grey
Practica Lo Que Predicas
The Lizard
Channel Four
Revelation Mother Earth
Out There Somewhere
Western Sabbath Stomp

Atmosfer - Agaçlarin Öyküsü (2007)

Türkiye’nin ilk caz, rock, fusion topluluğu olarak 1986’da Mustafa Dönmez tarafından kurulan Atmosfer’in ilk albümü Ağaçların Öyküsü 20 yıllık bekleyişin ardından nihayet sevenleriyle buluşuyor. Atmosfer Mustafa Dönmez, Fahrettin Aykut ve Mustafa Oğuş’tan oluşan ilk kadrosuyla çoğunlukla kuzey cazı ve caz rock’un izini sürdü. Atmosfer bu kadroyla 1989'da Erkin Koray ile aynı sahneyi paylaştıkları tarihi Moda sineması, Fenerbahçe Parkı ve Taksim meydanı konserleri ile unutulmazlar arasına girdi. 2005 yılında ise Mustafa Dönmez tarafından yeni bir kadro ile oluşturuldu. Yepyeni Atmosfer’de Mustafa Dönmez gitar, gitar synth, perdesiz gitar ve tarı; Sertaç Tunguç elektrik ve perdesiz bas ile klavyeyi; Bilge Candan vurmalı çalgıları seslendiriyor. Tamamı Mustafa Dönmez’e ait beste ve düzenlemelerden oluşan Ağaçların Öyküsü, Zaman Geçer Sevgi Kalır ve Anahtar’daki Mustafa Dönmez lead vokalleri dışında 10 parçalık bir enstrümantal albüm. Dönmez’in astral gezintilerinin, sevgi, inanç, yer yer hayalgücü ve kırıklığı duraklarındaki molalarıyla şekillenen Ağaçların Öyküsü; Atmosfer’in teknik ustalık ve derinliğini özleyenler ve bununla tanışmak isteyenler için de iyi bir fırsat olacak.
Albümdeki Eserler
-
01. Agaçlarin Öyküsü
02. Yagmur
03. Zaman Geçer Sevgi Kalir
04. Dönüsüm
05. Sifer
06. Umut
07. Senin Tercihin
08. Anahtar
09. Ufuk Cizgisi
10. Yenilme Yalnizligi
-



24 Haziran 2009 Çarşamba

Selen Gülün - Just About Jazz Live (2005)

Selen Gülün 1989 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı yarı zamanlı Piyano bölümünden mezun oldu. 1992 senesinde İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdikten sonra müzik eğitimine Mimar Sinan Üniversitesi Devlet konservatuarında devam etti. Hülya Tarcan ile Piyano, Erçivan Saydam ve İlhan Usmanbaş ile Kompozisyon çalıştı. 1996 senesinde aldığı burs üzerine Berklee College of Musicte Caz Besteciliği okumak üzere Amerikaya gitti. İki senede, özel derece ve ödülle mezun oldu. Orada kurmuş olduğu Just About Jazz adlı grubu ile Amerika, Avrupa ve İstanbulda konserler verdi. Grubun Just About Jazz Live adlı albümü 2005 senesinde DMC Jazz tarafından yayınlandı. 1998den beri İstanbulda yaşamakta olan besteci/piyanist Selen Gülün, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim görevlisi olup, 2003 senesinde ITU MIAM Master programı Kompozisyon bölümünden mezun olmuştur. Müziğin çeşitli dallarında yazmış olduğu eserler Türkiye, İngiltere, İtalya, Amerika, Brezilya ve Fransada seslendirilmiş olan Selen Gülün, bestecilik yanında performans çalışmalarına Just About Jazz ve liderliğini sürdürdüğü Trio ile devam etmektedir. Kompozisyon çalışmaları Charles Mingus Kompozisyon ödülü ve British Council Creative Collaborations in Music ödülü ile değerlendirilmiştir.


Albümdeki Eserler

1. Coming Soon
2. Pearls & Eyes
3. Afro Mafro
4. Gateway
5. There You Go!
6. New Home
7. Around The Sun
8. Internal Pain

DownLoad

Quartet Muartet - Dokuz Parça (2004)

Sarp Maden, Volkan Öktem ve Çağlayan Yıldız 1997 yılında trio-mrio’yu oluşturdu ve ertesi yıl kendi adlarıyla çıkan albümlerini kaydettiler. 1999 yılında Çağlayan’ın hollanda’ya yerleşmesiyle Alp Ersönmez gruba dahil oldu. 2003’e kadar trio-mrio olarak çalan grup, Genco Arı’yı gruba dahil ederek quartet muartet ismini aldı. quartet olarak ilk albümleri dokuz parça (öztop müzik) şubat 2004’te kaydedildi. Her bir elemanı turkiye'nin kendi alanlarındaki en iyi caz müzisyenleri arasında yer alan dörtlü. soloları, birlikte çalıştaki uyumları, melodiyi ve doğaçlamayı aynı anda ve aynı değerde önemsemeleri, virtüözlüğün müziğin ruhunun ayağına basmadığı ve yeteneklerini ruhsal bütünlüğü tamamlamada müthiş bir başarıyla ve renkle topluca kullanabilmeleri açısından takdire şayan bir grup.

Albümdeki Eserler
-
1. Bobi - Bobi
2. Dikey - Vertical
3. Pastoral - Pastoral
4. Deminki Parça - Previous Tune
5. Bir İleri, Bir Geri - Forth And Back
6. Dün Mü? - Yesterday?
7. Salça - Sauce
8. İlkbahar - Spring
9. Büdüt - Büdüt
-

23 Haziran 2009 Salı

Quartet Muartet - Dokuz Parça Daha (2007)

2003 yılında Genco Arı’nın kadroya dahil olmasıyla, adını Quartet Muartet olarak değiştiren grup, bünyesindeki muhteşem isimler sayesinde geniş bir hayran kitlesi edindi. İstanbul, Ankara, İzmir ve daha birçok şehirde caz dinleyicisinin yanında, çok farklı zevklere de hitap eden Quartet Muartet, 2004 yılında yeni albümü “Dokuz Parça”yı yarattı. Halen birçok caz mekanında ve festivallerde gerek kendi, gerekse Türkiye’nin başarılı caz vokallerinden Sibel Köse ile verdikleri konserlerle adından söz ettiren grup, yeni albümlerinin kayıtları üzerine çalışmalarına devam ediyor. Quartet Muartet’in tarzı, birbirinden farklı birçok türü caz ekseninde birleştiren bir müzik.Tüm grup üyelerinin rock, pop, etnik ve klasik müzik gibi farklı türlerde uzun yıllar çalışmış olmaları, bu birikimi caza yansıtmalarını ve müziğe farklı renkler eklemelerini mümkün kılıyor. Grup, parçalarında ve performanslarında caz tarihinin farklı dönemlerinden armonik ve melodik unsurlar bulunduruyor. İlk albümleri “Dokuz Parça”da da bu uygulamalarının etkisinin görülebileceği Quartet Muartet, drum’n’bass’ten swing’e, latin tınılardan ballad’lara, rock’tan funk’a kadar birçok farklı tarzdan esinleniyor. Bu albümde genellikle 1990-2003 yılları arasında yapılmış besteler yer alıyor, “Dokuz Parça”nın bu konudaki tek istisnası, Sarp Maden’in 1987 yılında Jaco Pastorius için yazdığı “Pastoral” adlı parça.

-
Albümdeki Eserler

1.Küçük Tomurcuk / Little Bud
2.Shuffle Bey / Mr. Shuffle
3.Şafaktan Önce / Before The Dawn
4.Elektrikli Ev Aletleri / Electrical Household Appliances
5.Yaprakların Arasındaki Ay / The Moon Between The Leaves
6.Basit Caz / Simple Jazz
7. Geometri / Geometry
8.Eldivenler / Gloves
9.Delir / Lose Your Marbles
-

22 Haziran 2009 Pazartesi

Cadillac Records - Soundtrack (2CD) (2008)

'Cadillac Records' Soundtrack
50’li yılların Şikago’sunda, blues dünyasının ünlü plak şirketi “Chess Records”un yükseliş hikayesini anlatan “Cadillac Records” filminin soundtrack albümü Sony Music etiketi ile müzikseverlerle buluşuyor! Etta James, Chuck Berry, Little Walter, Howlin’ Wolf gibi blues müziğin efsanevi isimlerine yer veren filmin başrollerinde Adrien Brody, Jeffrey Wright ve Beyoncé Knowles yer alıyor. Soundtrack albümünün en etkileyici parçası ise Etta James’in en meşhur balladlarından biri olan “At Last”in Beyonce yorumu… Albümde yer alan “Once In A Lifetime” şarkısı da, bu yılki Altın Küre Ödülleri ’nde en iyi şarkı dalında aday olmuştu.

Disc 1
1 I'm a Man - Jeffrey Wright 2 At Last - Beyoncé, 3 No Particular Place to Go - Mos Def 4 I'm Your Hoochie Coochie Man - Jeffrey Wright 5 Once in a Lifetime - Beyoncé, 6 Let's Take a Walk - Raphael Saadiq 7 6 O'Clock Blues - Solange 8 Nadine - Mos Def 9 Sound - Mary Mary 10 Last Night - Little Walter 11 I'd Rather Go Blind - Beyoncé, 12 My Babe - Columbus Short 13 Bridging the Gap - Olu Dara, Nas
Disc 2
1 Maybellene - Mos Def 2 Forty Days and Forty Nights - Buddy Guy 3 Trust in Me - Beyoncé, 4 Juke - SOUL7, Kim Wilson 5 Smokestack Lightnin' - Eamon Walker 6 Promised Land - Mos Def 7 All I Could Do Was Cry - Beyoncé, 8 My Babe - Elvis Presley 9 I Can't Be Satisfied - Jeffrey Wright 10 Come On - Mos Def 11 Country Blues - Bill Simms Jr., Jeffrey Wright 12 Evolution of a Man - Al Kapone, Q-Tip, 13 Radio Station - Terence Blanchard

Önder Focan - Tunes Sung By The Vocalists (1999)

Önder focan'ın 1999 yılı çıkışlı albümüdür. şarkıların tamamı önder focan'a aittir. slide hampton, brian lynch, bruce breath, doug weiss, hugh sicotte gibi dünyaca ünlü caz müzisyenleri yapımında yer almıştır. vokaller ise önder focanın sevgili vokalistleri ajlan büyükburç, sibel köse ve aydın kahya'ya aittir.
Önder focan'ın ella fitzgerald için yazdığı ve süper insan sibel köse'nin seslendirdiği she sings the telephone book albümün pek şukela şarkılarından biridir. (sirac)
arşivlik bir albümdür kesinlikle. caz'ı, kıyısından köşesinden de olsa seviyorsanız bence muhakkak edinin. (villeneuve)

Albümdeki Eserler
01 İt' Bird 02 Earlu İn The Morning 03 Gece 04 Sympatheticus 05 Boğazda 06 She Sing The Telepohne Book 07 Hodgesisme 08 Sekiz 09 Jazz, i hear 10 Yaz Sevdası 11 O.K. Bob
-

21 Haziran 2009 Pazar

Ercüment Vural & Önder Focan Project - Kırmızıya Çalıyor (2004)

Caz, pop ve latin müzikte birçok başarılı projeye imza atmış olan piyanist Ercüment Vural ve Türkiye'nin en üretken caz müzisyenlerinden biri olan gitarist Önder Focan'ın önderliğinde kurulan Ercüment Vural-Önder Focan Project'in ilk albümü "'Kırmızıya Çalıyor / Like Red" Ekim 2004'te Aura Records etiketiyle piyasaya çıktı.
Bas gitarda Quartet Muartet (eski Trio Mrio) ve Kangroove'un basçısı olarak ün salmış olan Alp Ersönmez, davulda Türk caz sahnesinin en sağlam davulcularından Cengiz Baysal ile perküsyonda genç yaşına rağmen kuvvetli ritm duygusuyla dikkatleri çeken Tunç Çakır'ın katılımıyla tamamlanan "Kırmızıya Çalıyor / Like Red" dinleyiciye kendini iyi hissettiren bir albüm.


Albümdeki Eserler
-
1. Big Pleasure 2. Kırmızıya Çalıyor / Like Red 3. Pek Methini Duyduk / Tribute to Pat 4. Bosnia Herzegovina 5. Zennediyorum / I Say Zenne 6. Tubao 7. Hiç Sorma / Never Ask 8. Kahveci / Coffee Man 9. Stand Up 10. Uyku / Sleep 11. Çok Uzaktayım / So Far Away
-

16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali 2 – 15 Temmuz

İstanbul Caz Festivali Programı Açıklandı

İKSV tarafından bu yıl 12. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 2 – 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. İstanbul Caz Festivali, 30’un üzerinde konserle yine İstanbul’u bir caz kentine dönüştürmeye hazırlanıyor.
Şehrin çeşitli mekânlarına yayılacak İstanbul Caz Festivali konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nin yanı sıra The Marmara Esma Sultan, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Modern, Nardis Jazz Club ve İstinyePark ev sahipliği yapacak. Festival’in gelenekselleşen etkinliği Caz Vapuru’na bu yıl bir de Balkan müzikleriyle renklenecek olan Balkan Vapuru eklendi. 5 ve 12 Temmuz Pazar günleri müzikli Boğaz turlarıyla sürerken, “Sokak Konserleri” caz coşkusunu İstanbul sokaklarına taşımaya devam edecek.

20 Haziran 2009 Cumartesi

Oğuz Büyükberber - Quintet Canlı (2003)


Oğuz Büyükberber, jazz ve doğaçlama müzikler yapan ve daha çok değişik albümlere yaptığı katkılarla bilinen bir sanatçıdır.Oğuz Büyükberber'in, Demirhan Baylan, Tolga Tüzün, Cengiz Baysal ve Mike Wilkens gibi müzisyenlerle kaydettiği bu albümünde müzisyenler, kaliteli doğaçlama performanslarıyla jazz'ın buralarda da çok alasının yapıldığını gösteriyor bizlere.
-
Albümdeki Eserler
-
1. Metamorfoz
2. 14 Kasım / My Favorite Things / India
3. İki Abajur
4. Hard Rock
5. Koçu
6. Bak
-

Kamil Erdem - Bir Bas Masalı (2001)

Dünyanın farklı bölgelerine ait müziklerin tadına varabilmenin bir şans olduğunu düşünüyorum. Özellikle müzisyenler için... Müzisyenlerin,farklı kültürlerin müziklerini dinleyip hazmedebildikleri ölçüde birikimlerini zenginleştirebüeceklerine ve çağdaş bir müzikal kimlik geliştirebileceklerine inanıyorum. Farklı bölgelerin müziklerinden izlenimler içeren bir albüm yapmayı çoktandır düşünüyordum. Bas gitar,bir zamanlar "çaldığı zaman varlığı değil, çalmadığı zaman yokluğu hissedilen enstrüman" olarak nitelenirdi. Ancak, son yirmi-yirmi beş yıl içinde gerek çalım teknikleri, gerekse buna bağlı olarak müzikal fonksiyonunda büyük değişiklikler oldu; asıl işlevi olan eşliğin yanında, bir solist enstrümanı olarak gelişti. Çoktandır, bir solo bas ya da sadece davul/vurmalılar eşliğinde bas albümü yapmayı da düşünüyordum. Bu albüm, söz ettiğim düşüncelerimin bir bileşimi oldu. Farklı ülkelerin müziklerinden edindiğim izlenimleri yansıtmak istedim; Bulgar müziğinin 11/8'lik, Karadeniz'in 7/8'lik ritmleri, Ispanyol, Romen, Yunan ezgileri, Türk makamları, Hint ragaları, caz, fusion...Bunları, bas gitarın,bazılarını kendi geliştirdiğim çeşitli çalım teknikleriyle sergilemeye çalıştım. Düşündüklerimin tümünü yansıtabildim mi...Hayır, eksikler var, her zamanki gibi... Ve o eksikler, belki de beni yeni bir çalışma için zorlayacak...
-
malesef baskisi bitmis ve yeniden basilmamis bir album arkadaşlar keyifli dinlemeler...
-
Enstrumanlar
-
Bas Gitar: Kamil Erdem
Bendir: Can Kökrek
Davul: Cem Aksel
Bongo: Can Kökrek
Perdesiz Bas Gitar: Kamil Erdem
Bas Darbuka: Can Kökrek
Tumba: Erhan Seçkin
-
Albümdeki Eserler
-
1- Karadeniz
2- Birinci Köprü
3- Balkan Üçlemesi (Romen)
4- Balkan Üçlemesi (Yunan)
5- Balkan Üçlemesi (Bulgar)
6- Ninni
7- Endülüs Valsi
8- İzmir Semai
9- Ragabass
10- Bir Bas Masalı
11- İkinci Köprü
12- Every Time We Say Goodbye
-

Ayşegül Yeşilnil - Rüzgara Şarkılar Söyle (1995)


Ayşegül Yeşilnil (d. 28 Ağustos 1959 - Turgutlu), Ressam, Caz sanatçısı.

Güzel Sanatlar Fakültesi - Müzikoloji bölümünün çok sesli korosunda ‘Erdoğan Okyay’dan ve sonrasında İstanbul’da Caz sanatçısı Nükhet Ruacan’ dan şan eğitimi aldı.1985 yılından beri yapmış olduğu resimler, caz resimleri ve mitolojik resimlerden oluşan eserleriyle 16 kişisel sergi gerçekleştirdi.Resim çalışmalarının yanı sıra, 1987 yılından itibaren, birçok tanınmış caz müzisyenleriyle birlikte, profesyonel olarak caz söylemeye başladı. Erol Pekcan, Nezih Yeşilnil, Neşet Ruacan, Önder Focan, Selim Benba, Deniz Dündar, Cengiz Baysal, İzzet Hiçkalmaz, Baki Duyarlar, Yahya Dai, Tahsin Ünüvar, Nilüfer Verdi, Rene Macaroğlu, Ali Perret, Aşkın Arsunan, Şenova Ülker, Ergin Özler, Necdet Karar, Emin Aydın, Ergun Eremkar, Okan Şamil, Kadri Ünalan, Cankut Özgül, Ferruh Arıç, İlkin Deniz, Erdal Akyol, Oğuz Durukan, Kamil Özler, Reha Öğünlü, Melih Güzel, Melih Çetinel, Mehmet Kısmet, Oğuzhan Balcı, Lloyd Chisholm, Ted Taylor gibi bir çok müzisyen ile sahne çalışmaları yaptı.Caz şarkıları söyleyen ve caz resimleri yapan “tek sanatçı” olan Ayşegül Yeşilnil, birçok konser, caz kulübü ve festival etkinlikleri gerçekleştirdi.

Tüm sözlerini kendisinin yazdığı Rüzgara Şarkılar Söyle adlı ilk albümünü 1995'te çıkardı. Neşet Ruacan, Bülent Ortaçgil, Nezih Yeşilnil, Önder Focan, Erkan Oğur gibi müzisyenler bu albüme eşlik etti. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Kısmet ile reklam fotoğrafçılığı alanında sanat yönetmenliği çalışmaları yapan Yeşilnil, İsveçli rock grubu “İubar”ın isteği üzerine atölyesinde gerçekleştirilen performans sonrası, grubun müziğini resimledi.Bu proje kapsamında yaratılan resimler, Stockholm Rookie 2005 Müzik festivalinde grubun performansı boyunca barkovizyonda gösterildi.
-
Albümdei Eserler
-
01-Günlerim
02-Bilinmezki
03-Rüzgara Şarkılar Söyle
04-Kağıttan Kayık
05-Sürmeli
06-Nasıl, Kimle, Nerede
07-Sevgiler Dondu
08-Kurallar
09-Bir Çocukluk Şarkısı
10-Kuyruklu Tayyare
-

19 Haziran 2009 Cuma

Aydın Esen - Timescape (1999)


Aydın Esen: Piyano ve tuşlu çalgılar, "Friends," "The Road and Moody"de vokal, "Millennium" ve "Essence"de synth bas gitar, "Dream" Reprise'da davul
Baron Browne: Bas gitar
Steve Smith: Davul
Randy Esen: "Weepin" (for that Dream) ve "Moody"'devokal
Aykan Esen "Moody"de vokal

70'li yıllardan beri Türkiye caz dünyasının kuşkusuz en önemli bestecilerinden biri ve belki de en önemli piyanisti Aydın Esen'in gerek diskografi, gerekse çeşitli çalışmaları, yakın caz tarihinin yıldızlar kümesinden bir kesit niteliğinde: Miroslaw Vitous, Woody Shaw, Pat Metheny, Roy Haynes, Dave Liebman, Trilok Gurtu bunlardan sadece birkaçı. Doublemoon için 1999'da kaydettiği albümü 'Timescape'le cazın sınırlarını zorlayan Esen'e, davulda Steve Smith, bas gitarda Baron Browne ve vokallerde Randy K. gibi usta müzisyenler eşlik ediyor.(Doublemoon)

-
Albümdeki Eserler
-
1. The Edge of Tomorrow -- 5:54
2. Friends -- 8:52
3. Weepin' (for that dream) -- 6:52
4. "Dream" Reprise -- 2:06
5. The Road -- 6:51
6. Moody -- 6:59
7. Why Not -- 3:54
8. Millennium -- 7:21
9. Speak Without Words -- 10:00
10. Passing -- 2:15
11. Esence -- 5:36
12. Aykan'a -- 5:28
13. Scape -- 1:57
-

Audio Fact - Black Spot (1998)


Enstrumanlar

Gitar: Onur Türkmen
Perküsyon: Okay Temiz
Perküsyon: Roberto Castillo
Saksofon: Ryan Woodward
Ney: Ercan Irmak
Davul: Cengiz Baysal
Bas: Fernando Huergo
Keyboards: Mehmet Ali Sanlıkol
-
Albümdeki Eserler
-
1. U Don't Mess W/ Cacho (Sanlıkol)
2. Introduction (Audio Fact)
3. Can't Put You Aside (Sanlıkol)
4. King Of Boston (Sanlıkol)
5. Afternoon W/ Someonelse (Sanlıkol / Türkmen)
6. Dillirga (Pearl Of Mediterrenean)
7. Black Spot (Sanlıkol / Türkmen)
8. Agreed To Be Gone (Türkmen)
9. Why Were You Here? (Türkmen)
10. Tribal Joke! (Sanlıkol)
-

18 Haziran 2009 Perşembe

Feyza Erenmemiş - I´m New (2000)


i'm new* albumunu showtv playlist'ten dinledigim, sesine hayran kaldigim, hatta bir cok turk jazz vokalistinde oldugu gibi berbat ingilizce ile sarkinin icine micma egilimini fazla gostermeyen bayan vokalist. ezginin günlüğü'ndeki bir cok sevdigim sarkinin vokalini de onun yaptigina inanamiyorum acikcasi. (bourbon)

pırıl pırıl gözleri vardı bu hatunun. sesi çok güzeldi. ortada başka çok güzel ses daha var. ama bunun sesi guzel olmanin otesinde biraz farkliydi, şarkıyı söylerken kelimelere sanki birine sarilir gibi sarilirdi. "hadi git, bırakıp solan aşkımızı, küller ve resimler ve isimler" diyişi vardi, ayşoşuna ağlayışı vardı. dinleyemez, bulamaz oldum. taniyan bilenlerden insaniyet adina haber beklemekteyim. gozleri yasli evde haber bekleyen yaşlı ve hasta dinleyicisi. (insidious)

Katkılar

Emin Fındıkoğlu : Keys·
Tuna Ötenel : Soprano Saxophone, Alto Saxophone·
Elvan Aracı : Trombone·
İmer Demirer : Trumpet, Fluegelhom·
Alto Horn : Alto Horn·
Hasan Kocamaz : Harmonica·
Melik Yirmibir : Bass·
Mehmet İkiz : Drums·
Jozi Levi : Congas

Albümdeki Eserler

1. Dancing In the Dark - 3:59
2. Little Girl Blue - 5:45
3. Love You Madly - 4:02
4. I Will - 6:15
5. A Day In The Life Of A Fool - 4:14
6. Ev'ry Time We Say Goodbye - 5:01
7. Don't Play That Song - 4:28
8. I'm New - 5:01
9. Exactly Like You - 2:46
10. The Simple Things That I Love - 4:11
11. The Party's Over - 3:59

DownLoad



17 Haziran 2009 Çarşamba

Mircan Kaya - Numinosum (2008)

Mircan, yeni albümü NUMINOSUM’da Ingiltere’nin Bristol kentinden dogaçlama caz grubu LIMBO ile düssel ve büyülü bir yolculuga çikiyor. Yagmurlu bir karanligin içinden agir agir “Gün bitti ve karanlik, gecenin kanatlarindan iniyor” diye bosluktan yankilanan masum ancak tekinsiz bir sesle basliyor yolculuk. Yagmur ve karanlikla bas basa kaldiginizda ise uzaktan belli belirsiz parildayan isigi görür gibi oluyorsunuz akordiyonu duydugunuzda ve müzik usulca sizi elinizden tutup düsün içine çekiyor.Mircan, Mr.Longfellow’un “Waif- Kimsesiz Çocuk”* siirinin dizeleriyle açtigi albümünü Mevlana’nin aska dair mesnevileri ve kendi sözleriyle harmanliyor. Ancak dilin müzikle olan iliskisinin disina çikip yalnizca sesiyle yarattigi “wordless - sözsüz” adini verdigi parçasinda düslerin sonsuzluga açilan katmanlarina ve hatta meditasyonda esas olan “om” sesine ulasip yine Mevlana’nin sözleriyle avutuyor kendini ve dinleyiciyi. Sesini enstrüman gibi kullandigi parça ile insan sesinin en sicak enstrüman oldugunu bir kez daha hatirlatiyor dinleyiciye.

Albümdeki Eserler
-
1. Walf
2. Numinosum
3. Tonight I Long For Rest
4. Wordless
5. You Are Not a Single "You"
6. To Take a Step Whitout Feet
7. Crickets' Song - Silince in Cxala
8. Lizard Know
9. Water and Wine
10. Waif Reprise
-

16 Haziran 2009 Salı

Yinon Muallem & Sirin Pancaroglu - Telveten (2009)


Bu albümde yer alan müziklerin oluşum süreci bir kapı tıktığı ile başladı. Geri dönüp bakıldığında bu hiç de şaşırtıcı değil! Şirin'in "hasret bağı" albümünü dinleyen Yinon, onun kendisiyle çalmasını öneriyordu. Şirin ise eskiden beri perküsyon ile çalmak istediğinden bu sıradışı buluşmayı merakla deneyimlemek istiyordu. "Barok dönem bestecisi Couperin'in bir parçasıyla hemen çalmaya giriştik ve bu küçük cevherin zarif senkoplarla örülü yapısının belirginleştiğini gördük. Sonuç bize keyif verdi. Yolumuza İspanya kaynaklı barok ve romantik yapıtlarla devam ettikçe, gelenek olarak ritim çalgılarıyla çalınmayan bir müzik dağarcığının ritim ile çalınmasının bize doğal geldiğini hissettik. Yinon'un "Minör Çeşitlemeler"ini çalmaktan, Gardel'in iki milongasını ve anadolu menşeili zaman ötesi müzikler olan "Kervan" ve "Efsaneyim"i çalmak kadar zevk aldık. Çok iyi bir kemençe ustası ve güzel insan Arslan Hazreti konuk sanatçı olarak konserlerimize katılırken, bizi Azeri besteci Aftandil İsrafilov'un "Basgali" adlı parçasıyla tanıştırdı. Yinon, "Life is Beautiful" filminin Nicola Piovani imzalı, hem tatlı hem de acıklı temasını çalmamızı önerdi. Arslan çaldığında bu ezginin sıra dışı dönüşümüne tanıklık ettik. Kısacası, biz "füzyon" yapmaya çalışmadık. Müzisyenler olarak farklı yollardan geliyoruz. Bu yollar kesişti ve zaten müziğin içinde olanı dışarıya çıkarmamızı sağladı."

Albümdeki Eserler

Re Major Sonat / Sonata In D Major
Efsaneyim / I Am A Legend
Malaguena
Milonga Sentimental
Basgali
Les Haricades Misterieeuses
Asturias
Kervan
Lejana Tierra Mia
Minor Çeşitlemeler / Minor Variations
La Vita E Bella


DownLoad

Cengiz Teoman - Sehr-i istanbul (1998)

-

Sessiz sedasız yayımlanan bir albüm var. Adı; 'Şehr-i İstanbul'. Üzerinde ki imza ise Cengiz Teoman. Albüm kapağında kendisi için şu tanıtıcı cümleye yer verilmiş: "1968' de Milliyet Liselerarası Müzik Yarışması'na davuluyla katıldığından bu yana ülkenin neredeyse tüm tanınmış sanatçılarıyla yaptığı, sahne ve stüdyo üstün tekniği, sound anlayışı ve sağlam zamanlama duygusunun yanı sıra vurmalı saz enstrümancılığının ötesine geçen müzisyenliği ile de saygın bir yer edindi."60'lı yıllarda müzik sahnesine çıkan Teoman; o yılların hızlı rock grupları Bunalımlar, Kardaşlar gibi ekiplerde yer aldıktan sonra Mazhar Fuat Özkan'dan Nilüfer'e birçok isme davulu ile destek verdi. Onca yıl insanlara eşlik ettikten sonra yılların birikimini kendi adına yapacağı bir albümde toplamak istemiş Teoman. Bir davulcu albüm yaparsa insan davul performansının had safhada olacağını, davulcunun öncelikle kendi davul ustalığını öne çıkaracağı besteler yapacağını düşünür. Ancak albümü dinlediğinizde, müzikal kompozisyonların ağır bastığı, davulun ise gayet dozunda kaldığını görüyorsunuz: "Bundan 20 yıl önce albüm yapsam kesin takada tukada davul çalardım. Ancak yıllar geçtikçe insan olgunlaşıyor. Bu albümde davulu değil, müziği düşündüm ve kafamda tasarladım" diyor Cengiz Teoman. Kendisine eşlik eden kalabalık müzisyen kadrosu ise, Teoman gibi yıllarca yığınla albümde çalmış insanlar. Onların varlığı ile 'Şehr-i İstanbul' ülkenin seçkin müzisyenlerinin bir araya toplandığı bir albüme dönüşüyor.İsmail Soyberk, Erdinç Şenyaylar, Erdem Sökmen, Ercan Irmak gibi virtüözlerin bir araya geldiği bir albüm olmasına karşın 'Şehr-i İstanbul' müzikal cambazlığın değil, sadeliğin ve duygunun öne çıkarıldığı bir albüm. Albümün ithaf edildiği iki isim var: Burhan Tonguç ve Şerif Yüzbaşıoğlu. Eski günlerden bahsederken en çok bu iki ustadan bahsediyor. Bir de tabii ki kendi kuşağının tüm müzisyenleri için, o zamanlar bir nevi 'guru' olan İsmet Siral'dan. "Bugün pek isimleri geçmez ama her şeyi onlardan öğrendim. O zamanlar anlayış çok farklıydı. Usta-çırak ilişkisi vardı. Şimdiki gibi parayla özel ders alma yoktu aramızda. Burhan Baba, o dönemin en usta ritimcisiydi ve Türk müziğine, arabeske ritmi sokan insandır. İsmet Siral ise o dönemin rocker'larından arabeskçilerine kadar herkese bir şeyler öğreten usta bir cazcıydı. Etiler'de otururdu tüm müzisyenler. Bir sokakta Moğollar, Erkin Koray, Orhan Gencebay gibi o dönemin tüm müzisyenleri hep beraberdik ve evlerde sürekli müzik konuşurduk, çalardık."'Şehr-i İstanbul' tam anlamıyla bir İstanbul albümü. İstanbul'un tüm ses zenginliği, yüzyılların getirdiği makamsal sesler, cazın kıvraklığı bir arada. Cengiz Teoman, 80'lerin sonlarında Aydın Esen ile kurdukları caz triosundan bahsedip, ardından aralarında para toplayıp Esen'i Amerika'ya yolcu ettiklerinden bahsedince piyanosuyla dünyada kendine bir kariyer yapan Aydın Esen'in bir lafı geldi aklımıza:
"O öndeki ünlü şarkıcılar bir ara kenara çekilse, arkadaki o adamlar çalsa, işte o zaman gerçek müzik başlayacak Türkiye'de."

-
Albümdeki Eserler
-
1. Sehr-I Istanbul
2. Latilokum
3. Doganin Uyanisi
4. Ahenk
5. Ortak Nokta
6. 1+1
7. Yol
8. Gizem
9. Kiz Kulesi
10. Gun Batimi-

15 Haziran 2009 Pazartesi

Ercan Özaksoy - Hüt Hüt (2009)

-
Albümdeki Eserler
-
1. C Minör BluesMüzik: Ercan Özaksoy
2. 10/8Müzik: Ercan Özaksoy
3. Esin - InspirationMüzik: Ercan Özaksoy
4. To DedeMüzik: Ercan Özaksoy Söz: Neyzen Tevfik
Vokal: Yaşar Günaçgün
5. Mavi Karadeniz - Blue Blacksea
Müzik: Ercan Özaksoy
6. SufiMüzik: Ercan Özaksoy
7. LeylaMüzik: Ercan Özaksoy
8. SadaMüzik: Ercan Özaksoy
9. Quantum HicazMüzik: Ercan Özaksoy Ewi: Yahya Dai
10. C Minör SonatinMüzik: Ercan Özaksoy
-

Blues Sister - Ne Arıyorsun (1996)

-
1988’de istanbul’da kuruldu. rock ve blues sever bir çift olan belgin demirer ve tevfik elçioğlu, topluluğun çekirdek kadrosunu oluşturdu. 1997’de, sözleri sevgi ve barış temaları üstüne kurulu olan “ne arıyorsun?“ adlı bir albümleri çıkmıştır. Emre İnce: Klavye Belgin Demirer Elçioğlu: Vokal, geri vokaller Tevfik Elçioğlu: Bas gitar, org Hakan Özakar: Gitar Erol Öziyi: Davul
-
01. Ölüler Şehrinde
02. Keşke Uçabilseydim
03. Gecenin Soğuğunda
04. Krezus'un Sarayı
05. Ne Arıyorsun?
06. K&L 's Song
07. Dün
08. Ay Tutulması
09. Gelecek En Güzel Deterjan
10. Hayaller Kadar Gerçek
11. This City Kills Me
-

Lüleburgaz Trockyablues - Kırkuçurması (2009)


-
Lüleburgaz Trockyablues:Kamil Molla (Bas, Gadulka, Piyano): Plovdiv Akademi Bulgaristan’dan mezun.Müzik öğretmeni.Ahmet Özden (Zurna): Grupta zurna çalıyor. Türkiye’nin sayılı zurna sanatçılarından biri. Okay Temiz, Yıldız İbrahimova, Ivo Papazov gibi birçok sanatçıyla sahne aldı.Erdinç Koşar (Vurmalılar): Grupta darbuka çalıyor.Serkan Turnacı (Klarnet): Grubun klarnetçisi ve kurucusu.Ekan Kaynarcalı (Keman): Grupta keman çalıyor ve grubun kurucusu.Veli Çavuş (Tambura, Piyano, Bas): Plovdiv Akademi Bulgaristan’dan mezun. Sofya radyosu’da sözleşmeli sanatçı.Fatih Dengiz (Gitar, Kemança): Halk Müziği Bölümü’nden mezun. Müzik öğretmeni ve grubun kurucusu.İ. Metin Baltacı (Bağlama, Gitar, asma davul): Edebiyat öğretmeni ve grubun kurucusu.
-
Albümdeki Eserler
-
01 Aksaraydan Çevirdiler Yolumu (solist:Erdinç Koşar)
02 Kız Karşılaması - Dileley
03 Karaçalı
04 Lüleburgaz Roman
05 Deryalar-Ramizem-Kalk Gelin Hanım-Kına havası
06 Yüksek Yüksek Tepelere
07 Evlerinin önü Handır (Solist: Sumru Ağıryürüyen)
08 Kadifeden Kesesi
-

13 Haziran 2009 Cumartesi

Nedim Nalbantoglu -Takilmaca (2008)

-
"İyi çalan bir adam her yerde çalar"
"Çılgın kemancı" olarak tanınan Nedim Nalbantoğlu: "Bazılarına göre her yerde çalmamak lazım. Ben buna karşıyım. İyi çalan bir adam her yerde çalar. Ben bugün bir lokantada da çalarım, büyük bir festivalde de. Ben enstrümanımı seven adamım" İnternette çeşitli video klipler dolaşıyor "Çılgın kemancı" temalı... Çalarken dünyayla irtibatını kesen, nerede olduğunu unutan bir adam. Dünyasında bir tek kemanına yer var...
-
Albümdeki Eserler
-
1. Takilmaca Beste: Orhan Osman
2. Nihavend Sirto Beste: Nedim Nalbantoglu
3. Yagcilar Zeybegi Beste: Anonim
4. Evdokia Beste: Manos Loizos
5. 9/8 Buzuki Beste: Orhan Osman
-

Nedim Nalbantoglu - Yeni Dünya (2007)

-
1966 Kırklareli doğumlu Nalbantoğlu konservatuarı’daki klasik keman eğitiminden sonra Paris’e gider. Yıllarca Paris National Jazz Orkestra’nın birinci kemanı olarak çalışır ve geniş bir hayran kitlesine ulaşır. Dünyanın en ileri düzey kemancılarından biri olan ve 17 yıldır Fransa’da yaşayan Nedim Nalbantoğlu’nun Türkiye’de yayınlanan ilk solo keman albümü “Yeni Dünya” müzik marketlerdeki yerini aldı. Albümde Nedim Nalbantoğlu’na gitarda Ayhan Orhuntaş, akordeonda Tamer Karaoğlu ve perküsyonda Hakan Özmutlu eşlik etti.
-
Albümdeki Eserler
-
1. Al Bint El Chalabiya / Rahbany
2. Yeni Dünya / Nedim Nalbantoğlu
3. Makedonika / Anonim
4. Los Bibilicos / Anonim
5. Karadeniz / Nedim Nalbantoğlu
6. Faye Sukariye - Rumelaj (Orjinal Versiyon) / Anonim
7. Tanrı’dan Diledim / Anonim
8. Occi Cornia / Anonim
9. Hi-Jazz / Nedim Nalbantoğlu
10. Balkan Blues / Nedim Nalbantoğlu
11. Faye Sukariye - Rumelaj (Akustik Versiyon) / Anonim
12. Kasap Havası / Anonim
-
Link Hazırlanıyor.

4 Haziran 2009 Perşembe

Cenk Erdogan Trio - Ile (2009)



Zamanın dışında kalmak istediğimiz anlarda, gözlerimizi kapatıp dinlemek istediğimiz albümler vardır. Kulak kesildiğimiz boşluklar, tanıdık melodiler içine çeker bizi… ve bir parçası olmaya başlarız dinlediğimiz müziğin. Sıcak ve samimi bir iletişim hali gibi belki… Hani üç arkadaşın sohbetine denk… "İle", bağlaç "ile", doğu ile batıyı bağlamaktan çok, o sonsuz yaşam alanında var olmaya, müzik yapmaya dair bir albüm…
İddiasız ama üzerine çok düşünülmüş, yalın ama derin, çok bağırmadan söyleyeceğini söyleyen…
Trio’nun kurucusu olan Cenk Erdoğan Türkiye’nin ünlü caz müzisyenleri ile caz kompozisyon çalıştı, aynı zamanda Türk klasik müziği alanında da çalışmalar yürüterek perdesiz gitar üzerine uzmanlaştı. Perdesiz gitarda Türk geleneksel sazları olan bağlama ve tanburdan etkilenen özel bir teknik kullanarak caz armonizasyonlarını geleneksel melodilerle birleştiren Cenk Erdoğan, yurtdışındaki uzmanların da dikkatini çekiyor. Bu anlamda 2004 yılında Amerika’da "Berklee College of Music" ve "Queens College of Music"e davet edilerek buralarda perdesiz gitar üzerine atölye çalışmaları düzenledi ve konserler verdi.
Ayrıca Cengiz Onural’ın "Bir Nefes Hayat" adlı albümünde aranjör, Gevende ve Mircan Kaya’nın albümlerinde guitarist, Serkan Çağrı’nın "Âlâ" albümünde "Resim" isimli parçanın bestecisi olarak yer alan Cenk Erdoğan, bugüne kadar "Issız Adam", "Sis ve Gece" filmlerine ve "Kabuslar Evi", "Bıçak Sırtı", "Yol Arkadaşım" gibi TV dizilerine de müzikler yaptı.
Cenk Erdoğan’ın gitarına Arda Baykurt’un davulu ve Alper Kılıç’ın kontrbasının da eklenmesi ile ortaya çıkan trionun, yapımcılığını Sinan Sakızlı’nın üstlendiği ilk albümü "İle" ustalara saygıda kusur etmeden yeni bir şeyler yapmanın ilk adımı…
----------------------
1. Sonbahar 2. Ansızın 3. Dady Goes 4. Tatlı Dillim 5. Kına 6. Dün 7. Geçmiş Günler 8. Limon9. Kuzey 10. Sabah Bozlağı
----------------------

3 Haziran 2009 Çarşamba

Mutlu Torun - Buluşmalar 2 / Karışık Düşünceler (2009)

2001 yılında Kalan Müzik tarafından “Buluşmalar” adlı albümü yayınlanan Mutlu Torun’un, bu çalışmanın devamı olan “Karışık Düşünceler” (Buluşmalar 2) adlı yeni çalışması yine Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Albümde, ağır semâîden, ilâhiden oyun havasına kadar farklı formlarda eserler yer alıyor. İlhan Yazıcı, Osman Ziyagil (ses), Volkan Yılmaz (ney), Furkan Bilgi (kemençe), Mutlu Torun (ud), Volkan Ertem (violonsel), Erdal Akyol (kontrbas) ve Ferruh Yarkın’ın (ritm) yer aldığı albümün adı, “Baharda Karışık Düşünceler” adlı parçadan geliyor.
-
Albümdeki Eserler
-
1. Sevda Sevda Üstüne
2. Karcığar Oyun Havası
3. Al Gözlerimi Bak Bana
4. Hüseyni Taksim
5. Karadeniz'e Doğru
6. Ferahnak Saz Semaisi
7. Ferahfeza Longa
8. Köçekçe
9. Güvercin Topuklu Yarim Keklik Simali
10. Ruhnevaz Taksim
11. Baharda Karışık Düşünceler
12. Eski Konaktaki Resim
13. Efendimsin Cihanda İtibarım Varsa Sendendir
14. Benem Ol Aşk Bahrisi Denizler Hayran Bana
15. Segah Taksim - Ey Canıma Cananım
16. Rast Taksim
17. Benim Bunda Kararım Yok
18. Beyati Ağırlama
19. Bir Kez Gönül Yıktın İse
-

Sumru Agiryürüyen - Issiz (2009)


ISSIZ’ın içe işleyen dingin atmosferinde, sanatçının şimdiye kadarki müzik yolculuğundan süzdüğü farklı ses renkleri ile, müzisyen dostlarının usta işi doğaçlamaları ve performansları, 2008 Ekim ayında Aladağlar’da kaybettiğimiz değerli müzik adamı Tanju Duru’nun “duru” müzikal birikimiyle buluşuyor.Düzenlemeleri Tanju Duru’ya ait olan ISSIZ’da, Sumru Ağıryürüyen’in kendi söz ve bestelerinin yanı sıra, Murathan Mungan, Meltem Ahıska ve Mehmet Güreli’nin sözleri ve yine Tanju Duru, Ayşe Tütüncü, Serdar Ateşer, Özgür Salıcı ve Bülent Somay’ın besteleri yer alıyor.Sanatçının, arkadaşı Tanju Duru’ya adadığı ISSIZ’ın dikkat çekici müzisyen kadrosu, Erkan Oğur, Yurdal Tokcan, Akın Eldes, Ayşe Tütüncü, İlkin Deniz, Turgut Alp Bekoğlu, Cem Aksel, Yahya Dai, Ercan Irmak, Yinon Muallem, Özgür Salıcı, Tolga Yenilmez, Patrick Chartol, Serdar Gönenç’ten oluşuyor.
-
Albümdeki Eserler
-
1. Beyaz Gece
2.Gecesefası
3.Güz Defteri
4.Issız
5.Sappho ile Konuşma
6.Öyle Açtım ki
7.Terk Edilmiş Kent
8.Toprak
-

2 Haziran 2009 Salı

Akın Eldes - Ara Taksim (2009)

Ülkenin en önemli rock ve jazz gitaristlerin Akin Eldes 2007’de yayinladigi son albümü “Cango”nun ardindan yepyeni bir proje ile hayranlarina bir kez daha merhaba diyor… 3 Ekim 2008’de bir dag kazasinda kaybettigimiz ünlü müzisyen, besteci ve prodüktör Tanju Duru anisina yayinlanan albüm kayitlari Tanju Duru’nun Duru Kayit stüdyosunda bir kisminda kendisinin de katilimiyla gerçeklestirilmis. Kontrbas’da Ilkin Deniz, davul’da Turgut Alp Bekoglu, gitar, lavta ve cümbüs’de Akin Eldes’in muhtesem bir performans sergiledikleri albümde 11 besteye yer veriliyor. Basarili virtüöz Akin Eldes’in 4. solo albümü olan “Ara Taksim” Türk motiflerinin fusion ile bulustugu oldukça keyifli bir çalisma…
-
Albümdeki Eserler
-
1. Aksak Funk
2. Agah
3. Baba
4. Haydaa
5. Sen Ben
6. Romans
7. Ara Taksim
8. Epik Davul
9. Musakka
10. Yirmidört
11. Son Veda
-

Fazil Say - 1001 Nights In The Harem (2009)

-
1970 yilinda Ankara'da dogan Fazil Say, 4 yasinda piyanoya baslamis, Ankara Devlet Konservatuari'nda "Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü"de ögrenim görerek 1987'de konservatuarin piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirmistir. Çalismalarini Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu'nda sürdüren sanatçimiz, 1991'de konçerto solisti diplomasini almis, 1992'de Berlin Tasarim Sanatlari ve Müzik Akademisi'nde piyano ve oda müzigi ögretmenligine getirilmistir. 1994'te Genç Konser Solistleri Avrupa yarismasinda birincilik kazanan Say, 1995'te New York'ta yapilan kitalararasi yarismanin da birincisi olarak parlak konser kariyerine baslamistir. Ayrica, besteci yönüyle basarilar kazanan sanatçi, oratoryolar, piyano konçertolari, çesitli formlarda orkestra, oda müzigi ve piyano eserleri, san ve piyano için çok sayida sarki bestelemistir. Bu eserler arasinda "Nazim" ve "Metin Altiok Agiti" baslikli oratoryolar, 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesi'nin siparisi üzerine "Albert Einstein"'in anisina yazdigi orkestra eseri, Mozart'in 250. dogum yilinda Viyana'daki Kutlama Komitesi'nin siparisi dolayisiyla bestelenen "Patara" adli bale müzigi vardir. Bes kitada sürdürdügü konserleri ve yanki uyandiran CD'leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazil Say, derinlikli yorum kavrayisi nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararasi ödülle onurlandirilmistir. Sundugu konserlerle her yil yüz binlerce müzikseverin hayranligini kazanan sanatçi, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, Israil Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar esliginde çagimizin taninmis sefleriyle konser vermis, 2007 Floransa Festivali'nin kapanis konserinde Zubin Mehta'nin yönettigi Floransa Orkestrasi ile yirmi bin kisi tarafindan izlenen bir açik hava konseri sunmustur. Yine 2007 yilinda Montreux Caz Festivali'nde piyano jürisinin baskanligini yapan Say'in, Türk saz sairi Asik Veysel'in "Kara Toprak" adli halk sarkisindan esinlenerek besteledigi piyano parçasini da içeren ayni baslikli CD, Amerika'da Bilboard listelerinde 6. siraya yükselmistir. 2008'de Avrupa Birligi tarafindan "Kültür Elçisi" unvaniyla görevlendirilen Fazil Say, dogu ve bati kültürleri arasinda yeni köprü kurmayi amaçlamistir.
----------------------
01. Allegro
02. Allegro Assai
03. Andantino
04. IV
05. Summertime Variations 2006
06. Patara Ballet 2005
07. Alla Turca Jazz, Fantasia On The Rondo
----------------------

Fatih Erkoç - Kerem Görsev - The Lady From İstanbuL (2009)

Biri Türkiye’de caz piyanisti denince akla gelen ilk isimlerden biri, diğeri adını popta duyursa da iyi bir cazcı olduğu bilinen, neredeyse çalmadığı enstrüman olmayan bir müzisyen.Kerem Görsev ve Fatih Erkoç birkaç yıldır İstanbul Jazz Center’da devam eden canlı performanslarını kaydetmeye karar vermişler. 22 caz standardı, dört tane de ilk kez yayınlanan Fatih Erkoç bestesi bir araya gelmiş, ortaya “The Lady from İstanbul” çıkmış.
-
CD 1
-
1. What İs This Thing Called Love
2. Our Love İs Here To Stay
3. I've Got The World On A String
4. As Long As Youe Are Here With Me
5. The Lady From İstanbul
6. Don't Get Around Much Anymore
7. True To You8. Green Dolphin Street
9. I Should Care10. Caravan
11. A Day in The Life Of A Fool ( Black Orpheus )
12. Secret Love ( My Secret Love )
13. Moon River
14. Route 68
15. When I Fall In Love
16. Fly Me Tho Moon
-
CD 2
-
1. Nat King Cole Medley ( Too Young / Mona Lisa / Love )
2. My Funny Valentine
3. The Way You Look Tonight
4. What A Wonderful World
5. I Love Paris6. Pennies From Heaven
7. Over The Rainbow
8. Lady's A Tramp
9. Misty
10. Bye Bye Blackbird

Nilüfer Ruacan Verdi - Mana



Nilüfer Ruacan Verdi - Mana

01 Mana
02 In Tune - Akorolu
03 Mınor Essence - Minör Öz
04 F Blues
05 Rememberıng Erol Pekcan - Erol Pekcan'ın Anısına
06 Bee Talk - Sohbet
07 When I Fall In Love - Aşık Olduğumda
08 Funk Trıp - Funky Gezi
09 Musıc Reıngs- - İcabında
10 Zor Yıllar

DownLoad

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!