10 Aralık 2012 Pazartesi

Bahçeşehir Üniversitesi Ocak ayından itibaren `Caz Okulu` projesini başlatıyor...

Bahçeşehir Üniversitesi `Caz Okulu` başlıyor...

Bahçeşehir Üniversitesi Sanat Birim (BAU-ART) yeni döneme hayata geçirdiği `Caz Okulu` projesiyle başlıyor. Projenin gerçekleştirilme amacını caz müziğini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve sevdirmek amacıyla Ocak ayında ilk öğrencilerini kabul edeceğini söyleyen okul yetkilileri uygulayacakları programda uluslararası bilinirliğe sahip caz müzisyenleri ile caza gönül verenleri buluşturacak.

Hangi alanlarda eğitim olacak?

`Caz Okulu` piyano, gitar, bas, trompet, saksofon ve davul gibi enstrüman eğitimlerinin yanısıra vokal atölyesi eğitimini de programına dahil ediyor. Saydığımız bölümlerle ilgili eğitimlerde hoca olarak yer alacak isimlerde belirlendi; Baki Duyarlar (Caz Teorisi ve Ensemble), Nilüfer Verdi (Piyano), Şevket Akıncı (Gitar ve Caz Tarihi), Sibel Köse (Vokal Atölye), Başak Yavuz (Vokal), Kağan Yıldız (Bas), Şenova Ülker (Trompet), Tamer Temel (Saksofon) ve Cengiz Baysal (Davul) gibi Türk caz sahnesinin tanınmış ve usta isimleri eğitimci kadrosunda yer alıyor.
Tüm öğrencileri yönelik olarak armoni, solfej, caz tarihi, müzik dinleme ve analiz, ensemble gibi genel müzik teorisi ve performans derslerinin yer aldığı altı aylık eğitim döneminin sonunda katılımcı öğrencilere eğitim programı sonunda katılım sertifikaları verilecek.
Haftada 24 saatten altı ay boyunca verilecek eğitim Bahçeşehir Üniversitesi`nin Galata`da ki yerleşkesinde yapılacak.

En çok sorulan sorular ise bu eğitimi almanın ücreti ve ödeme şekli ile bilgi almanın yanında nereye başvurulacağı konusu. Sertifika programına dahil olmanın bedeli KDV dahil fiyatıyla 8.000 TL. Ödeme için 10 ay taksit imkanı mevcut. Giriş sınavı olmayan programa öğrenciler mülakatla alınacak ve %15 - 25 - 50 - 100 oranında da burs imkanları mevcut.
Tüm bu detaylar hakkında iletişime geçmek ve daha detaylı bilgi almak için bauart@bahcesehir.edu.tr adresine yazabilir ya da 0 533 259 2126 numaralı telefondan Yeşim Pekiner ile irtibata geçebilirsiniz.

Cazkolik.com / 04 Aralık 2012, Salı

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Şarkılarımızın çoğu şiirlerden çıkar ve şiirlerde aşıklar ve ozanlar tarafından yazılmıştır. Güzel şarkı sözleri genel olarak anlamlı fakat bazıları rastgele konulmuş sözler gibi gelmektedir kulağa.

Şarkı sözü öyle bir şeydir ki kolay kolay yazılmamaktadır. Bir şarkıya söz eklemek çok zor bir iştir ve bunu yapmak için çoğu zaman uzmanlaşmış olmak gerekiyor çünkü rastgele şarkıya söz eklemek bazen zorluklar yaratabiliyor. Şarkı sözleri anlamlı olmalıdır ve dinleyen kişiye farklı duygular uyandırabilmelidir çünkü dinleyen kişinin kendine ait farklı duygulara girebilmesi çok önemlidir. Türkçe şarkı sözleri genel olarak anlamları yerli yerinde konulmaktadır. Şarkı veya müzik çok güzel bir şeydir ve insanlar kendi duygularını içerisinde barındırabiliyorlar.

Şarkı sözü yazmak müziği üretmek kadar zordur çünkü her şeyi birbirine uydurmak gerekiyor. Her şarkının sözleri ve müziği birbirine her zaman için uyum sağlaması gerekiyor. Türkçe şarkı sözleri genel olarak sözleri farklı yerlerden alınıp müzik ile birleştirildiği zaman bir parça haline geliyor. Bu yıllardır öyle olmuş ve bu yüzden çoğu Türkçe şarkılar aslında yabancı şarkılardan alınıp uyarlanmış halde oluyor. Dolayısıyla bazı parçaları Türkçe olarak dinlesek bile bir yerden müziğini duymuş gibi hissederiz. Müzik ve şarkılar aslında evrensel şeylerdir bu yüzdendir ki her zaman insanlar müzik ve şarkılarla anlaşabiliyorlar. Müzik ve şarkılar dünyanın en evrensel ve herkesin bildiği tek bir dildir.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!