14 Nisan 2010 Çarşamba

Jülide Özçelik - Jazz İstanbul Volume 1(2008)

Jülide Özçelik ve Jazz İstanbul (volume 1) hakkında:İstanbul’da hayatlarını sürdüren ve hem doğuyu hem de batıyı içinde barındıran bu yorucu fakat bir o kadar da heyecan verici kozmopolit şehirde caz müziğiyle iç içe yaşayan yeni kuşak genç caz müzisyenlerinin fikir ve gönül birliği ile bir araya gelerek ortaya çıkarmış oldukları “JAZZ İSTANBUL” serisinin birinci albümü aynı zamanda Jülide Özçelik’inde ilk albümü olma özelliğini taşıyor.
Jülide Özçelik müzik eğitimine ‘Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin Hafif Batı Müziği bölümünde başladı. Bu bölümden, Selmi Andak, Melih Kibar, Hakan Şensoy gibi değerli eğitmenlerden aldığı derslerle 1998 yılında mezun oldu.
Aynı yıl ‘İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’ne tam burslu olarak girdi. Bu bölümde Nükhet Ruacan, Randy Esen ve Yıldız İbrahimova’dan vokal teknikleri, Can Kozlu, İmer Demirer, Raci Pişmişoğlu, Ayşe Özbekligil, Selen Gülün, Donovan Mixon, Ricky Ford ve Timur Selçuk gibi değerli akademisyenlerden de ensemble, solfej, armoni ve Klasik Türk Müziği gibi dersler alarak Caz Vokal Performans Bölümünden mezun oldu.
Kadıköy Müzik Yapım tarafından çıkartılan albümdeki bütün parçaların düzenlemeleri Cem Tuncer’e ait. Albümdeki gitarları da çalan Cem Tuncer’e klavyede Genco Arı, kontrbas ve bas gitarda Kağan Yıldız, davulda da Ediz Hafızoğlu eşlik ettiler.
Albümdeki şarkılar, 5, 6 Nisan 2006’da Alp Turaç Müzik stüdyosunda Erim Arkman tarafından canlı olarak kaydedilmiş olup, canlı çalınmışlığın sıcaklığı albümdeki bütün şarkılarda hissedilmektedir.



01 - Kendinle Kalırsın

02 - Mecnunum Leylamı Gördüm
03 - Nisan Valsi (Doğaçlama)
04 - Kara Toprak
05 - Yalan Dünya
06 - Sıradan Bir Gün
07 - Sebep
08 - Anan Var Midur
09 - Geçti Dost Kervanı
10 - Bugün Neden Gelmedin
-
-
Albümü Paylaşan Hüseyin Bey'e Teşekkür Ederim

Nilüfer Verdi - Izhar [2007]


Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi’nin ikinci albümü İzhar, A.K. Müzik tarafından müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Verdi, ilk albümü Mânâ gibi ikinci albümü İzhar’ı da kadınlara adıyor. Akustik olarak kaydedilmiş dokuz tanesi enstrümantal, on parçadan oluşan bu albümdeki yedi eser Nilüfer Verdi imzalı. İzhar’da Verdi’nin yanı sıra, gitarda Kamil Özler, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Nedim Ruacan yer alıyor. İzhar; açığa vurma, meydana çıkarma gibi anlamlarının yanı sıra toplayıp biriktirmek olarak sözlükteki karşılığını bulan bir sözcük. Nilüfer Verdi’nin sessizliğinin bittiğinin ve bu süreçte toplayıp biriktirdiklerinin açığa çıkması için doğru zamanın geldiğinin habercisi bir yönüyle. İzhar’ın çekim kuvvetinin merkezinde Nilüfer Verdi’nin hayallerini ve yarına dair beklentilerini bulmak mümkün. Müzikal açıdan bakıldığında ise Verdi’nin enstrüman ve kompozisyon hakimiyetinin yanı sıra özgün bir düzenlemeci olduğunu kanıtlayan bir bütün İzhar.

Verdi, kendi bestelerinin yanı sıra bu albümde eserleri üstüne daha önce de çalışmalar yapmış olduğu Aşık Veysel’den ‘Kara Toprak’ı, vazgeçilmezlerinden olan Duke Ellington’ın ‘Prelude to a Kiss’ini, Franco Cerri’nin ‘Oggigiorno’sunu ve Kamil Özler’in ‘Mrs. Waterlilly’ sini seslendiriyor. Besteciliğinin yanında Türkiye’nin en iyi caz düzenlemecilerinden Kamil Özler’in ‘Özle’, ‘Kara Toprak’ ve ‘Mrs. Waterlilly’ için yaptığı yaylı aranjmanlar İzhar’ı cazın alışılageldik gitar-bas-davul üçgeninin ötesine taşıyor.

Gerek müzikal zenginliği gerekse işaret ettiği gerçeklikle İzhar kaçırılmaması gereken bir albüm.


01.Özle
02.İzhar
03.Kara Toprak
04.Predule to a Kiss
05.Su Gülü
06.Mrs. Waterlilly
07.Kakânine Blues
08.Oggigiorno
09.Zeyt
10.Unutmayın
-

10 Nisan 2010 Cumartesi

Trio Mrio (1998)

Sarp Maden, Volkan Öktem ve Çağlayan Yıldız 1997 yılında trio-mrio’yu oluşturdu ve ertesi yıl kendi adlarıyla çıkan albümlerini kaydettiler. 1999 yılında Çağlayan’ın Hollanda’ya yerleşmesiyle Alp ersönmez gruba dahil oldu. 2003’e kadar Trio-Mrio olarak çalan grup, Genco Arı’yı gruba dahil ederek Quartet Muartet ismini aldı. Quartet olarak ilk albümleri dokuz parça (öztop müzik) şubat 2004’te kaydedildi.

1-Çok Konuşuyoruz
2-Anne Tarafından Dorian
3- Yamuk Blues
4- Ada-Nalım
5- Bass The Bacak
6- Çok Çalışmak Lazım
7- Moonprints-Ay Akisleri,Ayak İşler
8- St Trompez
9- Köşeler
10-Hangi Yarısı
11- Blues With A Wiew
12- Az Ton Piezzolu

Albümü Bizimle Paylaşan Hüseyin Bey'e Teşekkür ederim.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!