28 Ocak 2010 Perşembe

Gürol Ağırbaş – Bas Şarkıları 2 (1998)

Vakti zamanında televizyondaki müzik kanallarında da epey çalınan, klipleri yayınlanan “Bas Şarkıları” adlı albümün devamını çağrıştıran bu albümde, Gürol Ağırbaş epey dingin, dengeli ve huzurlu bir atmosfer yaratmayı başarmış.

Türkiye’deki caz camiasında yetişmiş en özgün ve yetenekli bas gitaristlerinden biri olan olan Gürol Ağırbaş, albümde yer yer kullandığı perdesiz bas gitarı ile pek çok bestesine hayat veriyor ve çok yetenekli müzisyenlerin oluşturduğu müzikal alt yapılar üzerinde bas yürüyüşlerine çıkıyor, ağırbaşlı enstrümanı ile şarkılarını söylüyor.

Albümün en ilginç parçası “Şelpe”de, Ağırbaş belki de bu dünya üzerindeki hiçbir basçının daha önce girişmediği bir işe girişiyor ve Arif Sağ gibi bağlama virtüözlerinin uyguladıkları şelpe tekniğini beş telli Fender bas gitarı üzerinde uyguluyor. Darbukada “Mısırlı Ahmet” olarak da tanıdığımız Ahmet Mısırlı’nın yer aldığı bu olağanüstü parçada, Ağırbaş keskin ve gittikçe gerilimi artan bir tempoda virtüözitesini ortaya koyuyor. Albümün çıkışından kısa bir süre sonra İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde verdiği konserde bu ilginç ve zor parçayı seslendiren Ağırbaş, albümdeki teknik ustalığını sergileyememiş olsa da yine de cesareti, alçakgönüllülüğü ve yeniliğe açık bir müzisyen oluşu yüzünden övgüyü hak ediyor.

Ağırbaş’ın ustalığını daha geleneksel bir formda sergilediği “Bodrum Blues” albümün en hoş tınılı parçalarından biri ve “Şelpe” kadar hareketli olmayıp albüme hakim dingin “sound”u yansıtmakla birlikte yine de içinde “blues” kalıplarının enerjisini barındırıyor.
Jaco Pastorius, Stanley Clarke gibi bas gitar ustaları ile de ilgilenen her cazseverin arşivinde bulunması gereken bir albüm.


Albümdeki Eserler
-
01 . Eylül
02 . Çöl
03 . Şelpe
04 . Uyku
05 . Unison
06 . Benimle Oynar Mısın
07 . 108
08 . Balçova
09 . Bodrum Blues
10 . Gece Yarışı
11 . Kış
-

Katkıda Bulunanlar
-
· Gürol Ağırbaş : Bas
· Cem Aksel : Davul
· Ozan Doğulu : Klavye, Vokal
· Birol Ağırbaş : Perküsyon
· Vural Şerifoğlu : Vokal
· Bülent Ortaçgil : Gitar, Söz, Vokal
· Erkan Oğur : Gitar, Kopuz, Vokal
· Mısırlı Ahmet : Darbuka, Bendir
· Akın Eldes : Midi Gitar
· Kubat : Vokal

26 Ocak 2010 Salı

No Blues - Lumen (2009)


1 Fatuum Truus
2 Footsteps
3 Ommi
4 Tes Yeux
5 Across the Borderline
6 Lumen
7 Sawt
8 Head Lock
9 Longa NO Blues
10 The River Wild
11 Rollin' Maryam
-

25 Ocak 2010 Pazartesi

Gürol Ağırbaş - Bas Şarkıları (1995)

Albümdeki Eserler
-

Gürol Ağırbaş - Afrika
Gürol Ağırbaş - Agit
Gürol Ağırbaş - Balerin
Gürol Ağırbaş - Blues
Gürol Ağırbaş - Fa Maj
Gürol Ağırbaş - Koyun Baba
Gürol Ağırbaş - Leyla
Gürol Ağırbaş - O Ya Na Ne
-
DownLoad

Nguyen Le - Saiyuki (2009)


1. Sweet Ganesh - 05:30 (Edouard, Prabhu)
2. Autumn Wind - 05:55 (Lê, Nguyên)
3. Mina Zuki - 04:41 (Miyazaki, Mieko)
4. Mayur - 06:23 (Edouard, Prabhu)
5. Sangam - 05:23 (Edouard, Prabhu)
6. Azur - 07:40 (Lê, Nguyên)
7. Izanagi Izanami - 04:53 (Miyazaki, Mieko)
8. Hen Ho - 03:54 (Lê, Nguyên)
9. Nanae Goromo - 07:01 (Miyazaki, Mieko / Lê, Nguyên / Edouard, Prabhu)
10. Ila - 04:41 (Edouard, Prabhu)
-
Line-up:
Nguyên Lê – guitars
Mieko Miyazaki – koto, vocals
Prabhu Edouard – tablas, percussion, vocals
Special Guest:
Hariprasad Chaurasia - bansuri flute (on track 2, 3 & 5)

24 Ocak 2010 Pazar

Sarp Maden - Ardindan (2009)

Türkiye’nin tanınmış caz gitaristlerinden Sarp Maden’in yeni solo albümü “Ardından” Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Albümde Maden ve arkadaşları, bu toprakların seslerini caz ile harmanlıyor. Genel olarak samimi ve melodik bir çizgisi bulunan albümde. Maden’in gitarına, Adnan Karaduman’nın etnik tarzı, İmer Demirer’in caz tınısı ve Şevval Sam’ın içten sesi eşlik ediyor. Sarp Maden, Lodos, Trio Mrio, Quartet Muartet gibi gruplarla çeşitli albüm çalışmaları yaptı; 2008 yılında ise solo albümü “Bence”yi yayınladı. Yurtiçinde pek çok festivallerde yer alan Maden, Amanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Avusturya, Slovakya, Gürcistan gibi ülkelerde de konserler verdi.


Albümdeki Eserler
-
01 - Ardindan
02 - Derinler
03 - Rüya
04 - Günes Ve Bulut
05 - Tazecik
06 - Ninni
07 - Ilk Parça
08 - Yokadi
09 - Yol
-

23 Ocak 2010 Cumartesi

Tuluğ Tırpan - My Green Color (2009)

Albümde ki Eserler
-
01 - A Little Pain
02 - Bozlak (Vokal Sertab Erener)
03 - Egyptian
04 - Sultans Groove (To Trilok Gurtu)
05 - Amed Nesim-I (Vokal Sertab Erener)
06 - Diba-Take 1 (To My Niece)
07 - Turco Latino
08 - Diba-Take 2
-
Albümü Bizimle Paylaşan Brodi Adlı Arkadaşımıza Teşekkür Ederim

17 Ocak 2010 Pazar

Ilhan Ersahin - Istanbul Sessions (2009)

'İstanbul Sessions' adlı albümünde, dinleyenlere hemen İstanbul'u çağrıştıracak, bu kenti anlatacak bir müziğin peşinde koşmuş İlhan Erşahin. Albümde, Eric Truffaz da Erşahin'e eşlik ediyor

‘İstanbul Sessions’ adlı yeni bir albümle geldi İlhan Erşahin Babylon sahnesine; bayram arifesi olan Perşembe akşamı. İsim ve proje eski, albüm ise yepyeniydi. 4-5 yıl öncesine uzanıyor ‘İstanbul Sessions’ projesinin ilk sahnesi. Albüm Erşahin için projenin kartviziti niteliğinde; “Avrupalılara anlatırken şuna buna benziyor demek istemedim, önlerine bir albüm koyayım istedim” diye aktarıyor meramını. Bu toprakların tozunu yeşilliğini canlandırdığı proje ‘Harikalar Diyarı’dır malum, Hüsnü Şenlendirici ve arkadaşları eşliğinde. Ancak daha bir senin, benim ya da ecnebi diyardaki kardeş için İstanbul’u anlattığına ‘Sessions’ diyor kendisi, Nublu’daki lisanının tesirinde. Albümün tüm kaydı 1,5 günde bitmiş. Diğerleri gibi çok uğraşılsın istememiş Erşahin, doğal kalsın istemiş ve dinleyen der ki iyi de etmiş.

Albümdeki Eserler.
-
Freedom
Bosphorus
Doors To Heaven
Thomas O'Malley
Sam I Am
Downtown Istanbul
Kefal
Les Ottomans
The Dark Tunnel Of Europe
Alley Cats
Our Theory
-

Albümü Bizimle Paylaşan Brodi Adlı Arkadaşımıza Teşekkür Ederim


15 Ocak 2010 Cuma

Laço Tayfa - Bergama Gaydası (2000)

Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici liderliğindeki 10 Türk müzisyeninin biraraya gelmesiyle kurulan Laço Tayfa, ilk olarak ‘Brooklyn Funk Essantials’ ile birlikte kaydettikleri ‘In the Buzzbag’ adlı albümü ile adını duyurdu.

Türk müziğinin geleneksel formlarını caz, funk, reggae gibi batı formları ile kaynaştıran ‘In The Buzzbag’ albümünün Türkiye ve Amerika’da satışa çıkmasının ardından, Laço Tayfa İstanbul Caz Festivali ve Yapı Kredi Sanat festivalinde Brooklyn Funk Essantials ile birlikte sahne aldı.

In The Buzzbag ile uluslararası müzik piyasasının büyük beğenisini kazanan Laço Tayfa grubu 2000′nin Ocak ayında çıkardığı Bergama Gaydası adlı albümle Türk ve dünya müzik endüstrisine tek başına merhaba dedi. Klarnette Hüsnü Şenlendirici, klavyede Burç Şensesli, bas gitarda Nurhat Şensesli, davulda Volkan Öktem, ritm perküsyonda Mehmet Akatay, kanunda Nuri Lekesizgöz, kemanda Ergun Hepbildik ve bağlamada Özkan Alıcı’dan oluşan Laço Tayfa grubu , geleneksel türküleri topladıkları bu ilk albümle ‘Karadeniz, Ege, Trakya, İç Anadolu ve Azeri parçalarının alt yapılarını zenginleştirip, kendi sihrini de ekleyerek dinleyicilerin beğenisine sundu.

Laço Tayfa, ‘Bergama Gaydası’ albümünde Fidayda, Malatya, İzmir’in Kavakları, Çiftetelli, Harmandalı, Onbeşli gibi Türkiye’nin çeşitli yörelerinin en bilinen şarkı ve türkülerini ünlü caz müzisyeni ve araştırmacısı Butch Morris’in fikirleri ışığında yorumladı.
Grubun 2002 sonbaharında çıkardıkları ‘Hicaz Dolap’ albümü ise başarılarını perçinleyip daha da çok insan tarafından tanınmalarını sağladı.


01-Laco Tayfa - Ay Giz
02-Laco Tayfa - Bazalika
03-Laco Tayfa - Bergama Gaydasi
04-Laco Tayfa - Cifte Telli
05-Laco Tayfa - Fidayda
06-Laco Tayfa - Gökte Yildiz Ay Musun-Tababcamin Sapı
07-Laco Tayfa - Harmandali
08-Laco Tayfa - Izmir’in Kavaklari
09-Laco Tayfa - Malatya
10-Laco Tayfa - Onbesli
11-Laco Tayfa - Ramize-Deryalar
-

10 Ocak 2010 Pazar

Fahir Atakoglu - Faces & Places (2009)


Albümde ki Eserler
-
And Places
Faces
High Street
Into You.
Mediterranean
Ny - Retrospective
Rhythm Of Corners
Rio Da Noite
Rio Da Noite (Intro)
Seven
Your Face
-

9 Ocak 2010 Cumartesi

Sarp Maden - Ardından (2010) (Albüm Tanıtımı)

Türkiye’nin tanınmış caz gitaristlerinden Sarp Maden’in yeni solo albümü “Ardından” Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Albümde Maden ve arkadaşları, bu toprakların seslerini caz ile harmanlıyor. Genel olarak samimi ve melodik bir çizgisi bulunan albümde. Maden’in gitarına, Adnan Karaduman’nın etnik tarzı, İmer Demirer’in caz tınısı ve Şevval Sam’ın içten sesi eşlik ediyor.Sarp Maden, Lodos, Trio Mrio, Quartet Muartet gibi gruplarla çeşitli albüm çalışmaları yaptı; 2008 yılında ise solo albümü “Bence”yi yayınladı. Yurtiçinde pek çok festivallerde yer alan Maden, Amanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Avusturya, Slovakya, Gürcistan gibi ülkelerde de konserler verdi.

3 Ocak 2010 Pazar

Birsen Tezer - Cihan (2009)

Müzikle tanışmam ortaokul yıllarına rastlar. Okul orkestralarındaki solistlik deneyimim, 82-83 yıllarında katıldığım Milliyet Liseler arası Müzik Yarışma'larında aldığım dereceler, bundan sonraki yaşamımda müziğin önemli bir yer tutacağını belli eder nitelikteydi. Sonuçta yüksekokul tercihimi müzik eğitiminden yana kullanıp 1984 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın sınavlarına girip eğitime başlamaya hak kazandım. Bir enstrüman öğrenip çalmak en büyük hayallerimden biriydi. Şans eseri ''kanun''enstrümanını seçip, öğretmenim Erol Deran'dan neredeyse birebir ders almak da gerçekleşen hayallerimden biriydi benim için.

Mezuniyetimden kısa bir süre önce profesyonel müzik yaşamıma başladım. İlk önceleri tek bir gitar ile başlayan serüven 1990 yılında zenginleşerek yerini grup sound’una bırakmaya başladı. İstanbul'un çeşitli mekanlarında grubumla birlikte kendi zevkime uygun repertuarımı oluşturup performanslar sergiledim.1998 yılında Bülent Ortaçgil'in ''Light'' adlı albümünde Ortaçgil'le bir düet yaptım (“Kimseye Anlatmadım”) Daha sonra yine Ortaçgil'in şarkılarından oluşan tribute albüm ''Şarkılar bir oyundur''da, ''Çığlık Çığlığa'' adlı şarkıyı seslendirdim. Bunun yanı sıra İlhan Şeşen ve Gürol Ağırbaş ile küçük çalışmalarımız oldu. İlhan Şeşen'in hazırladığı bir fim müziğini seslendirmek, Gürol Ağırbaş'ın henüz çıkmamış albümünde vokallerde yer almak gibi... sabırsızlıkla beklediğim/iz...

10 yıl süren Bodrum maceramdan sonra İstanbul'a ayak basar basmaz bunca yılın birikimini, yıllardan beri aynı sahneyi paylaştığım grup arkadaşlarıma sözel ve müzikal anlamda anlatmaya başladığımda bir proje fikri kaçınılmaz oldu. Evlerde başlayan çalışmalar ve üretimler şekillenmeye başladığında sonunun bir albüm formatına dönüşeceği aşikardı. Biz de kolları sıvadık ve dostlarımızın yardımı ile ruhumuzdan çıkanları kayıt altına aldık. Kayıtlar ''hücum kayıt'' yapıldı ve o an ne hissedildi ve ne düşünülerek çalındıysa hapsedildi. Kusurlar bırakıldı. Beş kişi tek bir duyguda yoğunlaşıp bütünleşmeyi yaşadı... Gönül gönüle, yüz yüze ve göz göze aynı odada!Albümde kendi bestelerimin yanı sıra Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen ve Zafer Cımbıl'ın eserlerini de yorumlamaktan büyük keyif aldım.

Albümdeki Eserler
-
1. Ask Bu Degil Söz: Rüstü Sardag Müzik: Avni Anil
2. Balikesir Söz & Müzik: Zafer Cinbil
3. Bilsen Söz: Birsen Tezer Müzik: Erkan Ogur
4. Çal Kapimi Söz & Müzik: Birsel Tezer
5. Çiglik Çigliga Söz & Müzik: Bülent Ortaçgil
6. Degirmenler Söz & Müzik: Bülent Ortaçgil
7. Di Gel Yanima Söz & Müzik: Ilhan Sesen
8. Istanbul Söz & Müzik: Birsel Tezer
9. Seher Vakti Söz: Birsen Tezer Müzik. Erkan Oguz
10. Sus Pus Söz & Müzik: Birsel Tezer
-
DownLoad

2 Ocak 2010 Cumartesi

Okay Temiz - High Fly (2009)


Albümdeki Eserler
-
Ak Baba (The Vulture) Beste: Okay Temiz
Dervich Service Beste: Okay Temiz
Kutlama (Celebration) Beste: Okay Temiz
Kulta Baba (Sevgili Baba) Beste: Okay Temiz
7 Steps (Yedi Basamak) Beste: Okay Temiz
Kim O Tomi? (Who Is Tomi) Beste: Okay Temiz
Çökertme Beste: Anonim
Fat Arab (Şişman Arap) Beste: Okay Temiz
High Fly (Yüksek Uçuş) Beste: Okay Temiz
Fidayda Beste: Anonim
Tomi Beste: Okay Temiz
Afrikanza Beste: Okay Temiz
-

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
Yasal Uyarı

TurkJazz.blogspot aracılığı ile indirmiş olduğunuz dosyalar, her sanatçının kendi isimleri ile tescil edilmiş eserlerin dijital kopyalarıdır! Bu dosyalar size tanıtım amaçlı sunulmaktadır! Müzik dosyalarını bilgisayarınızdan 24 saatten fazla tutmanız T.C. yasalarına göre suç sayılır! Bu tür yasal işlemlerde TurkJazz.blogspot ve hosting şirketimiz bu duyurunun yayınlanmasını takiben sorumluluk kabul etmeyecektir!