24 Aralık 2013 Salı

Bilal Karaman - Patika (2013) Albüm Tanıtımı

- Gitar çalmaya 11 yaşında abisi Selçuk Karaman ile birlikte başladı.
- 2000 yılında burs kazanarak girdiği Bilgi Üniversitesi Caz performans bölümünden 2004 yılında başarıyla mezun oldu.
- 2004 Henüz Bilgi üniversitesinde öğrenciyken Erkan Oğur bir röportajında Türkiye'deki en beğendiği 5 gitaristten biri olarak bahsetti.
- 2007 yılında Türkiye'de Jazz dergisi tarafından yapılan ankette son on yılın en iyi 5 Caz gitaristinden biri olarak seçildi.
- 2009 yılında Yamaha sponsorluğunda gerçekleşen Caz Gitar yarışmasında birinci oldu.
- 2011 yılında yayınlanan ilk solo albümü Bahane Türkiye'de en sevilen Caz albümlerinden biri oldu.
- 2012 yılında Istanbul Caz Festivali özel konseri olan Marcus Miller & Friends konserinin en çok konuşulan ismi oldu.


- 2012 yılında Türkiye'nin ilk ve halen tek Sanal Gitar Akademisini kurdu, bütün gitar öğrencileri için Türkçe ve ücretsiz kaynak yarattı.
- 2012 yılında Amerikan 'Guitar Player' dergisinde yeni, öne çıkan dört gitaristten biri olarak gösterildi, verdiği röportaj yayınlandı.

- 2013 yılında ikinci solo albüm PATİKA. 

Albüm İçeriği
1. Mahur Saz Semaisi 
2. Mavi Pansiyon 
3. Patika 
4. Gölgeler Diyarı 
5. Ağustos Böceği 
6. Tanrı İstemezse 
7. Lamma Badda 
8. Çay Elinden Öteye 
9. Çiftetelli

20 Aralık 2013 Cuma

Fazıl Say - İlk Şarkılar (2013) Albüm Tanıtımı

Fazıl Say’ın 20 Yıl önce bestelediği Nazım Hikmet'ten Metin Altıok'a, Cemal Süreya’dan  Ömer Hayyam'a , Can Yücel’den Orhan Veli’ye, Pir Sultan Abdal’dan Muhyiddin Abdal’a..  ünlü şairlerin  dizeleri Serenad Bağcan’ın eşsiz yorumuyla  bu albümde buluştu.

 ‘Bu şairleri bestelemek benim için hep büyük bir zevk, büyük bir onur, büyük bir yaşam görevi olmuştur, şarkı albümlerim nice farklı şiir, nice farklı şairler ile devam edecektir’’  diyen Say’ın
‘İLK ŞARKILAR’ albümünde Metin Altıok'dan ‘Düşerim’ ve ‘Bu Kekre Dünyada’, Ömer Hayyam'dan 'Akılla Bir Konuşmam Oldu’, Cemal Süreya'dan 'Dört Mevsim', Can Yücel'den 'Sardunyaya Ağıt', Pir Sultan Abdal'dan 'Sordum Sarı Çiğdeme', Orhan Veli'den ‘Efkarlanırım’ ve ‘İstanbul'u Dinliyorum’, Nazım Hikmet'ten ‘Memleketim’ ve Muhyiddin Abdal'dan 'İnsan İnsan' şiirleri yer alıyor.
Bu Albümde Fazıl Say'a Bülent Evcil, Aykut Köselerli, Çağ Erçağ, Hakan Güngör ve Pelin Halkacı Akın enstrümanları ile eşlik ettiler. Ayrıca, Muhyiddin Abdal’ın İnsan İnsan adlı şiirine Güvenç Dağüstün, Selva Erdener, Cem Adrian ve Burcu Uyar sesleriyle renk kattılar.
Albümde yer alan eserler;
1-  Düşerim / Metin Altıok
2-  Akılla Bir Konuşmam Oldu  / Ömer Hayyam
3-  Dört Mevsim / Cemal Süreyya
4-  Bu Kekre Dünyada  / Metin Altıok
5-  Sardunyaya Ağıt  /  Can Yücel
6-  Sordum Sarı Çiğdeme / Pir Sultan Abdal
7-  Efkârlanırım /  Orhan Veli
8-  İstanbul'u Dinliyorum /  Orhan Veli
9-  Memleketim /  Nazım Hikmet
10-  İnsan İnsan /  Muhyiddin Abdal

12 Aralık 2013 Perşembe

Timuçin Şahin ''Inherence'' (2013) Albüm Tanıtımı

Timuçin Şahin ''Inherence''

Gerek benzersiz gitar stili, gerekse eserlerinin özgünlüğüyle dinleyicinin müzikal algısına farklı bir boyut getiren Timuçin Şahin, 1992 yılından beri Hollanda ve New York’ta devam eden serüvenini, Amsterdam Konservatuarı ve Manhattan School of Music’teki müzik eğitiminden sonra, 2001 "Dutch Jazz Competition" birinciligi, "Jur Naessens Muziek Prijs" ödülü ve 2006 Deloitte Jazz Award'daki 2.lik ödülleriyle taçlandırdı. 2000’li yıllarda Çağdaş müzik toplulukları için bestelediği eserler ve Greg Osby, Randy Brecker, Mike Manierie, Robin Eubanks gibi günümüz cazının önde gelen isimleri ile birlikte gerçekleştirdiği canlı performanslar ile çağdaş müziğin önemli bir figürü haline geldi. Şahin’in “The Unexpected”, Slick Road ,“Window for my breath” ile dunya cazinda edindigi özel yeri, 2009’da yayinlanan albumu “Bafa” bambaşka bir boyuta taşıdı. Bugün çağdaş cazın en özgün albümleri arasında gösterilen Bafa icin All About Jazz Dergisi’nde Raul d'Gama Rose:
"Gitar-saksofon literatüründe, Ornette Coleman ve Pat Metheny'nin "harmelodic" düellolari ile en yüksekte tuttuğu çıtayı Bafa ile belki de ilk kez Timuçin Şahin geçti’ demekteydi.
Sanatçının Bafa’dan sonra merakla beklenen Inherence adlı albümü nihayet dinleyiciyle buluşmaya hazır ve şimdiden Bafa ile yakalanan zirveyi zorlamaya aday görünüyor.

10 Aralık 2013 Salı

Trio Mrio 2 (2013) Albüm Tanıtımı

Gitarda Sarp Maden, basta Çağlayan Yıldız ve davulda Volkan Öktem’den olusan Trio Mrio, 15 yıl önce çıkardıkları ilk albümleriyle dönemin en önemli ve öncü grupları arasında yer almıştı. Uzunca bir aradan sonra geçtiğimiz yıllarda bir araya gelen ve önemli festivallerde çalmaya başlayan grup, 15 yıllık bir aradan sonra ikinci albümüyle karşınızda. Son derece renkli, değişken ve eklektik bir muzigi olan Trio Mrio’nun yeni albümünde, cazdan rock’a, drum’n bass’den blues’a, elektronikten akustiğe uzanan geniş bir yelpazede müzik türü ve yaklaşımıni duymak mümkün. Olgunluk çağını yaşayan bu üç müzisyenin müziğe kattıkları renkler, albümü klasik bir “gitar, bas, davul triosu” formatının ötesine taşıyor. İçtenlikli melodiler, sıradışı armoniler, yaratıcı doğaçlamalar, virtüözlük, yalınlık ve karmaşıklık, hızlılık ve yavaşlık, yüksek enerji ve durağanlık gibi nitelikler “Trio Mrio 2” albümünün çerçevesini belirliyor. Trio Mrio, ilk albümlerinin özünü ve tınısı koruyarak, kendi müziklerine yeni bir bakış açısı getiriyor.

Albüm İçeriği

1.So Phat
2.Artık
3.Diğer Yarım
4.Bones Tom Jones
5.Ufak Tefek Adımların
6.Bulgur
7.Peace Attack
8.Kafakoni
9.Ballad For Sarp
10.Nerde Benim Terliklerim
11.Aygaz Ritim
12.Uyuyamam Minor Akor Üstüne




8 Aralık 2013 Pazar

Tülay German

Tülay German

Sahneye ilk olarak ailesinden gizli Ankara'da çıkan German, 1960-1962 yılları arasında caz şarkıcısı olarak isim yaptı ve İstanbul Radyosu'nda Salim Ağırbaş Beşlisi'nin haftalık programlarında caz şarkıları söyledi.
Müzik yaşamının ilk yıllarında Atıf Yılmaz'ın evinde Ruhi Su'dan ders aldı. Aşık Nesimi Çimen ve Aşık Ali İzzet'ten öğrendiği türküleri, çağdaş yorumla söyledi. 1960'lı yıllarda dörtlü dinletilerde çalıp söylediler. Timur Selçuk'la albüm çalışmaları yaptı.
Caz dünyasının efsanevi sanatçılarından Charles Mingus, German'ın Tract albümünü dinleyince, Duke Ellington'un ölümü üzerine yazdığı şarkıyı seslendirmesini ister. Duke Ellington's Sound of Love, önce German'ın geçirdiği bir trafik kazası, ardından Mingus'un ölümü üzerine yayınlanamaz. 



5 Aralık 2013 Perşembe

Dilek Sert Erdoğan - Moments (2013) Albüm Tanıtımı

Ağırlıklı olarak jazz,funk ve blues tınılarının hakim oldugu,dokuz şarkılık bu albumun tum şarkıları bana ait.Müzik yönetmenliğini ve aranjörlüğünü Genco ARI'nın yaptığı MOMENTS albumunde Genco tüm şarkılarda sihirli piyanosuyla ve cok guzel bir bestesiyle eşlik etti bana.Caner ÜSTÜNDAĞ bas gitar,Bilal KARAMAN gitar,William CARDOSO perküsyon ve Derin BAYHAN davuluyla can verdi şarkılarıma.Şenova ÜLKER flugelhorn,Bulut GÜLEN trombon,Barış YAZICI trompet,Çağdaş ORUÇ saksafonuyla nefes oldular..
Hem tür olarak hem de hissiyatı sebebiyle Türkiye'de yapılmış ilk özgün SOUL albumu olarak tanımlayabileceğimiz MOMENTS albümüne katkıda bulunan herkese çok tesekkur ediyorum..Umarım sizler de dinlerken bizim çalıp söylerken aldığımız zevki alırsınız..
Sevgiyle..

Albüm İçeriği
1. Its Hard To Be A Woman
2. Saturday Night
3. New Day
4. Superwomen
5. Say My Name
6. Veysel
7. So Deep
8. Why Now ?
9. Stop... Take A Break



4 Aralık 2013 Çarşamba

Yaşam Hancılar Band - ‘Here’s To Life (2012) Albüm Tanıtımı

Akustik caz dörtlüsü Yaşam Hancılar Band’in ilk albümü ‘Here’s To Life’ 16 Aralık 2012 tarihinde yayınlandı. Albüm projesini başarılı bir crowdfunding kampanyası ile dinleyicilerinin de desteğini alarak gerçekleştiren grup, albümlerini Hollanda’da yayınladı.‘Here’s To Life’ Hollanda ve Türkiye’de düzenlenecek konserlerde dinleyiciler ile buluşmak için gün sayıyor. Albümde sekiz tanınmış caz standardının yanı sıra Brezilya müziği repertuarından da iki eser yer alıyor. Grup caz standartlarını ve klasikleşmiş şarkıları yeni, kişisel ve yaratıcı bir şekilde yorumluyor. 

Yaşam Hancılar - Vocals
Christian Pabst - Piano
Marco Zenini - Double Bass
Mauricio Ramirez - Drums

Album Tracklist / Albüm Listesi:
01 Hou Deep is the Ocean (Irving Berlin) (06:19)
02 Th Best is Yet to Come (Cy Coleman, Carolyn Leigh) (04:36)
03 A Child is Born (Dedicated to Tobias) (Thad Jones, Alec Wilder, Alan & Marilyn Bergman, Dave Grusin) (04:45)
04 E Que Deus Ajude (Djavan) (02:56)
05 This Masquerade (Leon Russell) (04:39)
06 It Could Happen to You (Johnyy Burke, Jimmy Van Heusen) (02:33)
07 Stolen Moments (Oliver Nelson, Mark Murphy) (05:13)
08 Falando De Amor (ntonio Carlos Jobim) (04:23)
09 Just Friends (John Klenner, Sam M. Lewis) (02:13)
10 Here`s to Life (Artie Butler, Phyllis Molinary) (05:35)


3 Aralık 2013 Salı

Hijazz 2 / İstanbul

Geleneksel makamlarımızın caz ile bütünleştiği "Hijazz 2"geçmişten geleceğe uzanan bir zaman yolculuğu gibi...
Türkiyenin çok önemli müzik insanlarının besteleri ve icraları ile çok özel bir müzikalite yakaladığına inandığımız "Hijazz 2", değerli müzisyenler Alper Berksü, Artun Sürmeli, Birol Yayla, Ercüment Ateş, Eylem Pelit, Erkan Kenç, Şenol Filiz,
Şenova Ülker ve Volkan Öktem'den oluşuyor.
Tüm bu değerli müzisyenlerin sevgi ve samimiyetini ortaya koyduğu "Hijazz 2 albümünden İstanbul eserini tüm müzikseverlerin beğenisine sunuyoruz.





1 Aralık 2013 Pazar

Asena Akan - İstanbul'un İzleri (2013) Albüm Tanıtımı


Ülkemizde Brezilya cazını yumuşak sesi ve çağdaş yorumu ile temsil eden Asena Akanın "İstanbulun İzleri" adlı ilk albümü Kalan Müzikten yayınlandı.Söz ve müzikleri kendisine ait olan dokuz parçanın bulunduğu albüme ismini veren "İstanbulun İzleri" gibi, tüm şarkılar Türkçe sözlü ve alt yapılarında cazın farklı renklerini barındırıyor. Her şarkıda ayrı bir enstrümanın ön planda olmasına özen gösteren Akan, "Dokuz" isimli enstrümantal şarkıda da kendi sesini bir enstrüman gibi kullanıyor. Farklı ritmik ve melodik anlatımları içinde barındıran şarkıların bir başka ortak özelliği de pozitif ve umut dolu olmaları. 

Tüm vokallerin Asena Akana ait olduğu albümde, Türkiyede cazın önde gelen isimlerinden Ferit Odman, Kağan Yıldız, Bulut Gülen ve Burç Bora Uyanın yanı sıra; New Jerseyli (ABD) usta besteci/gitarist Donovan Mixon ve soul ve cazı, Arap müziğiyle harmanlayan Tunus kökenli Parisli müzisyen Jean-Pierre Smadja da yer aldı.

Album Tracklist / Albüm Listesi:
01 Mavi mi, Kahverengi m? 05:06
02 Dokuz 03:40
03 İstanbul`un İzleri 04:33
04 Medcezir 05:19
05 Oyun 04:52
06 Büyüdüm 05:32
07 Yarım 03:56
08 Masal Şehri 05:19
09 Sessiz Gemi 04:55
Musicians / Müzisyenler:
Asena Akan: Vocals
Donovan Mixon: Guitar
Jean-Pierre Smadja: Oud
Bulut Gülen: Trombone
Burç Bora Uyan: Keyboard
Kağan Yıldız: Doublebass
Ferit Odman: Drums


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!