4 Şubat 2010 Perşembe

Cengiz BaysaL - Cindy & MilkShake (2005)

“Musicians Institute”, “Los Angeles City College” ve “Berklee College of Music” mezunu olan Cengiz pek çok ödül ve burs ile dolu akademik hayatinin yaninda çok aktif bir profesyonel çalisma hayatı sürdürmüştür.

Çalıştığı müzisyenler arasında Ron Affif, Aydın Esen, Sam Riney, Bruce Eschowitz, Okay Temiz, Kerem Görsev, Önder Focan, Emin Fındıkoğlu, Tuna Ötenel, Bobby Lee Rodgers, J.B. Eckl, Audio Fact Grubu, Ali Perret, Tiger Okoshi, Imer Demirer gibi isimleri sayabiliriz.

Cengiz Los Angeles’da geçirdiği 98-99 yıllarında “Musicians Institute” okulunda öğretim üyesi , “Los Angeles City College” okulunda ise “Advisory Board” üyesi olarak görev aldı.

Müzik hayatına Türkiye’de devam eden Cengiz, İstanbul Bilgi Üniversitesi müzik bölümünde öğretim üyeliği yaparak müzik egitimine katkılarını sürdürüyor.

Cengiz’i İstanbul çevresinde Önder Focan, Kerem Görsev, İmer Demirer, Cengiz Baysal Group gibi sanatçı ve gruplarla izleyebilirsiniz. Cengiz Baysal Group ,60’li yillarin modal caz gelenegini günümüz sound’una tasiyan Cengiz Baysal’in basit ve naif armonik yapi üzerine kurdugu ritmik kompozisyonlarini dogaçlama ögelerini ön plana alarak seslendiriyor.

Albümdeki Eserler
-
01 Ustalara Saygı
02 Candy and Milkshake
03 Honeymoon Song
04 Arap Bacı
05 D.i.D.G.
06 Blues 99
07 Yedi Tepenin Poyrazı
08 Kırlangıç Uçuşu
09 Ada Turu
-

3 Şubat 2010 Çarşamba

Mehmet Güreli - Odamda Yolculuk (2002)

ilk kez tamamı Türkçe bir çalışmaya imza atıyor. Aslında iyi ve genç bir ekiple imza atıyor demek daha doğru olur. Çünkü Güreli bu çalışmaya ilk günden beri hep ekip çalışması olarak baktı, bu grupla çalışmaktan büyük bir heyecan duydu. Bu da Güreli'nin benmerkezci zihniyetten ne kadar uzak olduğunu gösteriyor.Her zaman jazz'a, blues'a yakın bir tavır gösteren Güreli, bu albümde de aynı yakınlığı gösteriyor jazz'a. Bunun dışında baladlar da söyleyen Güreli, senfonik rock tınılarından da yararlanmış.Bütün bunlar albüme modern bir sound katmış. Şarkılar ise büyük bir dinginlik, sakinlik hissi veriyor dinleyene. Güreli'nin sesi o kadar sıcak ve yumuşak ki, yazın aksine, baharın ılık esintisini yüzünüzde ve yüreğinizde hissediyorsunuz. Elbette hüzün de var bu şarkılarda. Ama o kadar ufak dokunuşlarla yapıyor ki bunu, o hüzün sizi hırpalamıyor, sadece biraz burukluk yaşatıyor. 'Odamda Yolculuk', Güreli'nin kendi dünyasına, kendi odalarına gidişini de anlatıyor. Her ne kadar şarkı sözlerini Görkem Yeltan yazsa da, Güreli'nin duygularına hiç ters değil bu sözler.
Albümdeki Eserler
-
1. Beyaz Kuş
2. Mayıs
3. Kırmızı
4. Serçe ve Aşk
5. Pervaneler
6. Uçurtma
7. Ay Batıyor
8. Yağmur Yağmıyor
9. Gece Treni
10. Yoksun
11. Endülüs
-

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!